Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Ukeskurs i digital fotografering

Velkommen til 5 spennende fotodager på fjellet. På Venabu fjellhotell har hatt vi gleden av å arrangere kurs i digital fotografering med deltakere fra hele landet siden 2002. Sommerkurset er høydepunket på året med god tid til mange ulike fototemaer, fine turer og utfordringer både teknisk og kreativt samt praktisk fotografering ute i fjellet.
Ukeskurs 5-9 juli; Bli mer fortrolig med ditt digitale kamera. Kurset er særlig beregnet på de som ønsker å lære å utnytte kameraets muligheter bedre med halvautomatiske og manuelle innstillinger. Vi ser på kamerainnstillinger og fototeori, bildekomposisjon og valg av utstyr, samt lærer tips og triks for å få mest ut av motivene. Det blir også gjennomgang av etterbehandling og ulike teknikker som kan gi nytt liv i bildene med hjelp av Photoshop Elements. Gjennom oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du mulighet for personlig oppfølgning og hjelp i praktisk bruk av innstillinger. Vi legger stor vekt på høy sosial trivselsfaktor.
Hver dag er temabasert og vi får god tid til å fordype oss i de ulike motiv både på høyfjellet og nede i dalen. Mandag går med til å bli bedre kjent, finpusse teori og teknikk, samt praktisere ny lærdom rundt hotellet. Tirsdagen tilbringer vi på seteren med fokus på makro motiver. God tradisjonell seterlunch med rømmegrøt, rømmevafler og spekemat er en del av opplevelsen. Fotografering av bygninger og lokalmiljø tar oss onsdag bl. a. til en av områdets flotte kirker, Ringebu stavkirke, eller Sollia kirke fra barokktiden. Torsdag er vi ute i fjellet på fottur med landskaps- og panoramamotiver som vår utfordring. Vi koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver. Fredag er det portrettfotografering og vi ser på hvordan du kan få gode bilder ved hjelp av riktig teknikk og utstyr.
Som kursdeltager får du øvelse i å se motiver og lærer å ta bilder på en bevisst måte. Bilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerik tilbakemelding. Deltakerne skal bli fortrolige med eget kamera og kunne utnytte de mange mulighetene som et moderne digitalkamera byr på. Har du ikke kamera – kan du leie på hotellet.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Vi har noen digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet for kr 400,-. Venabu fjellhotell som har 56 rom, ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 150,- pr person en veg.
Pris kr 6300,- inkludert opphold og alle måltider fra mandag lunch til og med lunsj fredag.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere;
- Først og fremst takk for et strålende kurs i sommer, fullt av fryd og glede og læring.
- Takk for fint fotokurs på Venabu - Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!
- Vil bare sende en stor takk for et hyggelig opphold på fotokurs på Venabu..
- Vil takke for en strålende og inspirerende uke. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon og bilder fra tidligere kurs på nettsidene;
www.venabu.no og www.stormphoto.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Lars V. Tvete

E-post: olav.storm@getmail.no og lars@venabu.no

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

 -
Alle fotos; Fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos; Fotograf Olav Erik Storm
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu