Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Tom Sandberg og Bob Nickas til Fotobrygga

Den amerikanske kuratoren Bob Nickas holder workshop i samarbeid med fotografen Tom Sandberg. Dette skjer for aller første gang. Og det på FOTOBRYGGA! Workshop’en innleder et samarbeid mellom Tom Sandberg og FOTOBRYGGA som vil føre til flere prosjekter fremover hvor Sandberg engasjerer foredragsholdere og samarbeidspartnere fra kunstverdenen nasjonalt og internasjonalt.
Som ledende kritiker og kurator har Bob Nickas fulgt utviklingen i amerikansk og internasjonalt kunstliv på nært hold de siste tredve årene. Han har siden 80-tallet laget et førtitalls utstillinger over hele verden. I en årrekke har han vært tilknyttet P.S.1, Museum of Modern Art, New York, hvor han i 2007 var kurator for utstillingen Tom Sandberg: Photographs 1989 - 2006.  

Nickas er anerkjent for sitt artikulerte engasjement og har arbeidet med fotografer og kunstnere som bl.a. Wolfgang Tillmans, Felix Gonzalez-Torres, On Kawara, Cady Noland, Andy Warhol, John Armleder og Gary Winogrand. Han har vært redaktør for kunstmagasinet Index og har utgitt en rekke bøker, i tillegg til artikler bl.a for Artforum.

Tom Sandberg er kjent for de fleste som en av våre fremste fotografer og han har hatt utstillinger ved en rekke museer internasjonalt inkludert P.S.1 MoMA, New York; Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo; Museu Calouste Gulbenkian, Lisboa; International Center of Photography, New York; Moderna Museet, Stockholm og the Museum of Contemporary Art, Chicago. Sandberg mottok i 2005 Fotografiprisen, den høyeste utmerkelsen for norske fotografer, og arbeidene hans er å finne i sentrale kunstsamlinger i Norge og utlandet. Sandberg er blant annet i år med på utstillingen Spellbound i Monaco med Daniel Buren og Helmut Newton med flere.

Workshopens innhold:
Denne workshop’en er en kombinasjon av fotografering (digitalt eller i mørkerom) og foredrag samt individuelle samtaler og eventuell veiledning i mørkerom med Tom Sandberg og Bob Nickas. I en serie foredrag gjennom hele fem workshopsdager tar Nickas utgangspunkt i arbeidet til en rekke kjente kunstnere som bl.a. Stephen Shore, Laurie Parsons, Wolfgang Tillmans, Tom Sandberg, Torbjørn Rødland og John Miller.
 
Nickas er opptatt av fotografiets forhold til landskap, portrettet og abstraksjon - men også forholdet mellom fotografisk representasjon og livet som erfaring, og mulighetene for å kunne dele dette med andre. Det handler også om fotografiet i relasjon til objekter, skulptur og den fysiske verden.

Priser:
Kursavgift: kr. 5500,-
Overnatting 3. sept. til og med 8. sept. + full pensjon torsdag kveld til tirsdags kveld : kr 5500,-
Ekstra for enkeltrom: kr. 1000,-

FOTOBRYGGA i LOFOTEN ligger på den idylliske øya Skrova utenfor Svolvær. Det er direkte båtforbindelse med Bodø, Skutvik (på Hamarøy) og Svolvær, se ellers www.fotobrygga.no
Tom Sandberg -
Tom Sandberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu