Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Mote som språk og uttrykksform

Hvordan lykkes som motefotograf? Lær motebransjen å kjenne fra innsiden i syv intensive dager.
I en stadig tøffere moteindustri er forståelse for motespråket og kjennskap til bransjen essensielt for å lykkes. I tillegg til teknisk spisskompetanse, bør fotografen ha et bevisst forhold til mote som formspråk, forholdet mellom mote og kunst, og hvordan moteindustrien fungerer.

Gjennom et syv dager langt kurs vil fotograf Julie Pike og motejournalist/stylist Anja Stang gi verdifull innsikt i motespråk, historikk og hvordan man realiserer egne prosjekter.

Julie Pike har til tross for sin unge alder markert seg som en av Norges mest anerkjente motefotografer. Med sin særegne stil har seriene hennes preget norske og internasjonale magasiner som Elle, Costume, Oyster, Nylon og Mirage.

Anja Stang er tidligere motejournalist i magasinet Elle, og jobber nå som moteskribent og stylist. Med sin mastergrad i motejournalistikk fra Central St Martins College i London sitter hun på en særegen kunnskap som er få forunt i bransjen. Hun har bred arbeidserfaring for ulike norske magasiner og arbeider i tillegg som foreleser og stylist. Sammen kan de gi deltakerne et innblikk både fra fotografens og magasinbransjens side; hvordan man selger inn eget arbeid, og hva som kreves for å komme innenfor magasinets fire vegger.

Kurset består av to deler. Først en teoretisk del som tar for seg motespråkets historiske utvikling, fotografer til inspirasjon og research. Deretter starter den praktiske delen med planlegging, moodboards, foto-opptak, etterarbeid og gjennomgang. Deltakerne skal selv gjennomføre et eget prosjekt under workshopen, men med tett oppfølging fra Julie og Anja.

For mer informasjon og påmelding, se www.bildernordic.no
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu