Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Essensen av Photoshop" – en helg på Oslofjordens perle

Ta en pause i førjulsrushet og lær noe du vil ha glede av når julen kommer – sett av denne helgen til å fordype deg i Photoshop i lag med andre fotointeresserte.
Ute vil det være vinter, men inne vil vi uten problemer holde varmen med kaffe, gløgg og Photoshop. "Essensen av Photoshop" blir et intensivt kurs der fotograf og skribent Edmund Schilvold vil gjøre sitt ytterste for å formidle til deltakerne det han etter 10 år med Photoshop og to egen-publiserte gavebøker føler er de viktigste aspektene ved dette enestående bildebehandlingsprogrammet – sett i forhold til fotografering.

Kurset vil ta utgangspunkt i de nyere fullversjonene av Photoshop – CS2, CS3 og CS4 – og vil være rettet mot de som har visse basiskunnskaper om Photoshop (eventuelt Photoshop Elements) fra før av, men som føler at det meste av Photoshop fortsatt representerer ukjent territorium.

Sentrale emner på kurset vil være:

Fargestyring
Filformater
Bitdybde
Seleksjoner
Lag og masker
Oppskarping
Publisering
Automatisering

I tillegg vil vi se på hvordan man kan redigere og forbedre typiske "julebilder" (bilder tatt med og uten blits innendørs, bilder tatt utendørs med stativ etter mørkets frambrudd m.m.), samt hvordan man kan bruke Photoshop til å lage digitale julekort og liknende. Deltakerne vil bli oppfordret til å ta med 10 egne bilder med tanke på vurdering og redigering.

Dette er et kurs som vil kunne passe både for ivrige hobbyfotografer og for proff-fotografer, grafiske designere og andre profesjonelle som trenger en klargjørende introduksjon til fargestyring og avansert digital bildebehandling.

Om kurslederen:

Edmund Schilvold (f. 1979) har publisert to praktbøker med egne fotografier, og har ti års erfaring med Adobe Photoshop, standarden for profesjonell bildebehandling. Han ble Adobe Certified Expert i Photoshop og Illustrator i 2000, og studerte grafisk design i Australia i 2002–2003. I desember 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss. Siden våren 2008 har han arrangert mer enn 15 ulike fotokurs, både for nybegynnere og ivrige hobbyfotografer.

Planlagte kurshelger:

Lørdag 5. og søndag 6. desember

Tider:

09.00 – 18.00 lørdag, 09.00 – 16.00 søndag

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun åtte personer.

Pris: Kr. 2.579,- per deltaker. Enkel bevertning er inkludert.

Påmelding: Løpende. Kursavgiften må betales innen fristen som oppgis på fakturaen som sendes ut, hvis ikke vil deltakeren risikere å miste plassen. Ved avbestilling inntil syv dager før kurset begynner, vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: En bærbar PC med Adobe Photoshop CS2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris.

Møtested: Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

For mer informasjon, se http://www.schilvold.com/kurs_workshops.html

Hva noen av deltakerne sier (gjelder det vanlige tredagerskurset i digitalfotografering):

"Vil bare takke for flotte dager. Det var utrolig interessant og lærerikt."

Elisabeth Maria Sandaker, Råde
Deltaker på kurset fra 16. til 18. oktober
"Takk for en strålende helg på Jeløy, med en perfekt blanding av teori og praksis! Har fått både ny kunnskap og inspirasjon."

Anne Gunn Pedersen, Søgne
Deltaker på kurset fra 2. til 4. oktober 2009
"Takk for en kjempe fin helg J Jeg har lært masse og gleder meg til å eksperimentere med alt jeg har lært. Jeg synes kurset var veldig godt lagt opp med to dager 'ute i felt' og en dag inne med redigering."

Ann-Kristin Bræck, Moss
Deltaker på kurset 18. – 20. september 2009
"Vil takke for en veldig lærerik, inspirerende og morsom helg i fint vær og vakre omgivelser. Kunne litt da jeg kom, men dro hjem med nye kunnskaper, ny inspirasjon og ny giv."

Stian Halvorsen, Jessheim
Deltaker på kurset 18. – 20. september 2009
"Tusen takk for flotte dager på vakre Jeløy. Kari og jeg var enige om at vi hadde hatt stort utbytte av dagene på ditt kurs. Nå er det opp til oss."

Reidun Hovind Haugland, Asker
Deltaker på kurset 28. – 30. august 2009
"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"

Dag Erik Storberget
Deltaker på kurset fra 17. til 19. april 2009
"Jeg hadde store forventninger til dette kurset. Noe kunne jeg fra før, men jeg lærte mye nytt. Kurset var fint lagt opp med en god kombinasjon av læring inne og fotografering ute. Det var også en stor fordel at vi kun var fem personer slik at enhver fikk den hjelpen som var nødvendig. Kurset innfridde mine forventninger og kan varmt anbefales til andre med interesse for fotografering."

Erik Solberg, Porsgrunn
Deltaker på kurset 26. – 28. september 2008 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu