Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Nordic Light Workshops presenterer Havørnfotografering på Smøla

Opplev fire fantastiske dager på Smøla sammen med den kjente naturfotografen Pål Hermansen! Påmelding fortløpende til mariette@nle.no
Vinger over høy himmel
Den kjente naturfotografen Pål Hermansen inviterer deg i samarbeid med Nordic Light Workshops til fire fantastiske dager på Smøla.
Vi har i tillegg med oss havørnforsker Espen Lie Dahl og kjentkvinne/fotograf Wigdis Wollan.
Smøla ligger vakkert til i havgapet rett utenfor Kristiansund og er et av de viktigste områdene for havørn og andre fugler i Europa. Med base på Sætran vil vi utforske det spesielle landskapet og kystområdene. På denne tiden er havørnungene på vingene, trekkfuglene raster i vikene og oteren patruljerer i fjæra. Høydepunktet på kurset blir båtturene hvor vi lokker ørnene til å ta fisk på kort hold. Dette er det ideelle utgangspunktet for en fugle- og naturfotograf!
Det er viktig å ha kunnskap om den naturen vi arbeider med, derfor vil du få førstehånds informasjon av ornitologen og ørneforskeren Espen Lie Dahl fra NINA. Han vil være kunnskapskilde og kjentmann og svarer på alle spørsmål om natur og fugler.
I tillegg til fuglene, huser Smøla en rekke naturtyper av internasjonal verneverdi, både knyttet til kysten og de store myr - og våtmarksområdene. Spor etter mennesker er også til stede, både som gammelt kulturlandskap (Sør-Smøla-området ble for eksempel kåret til årets kulturminne i Norge i 1995) og nyere kulturinnslag, som en av landets første og største vindmølleparker. Dette betyr at vi har en rik motivkilde å øse av, uansett værforhold.

Om kurset:
Naturfotografien har lenge levd litt ”på siden” av resten av det fotografiske landskapet. De tekniske utfordringene med å få gode bilder har på mange måter overskygget det innholdsmessige. Et skarpt bilde av en fugl har vært et godt bilde. Slik er det ikke lenger. Parallelt med den rivende digitale utviklingen har de ”gode” arts- og naturbildene blitt allemannseie. Skal et bilde hevde seg nå, kommer vi ikke utenom fokus på innhold og innlevelse, slik det alltid har vært innen klassisk fotografi og kunstfotografi. På dette kurset vil du få innføring i dagens internasjonale naturfotografi, og vi vil se den i forhold til annen fotografi. Det vil ta for seg naturfotografiens status i det fotografiske landskapet i dag, med et spesielt fokus på de kanskje mest fascinerende skapningene i naturen, fuglene.

Vi skal utforske Smøla fotografisk, en spesiell og spennende lokalitet, sammen med lokalkjente og kunnskapsrike mennesker.
Deltakerne må ha med seg digitalt speilreflekskamera og objektiv med en viss teleeffekt, samt bærbar datamaskin med basalt bildebehandlingsprogram. Du må også kunne presentere ca. 20 av dine beste bilder. Kurset egner seg både for nybegynnere og viderekomne. Det blir gitt teknisk undervisning etter behov. Har du ikke bra nok utstyr, vil du kunne få låne teleobjektiv fra Sigma, velvilligst stilt til rådighet av FotoVideo AS.

Praktisk informasjon
Workshopen inkludert båtturer og annen transport koster 2950,-.
Enkleste reisemåten til Smøla er Kystekspressen som har 3 avganger daglig fra Trondheim og 4 avganger fra Kristiansund.
Vi skal møte kl 1240 på Smøla så da er det greiest å ta kl. 1200 båten fra Kristiansund.(ev. kl. 0800 fra Trondheim med ankomst Edøy) kl. 1050. Sjekk www.fjord1.no hvis du kommer med egen bil. Ferge fra Seivika - Tømmervåg , cirka 14 km til neste fergeleie på Sandvika som tar deg til Edøya.
Bosted blir Smøla havfiske-senter. Pris på overnatting 3 døgn, 3 middager, 3 frokoster, 2 matpakker med drikke og lunsj før avreise søndag er kr. 2900,-
I den ene av bygningene er det en koselig liten pub med alle rettigheter. Eieren er en utrolig kjekk type som gjør alt for at
gjestene skal ha det bra. Og det er et flott anlegg, som ligger rett ved sjøen og alle får eget rom.
Gå inn på: www.hav-fiske.com

Se bilder fra Smøla her: www.wigdiswollan.com

Deltakere bestiller selv oppholdet på Smøla Havfiskesenter og betaler direkte for overnatting og mat.
E-mail: smola.havfiskesenter@smola.online.no Telefon: 91833530.
Ved bestilling av på Havfiskesenteret, må dere oppgi at dere skal være med på workshop. Siden det er begrenset antall overnattingsplasser, håper vi dere er sporty nok til å dele leiligheter (eget rom, men dele på bad og kjøkken).Torsdag spiser vi lunsj sammen på Gurisenteret som ligger ved havna der båten kommer inn.

Dagsprogram
Torsdag 9. september 2010
Kl. 1200 Båt fra Kristiansund
Kl. 1240 Smøla. Lunsj på Gurisenteret, velkommen og litt om stedet og hva vi skal gjøre. Innkvartering
Kl. 1500 På egen hånd med kamera. Bli kjent
Kl. 1700 Foredrag med Pål Hermansen og havørnforsker Espen Lie Dahl.
Gjennomgang av medbrakte bilder (maks. 20 bilder hver i print)
Kl. 2000 Middag og sosialt samvær

Fredag 10. september 2010
Kl. 0700 Morgenlyset. Fotografering på egenhånd og frokost
Kl. 0900 Ut i båter
Kl. 1200 Lunsj ute. Ta med matpakke og termos
Kl. 1500 Undervisning, billedkritikk av medbrakte bilder (maks. fem print)
Havørnforsker forteller om havørnstanden på Smøla
Kl. 1800 Ettermiddagslyset, redigering
Kl. 2000 Middag og samtaler om dagen
Kl. 2130 Samling der vi går gjennom dagens bilder (redigerte. maks fem)

Lørdag 11. september 2010
Kl. 0900 Undervisning. Billedkritikk av medbrakte bilder. Vi ser på gårsdagens bilder. Hva og hvordan kan ting gjøres annerledes?
Kl. 1200 Ut i båt. Spiser lunsj i det fri. Ta med matpakke og termos.
Ørnesafari i båt. Cruiser og setter folk i land forskjellige steder (mange øyer)
Kl. 1700 Redigering
Kl. 1800 Undervisning. Gå gjennom dagens bilder. Ros og ris. Pål viser sine bilder
Kl. 2030 Middag og sosialt samvær

Søndag 12. september 2010
Kl. 0700 Morgenlyset. Fotografering på egenhånd. Ferdig pakket
Kl. 0900 Undervisning. Ta opp problemstillinger. Spørsmål, ett hver
Kl. 1000 Deler i grupper. Ut å fotografere i nærmiljøet med Pål Hermansen. Se muligheter
Kl. 1200 Avslutning med en oppsummering
Kl. 1300 Lunsj
Kl. 1400 Avgang fergeleie
Kl. 1450 Båt til Kristiansund

Merk at dette er et foreløpig program som til enhver tid kan endres. Vi tilpasser oss vær og vind og dine ønsker.
Deltakerne må ha med seg digitalt kamera og bærbar datamaskin for enkel bilderedigering. Ta også med robust tur- og regntøy, gummistøvler og gjerne en vanntett kamerabeskyttelse. Det er også viktig at du bringer med deg et knippe av dine beste bilder (max 20), enten i digital form eller som print.

For mer informasjon, kontakt Nordic Light; nle@nle.no eller ring Anne Lise Flavik på tlf. 92017130.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu