Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop med Bendiksen

Bilder Nordic School of Photography arrangerer workshop med den norske Magnum-fotografen Jonas Bendiksen. Tema er store fotodokumentariske prosjekt.
Som første og eneste norske fotograf i det prestisjetunge bildebyrået Magnum Photos har Jonas Bendiksen nådd nye høyder i norsk fotojournalistikk. Han har fått arbeidene sine publisert i internasjonale magasiner som National Geographic, Vanity Fair, GEO, Newsweek og The Sunday Times Magazine.

Jonas startet sin karriere som 19-åring som praktikant ved londonkontoret til Magnum Photos. Deretter la han ut på leting etter sine russiske røtter, et opphold som førte til en fotodokumentarisk rundreise i satellittstatene fra gamle Sovjetunionen. Etter nesten et tiår publiserte han boken ”Satellites.”

Filosofien til Jonas har alltid vært å skille seg ut fra mengden, bryte normer, unngå klisjeer og tenke annerledes. Han søker de genuint gode ideene og bildene som forteller ekte historier.

- De som kommer til å arve fotojournalistikken, er de som har de beste idéene. Man må alltid vite hvorfor man skal gjøre et prosjekt, hvorfor det er viktig, og hvorfor det må gjøres akkurat nå, sier han.

En påstand han utforsker i sitt siste prosjekt, “The Places We Live,” som er en fotodokumentar om befolkningsveksten i slumstrøkene rundt fire av verdens metropoler. Prosjektet er presentert gjennom en multimedieinstallasjon som skaper en virkelighetsnær følelse av livet til 20 familier i Nairobi, Caracas, Jakarta og Mumbai. Hans visjon er å være nytenkende i presentasjonsform og gjøre hvert bilde til sitt eget. Jonas vant nylig Telenors prestisjetunge kulturpris for prosjektet, som for tiden er utstilt på Nobels fredssenter.

Felles for arbeidene hans er at legger han stor vekt på å komme tett på menneskene han fotograferer, oppnå tillit og bli en del av miljøet. Noe som gjenspeiler seg i kvaliteten på bildene hans.

- I Nairobi leide jeg et rom i slummen og bodde der i fem uker. På den måten fikk jeg en helt annen kontakt med menneskene der, sier han.

Under workshopen vil Jonas vise ”Satelites” og ”The Places We Live” og fortelle om idéprosessen, planleggingen og gjennomføringen av prosjektene. Jakten på de gode historiene vil være et hovedfokus under hele workshopen. I tillegg vil Jonas ta for seg problemstillinger knyttet til store prosjekter, derav etiske dilemmaer, finansiering og potensielle kundegrupper.
For å sikre at alle deltakerne får oppfølging og en lærerik opplevelse, vil to assistenter hjelpe Jonas under hele workshopen.

____________________________________________

For mer informasjon og påmelding:
http://www.bildernordic.no
Jonas Bendiksen -
Jonas Bendiksen
Jonas Bendiksen -
Jonas Bendiksen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu