Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Dokumentarfotografering i svart-hvitt med Rune Eraker

På dette kurset skal vi konsentrere oss om å ta uoppstilte bilder av mennesker. Vi kommer til å fokusere på tre aspekter: lyset, komposisjonen og øyeblikket.
På dette kurset skal vi konsentrere oss om å ta uoppstilte bilder av mennesker. Kurset tar først og fremst sikte på at vi skal lære å se – virkelig å se – når vi legger øyet til søkeren. Samtidig skal vi øve oss på å se i svart-hvitt. Vi kommer til å fokusere på tre aspekter: lyset, komposisjonen og øyeblikket. Vi skal trene på å ta bilder av mennesker, uten å iscenesette dem, men ved å iscenesette oss selv i forhold til dem. Vi skal forsøke å fange øyeblikk, samtidig som vi komponerer og bruker naturlig lys. Vi vil også konsentrere oss om tre enkle, men avgjørende, faktorer ved fotografering: blenderåpning, lukkertid og fokusering. Sist, men ikke minst, skal vi bruke mye til på å ta bilder – og vurdere dem fortløpende. Billedforståelse, både gjennom å se på kjente fotografers arbeider og hverandres, vil stå sentralt. Det er viktig at deltakerene disponerer et alminnelig digitalt speilreflekskamera og fortrinnsvis en bærbar Mac eller PC, slik at vi kan få vurdert fotografiene i løpet av kursuka. Kurset vil bestå av undervisning i klosteret, øvelser med kamera med hverandre som motiv, og flere utflukter hvor vi prøver ut det vi har lært på ukjente mennesker.

Kursholder Rune Eraker (f. 1961) har i over 20 år arbeidet som uavhengig dokumentarfotograf. Han ble antatt som medlem av det Amsterdam-baserte billedbyrået Hollandse Hoogte i 1990, og har bak seg en rekke utstillinger ( bl.a. Stenersenmuseet 2001, Trondheim Kunstmuseum 2006, Nobels Fredssenter 2009) og publiseringer i inn- og utland. Eraker har siden 2001 holdt dags- og ukeskurs i fotografi for fotojournalist-studenter på Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Hedmark. Han har også gitt ut flere fotobøker (bl.a.Øyeblikk av Lys, 2001, Lukten av savn , 2005 og Drømmen om Europa, 2009). For tiden turnerer utstillingen ”Drømmen om Europa” i Norge etter åpningen på Nobels Fredssenter i februar 2009.

Tidspunkt: 19. – 26. august 2010
Sted: klosteret ilConvento i Umbria, Italia
Pris: kr. 11.500,- for opphold i dobbeltrom. (tillegg på kr. 1100,- for opphold i enkeltrom). Prisen inkluderer foruten to daglige undervisningsøkter (totalt ca. 20 timer), kost (frokost, lunsj, middag, vin mm.) og losji, flere utflukter, samt busstransport fra/til Roma (Fiumicino) til/fra klosteret.

UTFLUKTER
Vi skal dra på flere utflukter til byene som ligger i nærheten av klosteret, deriblant til Assisi og provinshovedstaden Perugia. Her er det flotte motiver i fleng!Det er dessuten nydelig turterreng og mange fine utfluktsmuligheter i området for dem som har utferdstrang mellom undervisningsøktene.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
De deilige måltidene som serveres på klosteret er basert på lokale ingredienser – valgt i tråd med årstidene – og lokale viner. Ettersom det ofte er slik at kursdeltakerne ønsker å utvide oppholdet med noen dager i Italia, bestiller (og betaler) deltakerne selv flybilletter til/fra Roma (Fiumicino). Det er tilbud om gratis busstransport fra/til flyplassen på ankomst- og avreisedagen. Busstransporten korresponderer med Norwegians flyvninger hhv. 19. og 26. august (selskapet har bare én flyvning om dagen fra Oslo).

BETALINGSBETINGELSER
Du blir bedt om å betale et depositum på kr. 1000,- til konto 1201.30.96277 (Kaleidos v/ Elisabeth Endsjø, Blåbærstien 34 a, 1450 Nesoddtangen) samtidig med at du melder deg på kurset. Dette er en bindende andel av den totale betalingen, og beløpet tilbakebetales ikke dersom du senere avbestiller kurset. Resten av beløpet forfaller til betaling 30 dager før kursstart. Innen den datoen kan du melde deg av uten videre kostnader, men får da ikke returnert depositumet. Depositumet tilbakebetales selvsagt hvis vi skulle se oss nødt til å avlyse kurset. Det er begrenset med plasser på kurset! Det kan også lønne seg å være tidlig ute med påmeldingen hvis man ønsker å sikre seg et enkeltrom, for disse rommene er det rift om. Deltakerne må selv besørge reiseforsikring.

KONTAKTINFORMASJON
For nærmere opplysning se våre nettsider www.kaleidos.no eller ta kontakt med arrangøren Kaleidos på e-post eller telefon: elisabeth.endsjo@c2i.net / tlf. 91 72 10 71




Rune Eraker -
Rune Eraker
Rune Eraker -
Rune Eraker
Rune Eraker -
Rune Eraker

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu