Workshop i magiske Maine

Har du ennå ikke ønsket deg noe til jul? Hva med å sette en workshop i fotografi ved Maine Media Workshops med noen av verdens mest anerkjente fotografer, på listen?
Noen timers kjøretur nord for Boston ligger delstaten Maine og inviterer til idyll. Det er ikke for ingenting at innbyggerne her kjører rundt med bilskilt som forfekter at Maine er ”vacation land” - ferielandet. Mest kjent blant menigmann for sine eksepsjonelle seilerforhold og hummer av ypperste kvalitet, har den lille kystbyen imidlertid mer å by på. Maine Media Workshops, nær den lille byen Rockport, er nemlig verdens eldste, største og kanskje også mest anerkjente workshopakademi for film og fotografi. I 1973 fant den første workshopen i fotografi sted i Maine, og allerede to år senere i 1975 startet man også med å arrangere filmworkshops.

I dag tilbyr de også et to-årig studium i Master of Fine Arts i tillegg til workshop-programmet.

Unikt og profesjonelt for den kresne
Direktøren for Maine Media Workshops, Charles Altschul, fremhever stedets unike kvaliteter:
- Maine er et unikt sted, med fantastisk vakre omgivelser som ramme rundt et profesjonelt workshop-program som tilfredsstiller selv den mest kresne student. Vi tilbyr en campus hvor du bor, spiser og arbeider sammen med andre likesinnede.

Det er ingen tvil om at Maine er unikt. Du ramler ikke tilfeldigvis innom et sted som dette. Den som kommer hit, har tatt turen med et mål for øye. Miljøet blant studentene på Maine Media Workshops kjennetegnes da også av dedikasjon og hardt arbeid.

Kreativ utvikling og kraft
Charles Altschul er imponert over nivået og innsatsen hos de som deltar:
– Våre studenter har tatt en beslutning når de kommer hit for å delta på workshops: De vil lære, de søker utvikling. Her kobler du ut fra alt annet, og konsentrerer deg fullt ut om din egen læringsprosess. Du går inn i en egen tilstand av kreativ utvikling og kraft. Vi er her for å legge til rette for dette så godt som overhodet er mulig. Her blir du tatt vare på, på alle måter. Hjelpsomhet, vennlighet og omsorg er våre grunnverdier som ansatte her i møte med deltakerne.

Faglig hoff
At et opphold på Maine Media Workshops borger for historisk sus, er i hvert fall sikkert. Flere av verdens mest anerkjente fotografer har holdt faglig hoff på Maine. Den verdenskjente fotografen Joyce Tenneson er i dag både styremedlem og lærer på akademiet. Den legendariske portrettfotografen Arnold Newman var en gang i tiden assistent på kursene her. Andre verdensnavn på listen over lærere som underviser er Amy Arbus, John Goodman, Antonin Kratochvil, Bob Sascha og Shelby Lee Adams.

Dialog og dynamikk
Charles Altschul fremhever dialog som stikkordet for dynamikken du opplever som deltaker på en Maine Media workshop:
- Her får du jobbe med de aller beste innen sitt felt, enten det er film eller fotografi. Klassene er små, og opplegget er skreddersydd for at hver enkelt skal få kontinuerlig tilbakemelding på sitt arbeid. Erfaringsdeling og møter også med andre studenter og lærere på andre kurs, gir deg tilgang på et unikt nettverk og læring på tvers av sjanger og format.


Helt i tet

Markedsansvarlig Kate Fletcher forteller stolt om hvordan noen av verdens fremste fotografer ønsker å få undervise ved Maine Media Workshops:
- Fotografene står i kø for å få komme hit og undervise. De kommer igjen og igjen, og bringer gjerne med seg sine familier. På den måten blir stedet også preget av en personlig, familiær atmosfære med tradisjon. Det gir en trygg og harmonisk setting som inspirerer og engasjerer. Samtidig er vi profesjonelle, og satser på å være helt i tet på våre faglige tilbud, både med tanke på form og innhold.

Sjel og supre fasciliteter
Etter å ha tilbragt to døgn på campusen, er det ingen tvil om at dette er et vakkert sted med sjel og supre fasciliteter. I caféen serveres økologisk, hjemmelaget mat til alle måltider. Landskapet er så idyllisk som det kan få blitt, med en kyststripe som av mange regnes som en av verdens vakreste. Å komme hit gir en unik mulighet for optimal læring og evige vennskap med andre fotograferende i omgivelser som inviterer til konsentrasjon og ro. Fokus. Fellesskap. Skulle du bli sugen på kontraster, er urbane Boston bare noen små timers busstur unna.

Bredspektret program
Maine tilbyr svært mange ulike typer workshops, for ulike nivåer og med ulikt fokus. De fleste av workshopene krever en portefolievurdering for den som ønsker å delta, og det lønner seg derfor å være forberedt og tidlig ute med å søke plass. Enten du ønsker å perfeksjonere studiojobbingen din, utvikle den visuelle stilen din, vil arbeide med å lage bok av bildene dine, eller ønsker fordypning i fotojournalistikk, har Maine et tilbud. Muligheten for kurs i digital billedbehandling er også av de beste i verden, med kursholdere fra Adobe som jevnlig besøker campusen. Fascilitetene både for analogt og digitalt fotografi er suverene, og med tilgjengelighet tjuefire timer i døgner hele uken.

Kursprogrammet for 2009 legges i disse dager. Du kan bestille katalog via nettsidene til Maine Media Workshops:

http://www.theworkshops.com
Tim Broekema -
Tim Broekema
Rockport havn i Maine - idyll for den kresne.
Massimo Bassani -
Massimo Bassani
Undervisning ved workshop.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu