Vandrefalk.
En av de flotteste naturopplevelser jeg har opplevd var ikveld når jeg og Tom satt å fotograferte vadefugler på trekk. Ut fra intet stuper en vandrefalk inn i en stærflokk og skaper det totale kaos. Å fange denne i flukt når den stuper i 300-400 km/t er bortimot en umulig oppgave men syntes det var artig bare å få bilde av den. I ettertid når jeg kikker gjennom bildene oppdager jeg ikke mindre en 3 vandrefalker på samme bilderute. Her er det tydligvis mor som lærer bort jaktteknikk til barna.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor Af-S 600 f:4 VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger705
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332053} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Tom E.

Må nok innrømme at 300mm + converter ble i minste laget.En flott jeger foreviget på en fin måte.Det er ikke alle forunt å få denne på brikka.Neste gang Terje når trekket bygger seg opp tar vi den når den fanger fugl i lufta.
Tom
Arnold H.

Ja, den er vel ein verdensmester i å fly, sant ja...?
Synest det her var eit fint bilde av steinen :-) ehm --- falken.
Spøk til side - du har fanga den i eit flott øyeblikk, og presentert eit perfekt eksponert og og flott bilde, Terje.

mvh
Arnold
Terje S.

Takk for kommentarer. Ett stort øyeblikk men det ble nok desverre for mye stein. Sist jeg prøvde kom den på 10 meter å tok stær men med 600 mm ble det bare kaos. Idag ble desverre avstanden for stor men er lykkelig allikevel for å ha opplevd dette. Vandrefalken er nok en fugl de fleste av oss går gjennom livet uten å ha sett på linje med Hubro.


Men neste gang lykkes vi Tom med 300 mm.


Terje
Monika Frisvold V.

Denne fuglen kan jeg lite om...
Men jeg vet at den ikke finnes i hver ei busk...
Severdig...meget severdig artsbilde.
fint lys dere hadde..her har rullegardinen vært nede i hele kveld..
mvh monika
Terje S.

Du finnner ikke mange bra bilder av den arten her Monica. Stig Frode Olsen har en knipe gode men ellers så har jeg ikke sett så mange. Ellers er den verdens raske fugl som faktisk er målt i over 400 km/t i stup. Her skal en henge med i svingene for å få festet den til brikka. En ørn blir som en snile i forhold.


terje
Ronny A.

Hei Terje.
Kjempetøft! Bare en prestasjon å få denne på brikka.
mvh Ronny
Marcus V.

Hei Terje!

Bra dette! Teknisk godt, men kunne ha kommet enda tettere ja. Er nok ikke mange som har fotografert denne fuglen her på dotten. Selv var jeg heldig å oppleve den i vertikalt stup mot en ravn (bilde nr. 376831).

Fikk du flere blinkskudd?
Terje S.

Som nevnt ble avstanden for stor idag. Skal liksom ikke klaffe helt . Enten så stuper den inn i stærflokkene som sitter rundt meg på 10 meter eller så blir holdet opp mot 100 meter. Men før eller siden vil det klaffe. Jeg gir meg aldri før jeg er fornøyd. Om det ble noen blinkskudd Marcus er svaret nei. Men fikk noen som var bedre enn dette.

Ellers bør dere legge merke til fjærene i klørne til falken. Den traff tydligvis på dette forsøket også.


Har sett bilde ditt før Marcus. Flott bilde og en unik situasjon.


Terje
Marcus V.

Kjipt at du ikke fikk noen virkelig gode. Men det kommer, helt sikkert!

Flott og flott, er fornøyd, men teknisk har det for mange svakheter. Bildet er jo ekstremt hardt beskjært, og det setter tydelige spor. Men det er jo som du sier en unik situasjon.
Johan Mathis G.

Hei,
er ingen fuglefotograf og ser her at de som vet mer ''diskuterer'' avstanden til motivet :-)
For meg er dette mer enn severdig (steinen til tross)
Dette viser miljøet til falken også har den et ubetalelig uttrykk der den kaster loss og man ser hele dens sterke kropp i utfoldelse.
Synes det er vel så flott som et mer flatt bilde der den stuper mot et bytte. For all del et flott og dramatisk bilde (om enn mer dokumentarisk) og øyeblikk det også, men dette er på et mye høyere teknisk nivå...
Og ikke så lett å få et slikt skudd å sitte heller mistenker jeg...
Synes den minner meg om en tårnstuper ( i OL ;) som tar sats og legger ut på ukjent svev.
Estetisk til 10 i stil!

Mvh

JMGaup
Ken B.

Dette ble bra! Som en Suzuki Hayabusa 1300R på bane mot en moped(ørna som blir mata)fint det også men..
Avsluttet .

God morgen Sylte,

Heftige saker dette. Flott miljøbilde dette.

mvh
Tommy
Simon Iden B.

jeg syntes det var et nydelig bilde, jeg har virkelig sansen for slike bilder =)

Kan vel si at jeg er nokså misunnelig =)

Sender deg en Anbefaling
Leif Egil H.

Et flott bilde av en sjelden og vanskelig fotofugl.
Selvfølgelig hadde det vært artigere med et tettere (rundt fuglen) bilde. Men dette må sies å være en glimrende dokumentasjon av en fantastisk naturopplevelse.

Gratulerer.
Jan Inge K.

Neida, du kommer neppe til å vinne fotokonkurranser med dette, men et bilde skal da etter min mening bedømmes etter flere kriterier. Bl.a. spiller skjeldenhet en ikke så liten rolle. Ut fra forutsetningene (tenker på avstand) synes jeg du her presenterer en småpent og interressant bilde...
johnny leo j.

Ojojoj det er bare å gratulere med å få denne på brikka. Sikkert en meget spennende opplevelse regner med att det var litt puls her.

Stå på, alltid moro å se din bilder.

Mvh Johnny
Roland J.

Hej Terje
Flot fanget dette, den er ikke nem at få ram på.

mvh Roland
Håvard S.

God kveld Terje!

Du skal være kjapp på avtrekkeren og stødig på handa hvis du klarer denne i fart.
Synes imidlertid dette ble et veldig flott miljøbilde.
Syens også det blir mer interessant når den akkurat har lettet enn om den hadde sittet. Ganske atletiske fugler må jeg si.
Utfordringa blir å prøve 1/10s lukker ved stup og få fuglen skarp.
Lykke til... :)

Mvh. HåvardS
eirik a.

Artig og annerledes bilde av vandrefalk. Ålreit å se den i andre omgivelser enn i bergskrenten.. Flott bilde

Mvh Eirik Andersen
Odd E. k.

Hei Terje!

Nå er det nok tid for mange overraskelser og blinkskudd i månedene som kommer. Mange foreldre har nok det store strev med å samle ungeflokken og vise den jaktteknikk som skal til for å kunne overleve. Tiden er nok kommet til å kunne være ute og iakta denne seansen. Flott bilde dette Terje, der du fint har fått oppleve noe av dette og der du fint har greid å fange falken til brikken. Flott foreviget falk, der skarpheten, lyset, fargene og posituren er på plass. Liker godt steinen med falken, noe som viser det miljøet falken også kan opererer under.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Hilda Hol E.

Hei Terje.

Jeg syns dette var et fabelaktig naturfoto av falken i sitt rette miljø.
Flott positur der den strekker seg ut i hele sin lengde. Fine farger, skarphet og lys. Dette var nok en stor opplevelse.

Ha en fin helg.
mvh Hilda.
Anne-Lise S.

Fortellende bilde av fuglen på jakt, der posituren er alfa omega for budskapet i fotografiet. Mye stein, men kan så absolutt tenkes på som miljøet omkring; jaktmarkedet, så det fungerer. Skulle gjerne sett tettere utsnitt, men det kommer nok.. Dette er jo et område der du mestrer mye, Terje! :-) Lyset på fuglen er svært godt!

LYKKE TIL MED JAKTEN!

Anne-Lise
John H.

Hei Terje
Jeg er mest imponert over at du i det hele tatt har fanget denne i linsa di. Bildet er også helt greit og steinen er med på å skape miljø. Steinen er flott i seg selv og det er bra at du ikke har beskåret mer til venstre.
John
Tor Eirik P.

Hei Terje!

Meget flott å få oppleve denne fuglen på nært hold og ikke minst se hvordan de jakter! Virkelig imponerende!
Jeg hadde selv en fantastisk opplevelse under duejakta i fjor, da en vandrefalk slo ei due ca 30m fra meg... den tok dua bare få meter over bakken i en sinnsyk fart... ikke skjønner jeg hvordan den klarte bremse opp før de gikk i bakken! En rå naturopplevelse av de sjeldne! Desverre lå kameraet i bilen pga regn, men jeg klarte å åle meg tilbake og få henta det. Da jeg kom tilbake med kameraet hadde den flytta seg et stykke lenger bort, så den hadde nok merket at det var 'noe' i nærheten. (la ut det ene bildet her)

Ellers fant jeg nettopp ut at vi har felles kjente... skulle hilse så mye fra Jostein Hellevik.

Gratulerer med ny optikk foresten... er du fornøyd med den?

Mvh Tor Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu