Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

I frostrosens tegn

Ah, desember … Lav, gyllen sol, frostrøyk over fjorden, rimfrost på tangen i fjæra, og kanskje et dryss av snø på de store eikene inne i skogen. Frisk og klar luft, fingervanter på hendene og roser i kinnene ...
Ja, det er desember på Jeløy – "Oslofjordens perle". Hvorfor ikke ta en pause i førjulsrushet, vende kjøpesentrene ryggen for en stund, og bli med på et originalt og spennende grunnkurs i digitalfotografering, ledet av fotografen, journalisten og forfatteren Edmund Schilvold?

Dette blir den sjette og siste inkarnasjonen i 2008 av et kurs som så langt må kunne sies å ha vært en suksess – og de fleste deltakerne drar fornøyde hjem. Som Erik Solberg fra Porsgrunn:

"Jeg hadde store forventninger til dette kurset. Noe kunne jeg fra før, men jeg lærte mye nytt. Kurset var fint lagt opp med en god kombinasjon av læring inne og fotografering ute. Det var også en stor fordel at vi kun var 5 personer slik at enhver fikk den hjelpen som var nødvendig. Kurset innfridde mine forventninger og kan varmt anbefales til andre med interesse for fotografering."

Kursbeskrivelse:

Er du en ivrig amatør eller en begynnende profesjonell som har lyst til å komme litt videre og prøve noe nytt? Føler du at du har mer å lære når det gjelder digital arbeidsflyt? Har du fortsatt ikke helt klart for deg hva et digitalt negativ er? Sliter du med å få dreis på fargestyringen? Vet du egentlig hva en ICC-profil er? Og hva med det grunnleggende – utstyr, motivvalg og komposisjon?

Alt dette og mye mer kan du få svar på i løpet av en helg på Jeløy – øya som i over hundre år har vært kjent som Oslofjordens perle. Jeløy er kun én mil lang, men svært variert. Her finnes et historisk kulturlandskap med lange alleer og ærverdige bygninger, men også rike løv- og barskogsområder og en tilnærmet urørt kystlinje med både sjeldne bergarter og oppsiktsvekkende formasjoner. Det er ikke for ingenting at Jeløy kan vise til nærmere ti større og mindre verneområder. Jeløy har kort sagt noen svært spennende fotomuligheter.

Lederen av workshopen er Edmund Schilvold, en 29 år gammel fotograf og forfatter som i 2006 gjorde stor suksess med sin praktbok om – nettopp – Jeløy. Schilvold har et ”fine art” print-studio i Møllebyen i Moss, og arbeider med opptil flere nye bokprosjekter. I 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Møllebyen. Schilvold har et stort engasjement for både fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig helg på Jeløy.
Gjenværende kurshelger i 2008

Lørdag 13. desember – søndag 14. desember

(Vi har også et ”nivå 2-kurs” i romjulen, vennligst se http://www.schilvold.com/kurs_avansert.html)
Tider: I desember er dagene korte, så istedenfor å la kurset begynne i friluft fredag ettermiddag, bruker vi noe mer tid både inne og ute på lørdag og søndag. Lørdagen vil delvis bli brukt til praktisk fotografering utendørs, og delvis til bildebehandling i kurslokalet. Det samme gjelder søndagen, som avsluttes i kursleders studio. Der vil hver enkelt deltaker få mulighet til å skrive ut et selvvalgt bilde tatt i løpet av helgen. Klokkeslett: 09.00 – 17.00 begge dager.

Pris: 2.379,- per deltaker. Enkel bevertning og utskrift av bilde i 40 x 60 cm er inkludert i prisen.

Påmelding: Helst minst tre uker før. Kursavgiften må være betalt to uker før workshopen starter. Ved avbestilling inntil syv dager før vil 50 prosent bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun fem personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger fint til på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. Bærbar PC med mus, kortleser og programvare (fortrinnsvis Adobe Photoshop CS 2 eller nyere).

Møtested: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

Se også kursets webside på http://www.schilvold.com/kurs_begynner.html
Hva deltakerne sier:

"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset 11. april – 13. april 2008

"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset 23. mai – 25. mai 2008

"Jeg kom på kurset til Edmund Schilvold som en bortkommen amatørfotograf, og
gikk hjem med ny motivasjon til å lære mye, mye mer. Jeg hadde på egenhånd
jobbet meg til å like SLR-kameraet mitt, men begynte å stille krav som
krevde mer teknikk og forståelse. Jeg fikk skyvet jeg trengte. Takk!"

Petter Andersen, Moss
Deltaker på kurset 26. – 28. september 2008

Hi Edmund! Thank you for the information you sent us today. I did enjoy
your course and I managed to learn a lot.

Peter Cumming, Moss
Deltaker på kurset 26. – 28. september 2008 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu