Julebakst
,,, her er det fotografen som steiker ''kamkake'', vanlig kost før i tida, nå mest til spesielle anledninger. Tradisjon fra Hemnes kommune.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-01-01 20:50:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_40092} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Elisabeth W.

Dette bildet liker jeg godt. Fint med farger og denne kombinasjonsen av gammeldags bakverk og ovn med en fotograf som står for bakingen, i stedet for f.eks. svart/hvitt og en gammeldags bakstekone. Da illustrerer det ikke bare en tradisjon, men en tradisjon som lever videre. Du ser ut som du holder oppmerksomt øye med det som steker, så da blir sikkert resultatet bra. ''Kamkake'' har jeg aldri hørt om før, og jeg blir jo selvfølgelig litt nysgjerrig. Hva spiser man det med/til? Vet du hva navnet kommer av?

-- Elisabeth
Tom E. F.

Et typisk bevis på at fotografen ikke bare lever av bilder alene. Liker også at slike tradisjoner ikke går i glemmeboka. Fotomessig er dette et vanskelig motiv. Det mørkeste blir vel for mørkt, og det lyseste for lyst, men pytt...Godt nytt år, Eskil!
mvh Tom E. F.
Stig S.

Joda, det kunne nok vært litt bedre balanse i lyset, og kanskje litt mer USM, men koselig og varmt motiv å starte året med. Godt nyttår, Eskil; håper det smakte :-)

--stig--
Eskil O.

Hei EW, takk for flott kommentar. Kamkake er en spesialitet for Hemnes, Korgen og tidligere også Rana kommune. Den stekes i en spesiell ovn, fyrt opp med older, se bilde nr. 40127
. Kamkake er en gjærbakst som det blir laget et rutemønster i, ved hjelp av et spesielt kjevle, den etterheves og stekes. Da får den de spesielle ''poplene'' ( hevelsene, kammene ),som vises godt på bildet over. Jeg tror det er det som har gitt den navnet. Hvis ikke dette spesielle kjevlet brukes ville ''kamkaka'' dele seg og bli oppblåst som en kule. Kamkaka er en mellomting mellom flatbrød og vannkringle.
Dette er en mat som kan oppbevares lenge og ble laget i stort opplag til slåttonn, jul osv, da var det to eller tre stykker som bakte og en som stekte. Den kan spises som den er, eller med meierismør, også ost smaker godt på kamkaka.

Eskil.
Reidun G.

Er dette fra Eldhuset på Jamtjord i Leirskardalen ?, syntes det var så spennende at jeg måtte vite mer :-)
Forograf messig minner det meg om mitt bilde
bilde nr. 42275, som du har klart å løse bedre enn meg. Flott !
Reidun
Eskil O.

T og S, enig i lyset. Dette er et vanskelig hus å ta bilder i, lite lys, mørkt og gammelt tømmer(1620)
For å prøve å beholde stemningen har jeg valgt å bruke lyset som er der fra vinduer. Dette eldhuset ble forøvrig presenert på tv, rundt neste sving.

Eskil.
Eskil O.

Jada Reidun, det er Eldhuset på Jamtjord

Eskil.
Finn Arne M.

Fint og stemningsfult bilde!
mvh.
Finn Arne
Tom A. T.

Fint å se du tar vare på tradisjonene Eskil, og i så måte er jo dette et verdifult bilde. Syntes du har løst dette brukbart.
mvh Tom T
Nils B.

Godt Nytt År til deg. Liker det jeg ser og føler en god stemning. Bra løst dette.
mvh Nils
Avsluttet .

Hei Eskil!

Det er ikke helt det samme å feire jul her nede i Oslo, langt fra familie og de faste innslagene av mat hjemmefra. Savner ''Ringakaka'' og ''Vannkringla''! Men fikk heldigvis en eske med kamkake så da var jo i grunnen jula reddet :-)

Godt å se at noen tar vare på tradisjonene. Jeg har som mål å bli ''selvhjulpen'' julekakebaker til neste år ( jeg bruker å få tilsendt rasjoner med diverse bakst hjemmefra )

Fint bilde! Likte også at det ikke er det tradisjonelle ''gammel-kone-baker-til jul''.

Birgitte
Arild S.

Stemningsfult bilde.. god historie.
Hva med å bruke en eller annen form for reflektor av lyset fra vinduene?

Godt nytt år til deg og dine.

Arild
Frank W. G.

Du har klart å formidle en god og varm/lun stemning i bildet. Bra!

Frank
Hans- Georg S.

Bra bilde og hverdagstemning.
Avsluttet .

Et koselig bilde, som for meg får tankene inn på ''de gode gamle dager'' hvor ordet ''stress'' ikke var funnet opp ennå.

Riktig godt nytt år, og gratulerer med et herlig steminingsbildet.

Mvh
Terje
Avsluttet .

Enig med TV. Det er steminigen som gjør bildet. Kan nesten lukte varmt brød.
<font color=''#0000FF''>~Ivar~</font>
John G.

Litt hardt lys på bordet og baksten. ellers et greit bilde. Litt mye rygg, dog...
John :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu