Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i digitalfotografering på Jeløy – Oslofjordens perle

Er du en ivrig amatør eller en begynnende profesjonell som har lyst til å komme litt videre og prøve noe nytt? Føler du at du har mer å lære når det gjelder digital arbeidsflyt?
Har du fortsatt ikke helt klart for deg hva et digitalt negativ er? Sliter du med å få dreis på fargestyringen? Vet du egentlig hva en ICC-profil er? Og hva med det grunnleggende – utstyr, motivvalg og komposisjon? Hvor mange megapixler bør du ha? Hvor viktig er det med stativ? Hva er det gylne snitt?

Alt dette og mye mer kan du få svar på i løpet av en helg på Jeløy – øya som i over hundre år har vært kjent som Oslofjordens perle. Jeløy er kun én mil lang, men svært variert. Her finnes et historisk kulturlandskap med lange alleer og ærverdige bygninger, men også rike løv- og barskogsområder og en tilnærmet urørt kystlinje med både sjeldne bergarter og oppsiktsvekkende formasjoner. Det er ikke for ingenting at Jeløy kan vise til nærmere ti større og mindre verneområder. Jeløy har kort sagt noen svært spennende fotomuligheter.

Lederen av workshopen er Edmund Schilvold, en 30 år gammel fotograf og forfatter som i 2006 gjorde stor suksess med sin praktbok om – nettopp – Jeløy. Schilvold har et ”fine art” print-studio i Møllebyen i Moss, og arbeider med flere nye bokprosjekter. Han har mer enn ti års erfaring med Adobe Photoshop, standarden for profesjonell bildebehandling. I 2002 og 2003 studerte han grafisk design i Sydney, Australia, og i desember 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss. Siden våren 2008 har han arrangert 16 ulike helgekurs i digitalfotografering. Schilvold har et stort engasjement for både fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig helg på Jeløy.

Kurshelger vinteren 2009/2010 og våren 2010

Nivå 1 (grunnkurs)

Fredag 12. februar – søndag 14. februar 2010 (6 plasser)

Fredag 26. februar – søndag 28. februar 2010 (6 plasser)

Fredag 12. mars – søndag 14. mars 2010 (6 plasser)

Fredag 26. mars – søndag 28.mars 2010 (6 plasser)

Er dere en gruppe på tre eller flere personer, kan det settes opp et kurs på bestilling, med valgfritt emne (f.eks. Photoshop) – ta kontakt for å få et tilbud.

Tider: 15.00 - 20.00 fredag, 09.00 - 16.00 lørdag, 09.00 – 15.00 søndag (18 timer i alt). Forbehold om mindre endringer. En kombinasjon av praktisk fotografering i friluft og bildebehandling innendørs.

Pris: 2.579,- per deltaker. Enkel bevertning og utskrift av bilde i 40 x 60 cm er inkludert i prisen.

Påmelding: Løpende. Kursavgiften må betales innen fristen som oppgis på fakturaen (normalt cirka én måned før kursstart), hvis ikke vil deltakeren risikere å miste plassen. Ved avbestilling inntil syv dager før kurset begynner, vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun seks personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. En bærbar PC med Adobe Photoshop CS2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris.

Møtested fredag: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

For mer informasjon, besøk http://www.schilvold.com/kurs_workshops.html


Hva noen av deltakerne sier:

"Hei Edmund! Vil bare takke for flotte dager. Det var utrolig interessant og lærerikt, og ga meg inspirasjon til å løpe ut i dag tidlig - ut i morgentåken som lå tungt over skogen her."

Elisabeth Maria Sandaker, Råde
Deltaker på kurset 16. – 18. oktober 2009


"Takk for en strålende helg på Jeløy, med en perfekt blanding av teori og praksis! Har fått både ny kunnskap og inspirasjon."

Anne Gunn Pedersen, Søgne
Deltaker på kurset 2. – 4. oktober 2009


"Takk for en kjempe fin helg. Jeg har lært masse og gleder meg til å eksperimentere med alt jeg har lært. Jeg synes kurset var veldig godt lagt opp med to dager 'ute i felt' og en dag inne med redigering."

Ann-Kristin Bræck, Moss
Deltaker på kurset 18. – 20. september 2009


"Vil takke for en veldig lærerik, inspirerende og morsom helg i fint vær og vakre omgivelser. Kunne litt da jeg kom, men dro hjem med nye kunnskaper, ny inspirasjon og ny giv."

Stian Halvorsen, Jessheim
Deltaker på kurset 18. – 20. september 2009


"Tusen takk for flotte dager på vakre Jeløy. Kari og jeg var enige om at vi hadde hatt stort utbytte av dagene på ditt kurs. Nå er det opp til oss."

Reidun Hovind Haugland, Asker
Deltaker på kurset 28. – 30. august 2009


"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"

Dag Erik Storberget, Oslo
Deltaker på kurset 17. – 19. april 2009


"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset 23. mai – 25. mai 2008


"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset 11. april – 13. april 2008


Takk for sist, det var så hyggelig å treffe deg igjen og ikke minst se dine vakre bilder. Jeg hadde umåtelig stor glede av å være med på det første kurset - så jeg hiver meg selvsagt på "nivå 2"- kurs.

Tina Norman, Rygge
Deltaker på kurset 11. april – 13. april 2008
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu