Regler for Fotografen 2016

Fotografen 2016 går over 6 juryerte runder. Vinneren er den som samler flest poeng gjennom alle runder. Konkurransen er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer på foto.no.
Fotografen 2016 er et samarbeid mellom Japan Photo Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

1. Konkurransen er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Du kan oppgradere ditt medlemskap her

2. For å delta, laster du opp ditt bidrag på foto.nos konkurransesider

3. Kun ett bidrag per deltaker i hver runde. I rundene med enkeltbilder, betyr ett bidrag ett bilde, mens i serierundene betyr ett bidrag en serie på 3-8 bilder.

4. Premierte bilder/serier (det vil si bilder/serier som har fått poeng i årets utgave) kan ikke benyttes i noen av de påfølgende rundene av Fotografen 2016. Enkeltbilder som er levert inn som en del av en serie som er premiert kan heller ikke benyttes i påfølgende runder. Bilder/serier som har deltatt i en av rundene, men ikke er premiert, kan brukes i påfølgende runder.

5. Innsendte fotografier i breddeformat må være minimum 3000 piksler på lengste side. Bilder i høydeformat må være minimum 2000 piksler på lengste side. Bilder i kvadratisk format må være minimum 2000x2000 piksler.

6. Bilder med signatur er ikke tillatt og vil bli fjernet fra konkurransen.

7. Konkurransen går over 6 runder.

8. Rundevinnerne kåres av en jury på 1 til 3 medlemmer utvalgt av foto.nos redaksjon.

9. De tre beste bildene/seriene i hver runde blir kommentert av juryen. Det deles også ut poeng til de 10 beste bildene/seriene etter følgende poengfordelig:

1. plass – 12 poeng
2. plass – 10 poeng
3. plass – 9 poeng
4. plass – 8 poeng
5. plass – 7 poeng
6. plass – 6 poeng
7. plass – 5 poeng
8. plass – 4 poeng
9. plass – 3 poeng
10. plass – 2 poeng

I tillegg kan inntil 15 fotografer få hederlig omtale i form av 1 poeng.

Om juryen mener at det ikke er 10 bilder eller serier som er gode nok til poeng/plassering, har juryen myndighet til å dele ut færre plasseringer.

10. Den med flest poeng etter 6 runder, kåres til Fotografen 2016.

11. Hvis 2 eller flere fotografer har like mange poeng etter 6 runder, er det den fotografen med flest førsteplasser gjennom året som kåres til vinner. Hvis det er likt mellom antall førsteplasser, er det den med flest andreplasser som kåres til vinner. Hvis vinneren ikke kan kåres etter antall førsteplasser og andreplasser, vil en jury bestående av representanter for cyan:galleri og foto.no gå gjennom de aktuelle fotografers innsendte bilder/serier for å kåre en vinner av konkurransen.

12. Juryeringen foregår anonymt. Vi oppfordrer derfor deltakerne til å ikke ha bildene synlige på bildegalleriet eller bildekritikken samtidig som konkurransen er aktiv.

13. Ved å delta i konkurransen bekrefter du at du eier opphavsretten til det innsendte bildet/serien.

14. Deltakere har selv ansvar for å innhente tillatelse fra eventuelle personer som er avbildet.

15. Deltakerne beholder selv alle rettigheter til de innsendte bildene, men foto.no forbeholder seg retten til å benytte alle premierte bidrag (det vil si bidrag som har fått poeng) i forbindelse med redaksjonell omtale av konkurransen Fotografen og Årets fotograf i andre medier og på foto.no i inntil 5 år etter at sammenlagtvinneren annonseres.

16. foto.no forbeholder seg retten til å benytte premierte bidrag i Fotografen 2016 (det vil si bidrag som har fått poeng) i annonsemateriell i forbindelse med Fotografen 2016 og Fotografen 2017. Bruken vil bli klarert med eventuelle avbildede personer.

17. foto.no forbeholder seg retten til å ikke tildele vinneren av konkurransen en utstilling på cyan:galleri, dersom han eller hun ikke har nok gode bilder til å sette sammen en utstilling. foto.no forplikter seg imidlertid til å bistå vinneren med utvelgelsen av bilder så langt mulig, og dersom dette er ønskelig.

18. Premiene kan ikke byttes i kontanter.

19. Vinnerne annonseres på foto.no.

20. Fast tilknyttede medarbeidere i foto.no og eiere av foto.no kan ikke delta i konkurransen. Fotografer tilknyttet Cyan :Studio og Cyan :Galleri kan ikke delta i konkurransen. Jurymedlemmer kan ikke delta i konkurransen.

21. Premiene fra konkurransen er basert på avtaler med Japan Photo og Cyan Galleri. Foto.no er ikke ansvarlig hvis en eller flere av disse skulle gå konkurs, eller på annen måte bli forhindret fra å overlevere premien.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øystein N.
Pkt 7 sier at konkurransen går over 6 runder. Det kunne vært greit samtidig å si når disse rundene er - nå må jeg lete etter dette et eller annet sted...
27.2.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu