Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i digitalfotografering på Jeløy – Nivå 2

Dette kurset vil passe for dem som har fullført "nivå 1" og ønsker å gå et skritt videre, eller som alt er i besittelse av generelt gode kunnskaper om kamerabruk og bildebehandling, og som ønsker å gå rett på mer avanserte leksjoner.
Deltakerne på nivå 2 bør være fortrolige med det følgende:

Motivvalg og komposisjon
Manuell eksponering (blender, lukker, ISO, etc.)
Filformater som JPEG, RAW, TIFF
Konvertering av RAW-filer
Fargerommene sRGB og AdobeRGB
Grunnleggende fargestyring
Grunnleggende bruk av Adobe Photoshop (justering av kontrast og fargemetning, bruk av lag og masker, oppskarping m.m.)

De som ikke føler seg trygge på disse emnene, bør vurdere å melde seg på nivå 1 først (start fredag 17. oktober). Send gjerne en epost til edmund@schilvold.com dersom du er i tvil om hvilket kurs som passer for deg.

Sentrale emner på nivå 2 vil være:

Oppbygningen til et digitalt kamera, optimal eksponering – hvorfor og hvordan, bit-dybde, digital støy, metoder for støyreduksjon, korrigering av forvrengning og andre problemer knyttet til ulike objektiver, HDR (High Dynamic Range), introduksjon til panoramafotografering med særskilt utstyr, optimale forstørrelser, diverse sofistikerte verktøy og funksjoner i Photoshop, avansert printing, ulike papirer, bildekritikk.

Kurshelger i 2008

Lørdag 25. oktober – søndag 26. oktober

Tider: Kl. 09.00 – 16.00 (14 timer i alt), lørdag og søndag. På dag nummer to tilbringer vi morgenen ute i den vakre naturen på Jeløy.

Pris: 2.279,- per deltaker. Enkel bevertning er inkludert.

Påmelding: Løpende, men helst senest tre uker før. Kursavgiften må være betalt to uker før workshopen starter. Ved avbestilling inntil syv dager før vil 50 prosent bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun fem personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. Bærbar PC med mus, kortleser og programvare (deltakerne på nivå 2 bør ha Adobe Photoshop CS eller nyere installert).

Møtested dag én: Kursleders studio i Henrik Gerners gate 12 i Møllebyen i Moss, cirka 50 meter nedenfor Moss bibliotek og Møllebyen kino.

Møtested dag to: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Påmeldinger og spørsmål til edmund@schilvold.com

For mer informasjon, se også http://www.schilvold.com/kurs_avansert.html

Hva deltakerne sier (gjelder nivå 1):

"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset 11. april – 13. april 2008

"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset 23. mai – 25. mai
 - Fra Bøkeskogen på nordre Jeløy
Fra Bøkeskogen på nordre Jeløy
 - Morgen ved Bredebukt på Jeløy
Morgen ved Bredebukt på Jeløy

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu