Social Hypocrite

I forbindelse med Victor Boullet´s separatutstilling i prosjektrommet på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden 20.april - 11. Juni 2006, ble det utgitt en katalog over de verker som han viste på utstillingen.
Tittelen Social Hypocrite introduseres på forsiden i en e-post fra John, som skriver til Boullet at dagens samfunn er tuftet på hykleri fordi vi ikke kan leve i felleskap uten å skjule, i det minste noe, for å passe inn i et felles samfunn.

Hovedverket i utstillingen var et videoarbeide som i høyeste grad presser grenser for hva som er etisk akseptabelt i forhold et individs private sfære i det offentlige rom. Verkets tittel Screw the ethics? henspiller også tydelig til denne problematikken. Boullet forfølger en fremmed mann med skjult videokamera, og med til historien hører at vedkommende på forespørsel hadde gitt klart uttrykk for at han ikke ønsket å bli filmet. Fokus for Boullet´s oppmerksomhet og fascinasjon er at mannen er neseløs. Opplever han det som provoserende at vedkommende velger å ikke skjule sin deformasjon for å smelte inn i samfunnet, men derimot stiller det blott til skue for offentligheten? Opp mot stillbilder fra denne videoen stiller Boullet i katalogen opp iscenesatte portretter av seg selv hvor han halvveis gjemmer seg bak en oppklippet maske.

Historien om Anton Henry de Silva, et annet verk som Boullet har jobbet med over tid, er viet stor plass i katalogen. Gjennom iscenesatte fotografier og private e-poster til Boullet, får vi fortalt bruddstykker av de Silvas betraktninger om TV, sine naboer og omgivelser, hans brors bortgang og et ambivalent forhold til Boullets prosjekt i forhold til ham selv. Fotografiene gir inntrykk av en ytterst personlig og privat karakter og kan beskrive hvordan de Silva hanskes med sitt eget tap.

Verket Iron, en 105min lang video som følger noen som spiller golf, er presentert gjennom stillbilder og nedskrevede dialoger fra videoen og viser igjen et ønske om å avsløre. Boullet gir ikke inntrykk av å ta noe ansvar for en gjensidig forståelse mellom fotograf og subjekt i forhold til representasjonen av sine medvirkende. Han gir seg selv rett til å vise det utdraget av en virkelighet han ønsker uten skrupler for den andres forestilling som egen representasjon.

Katalogen inneholder også flere andre prosjekter som på ulike vis kan kobles opp mot tittelen Social Hypocrite og tar for seg å avsløre og fremstille hykleriet.

Katalogen setter verkene i nye kontekster idet den på nye måter sammenstiller verk, stillbilder fra videoer, fotografier og tekst. Uten innbinding i permer fremstår den i formen som løs, udefinert, ubestemt, og åpen. Boullets arbeider er lekne, utleverende, provoserende, både overfladiske og dype, udefinerte, spørrende og utfordrende.

Nettsteder
www.victorboullet.com
http://www.myspace.com/victorboullet
http://www.youtube.com/victorboullet
http://www.i8.is
 - Social Hipocrite
Social Hipocrite
Victor Boullet -
Victor Boullet
Victor Boullet -
Victor Boullet
Victor Boullet -
Victor Boullet
Victor Boullet -
Victor Boullet

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu