Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i digitalfotografering på Jeløy – Oslofjordens perle

Er du en ivrig amatør eller en begynnende profesjonell som har lyst til å komme litt videre og prøve noe nytt? Føler du at du har mer å lære når det gjelder digital arbeidsflyt?
Har du fortsatt ikke helt klart for deg hva et digitalt negativ er? Sliter du med å få dreis på fargestyringen? Vet du egentlig hva en ICC-profil er? Og hva med det grunnleggende – utstyr, motivvalg og komposisjon? Hvor mange megapixler bør du ha? Hvor viktig er det med stativ? Hva er det gylne snitt?

Alt dette og mye mer kan du få svar på i løpet av en helg på Jeløy – øya som i over hundre år har vært kjent som Oslofjordens perle. Jeløy er kun én mil lang, men svært variert. Her finnes et historisk kulturlandskap med lange alleer og ærverdige bygninger, men også rike løv- og barskogsområder og en tilnærmet urørt kystlinje med både sjeldne bergarter og oppsiktsvekkende formasjoner. Det er ikke for ingenting at Jeløy kan vise til nærmere ti større og mindre verneområder. Jeløy har kort sagt noen svært spennende fotomuligheter.

Lederen av workshopen er Edmund Schilvold, en 30 år gammel fotograf og forfatter som i 2006 gjorde stor suksess med sin praktbok om – nettopp – Jeløy. Schilvold har et ”fine art” print-studio i Møllebyen i Moss, og arbeider med flere nye bokprosjekter. Han har mer enn ti års erfaring med Adobe Photoshop, standarden for profesjonell bildebehandling. I 2002 og 2003 studerte han grafisk design i Sydney, Australia, og i desember 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss. Siden våren 2008 har han arrangert mer enn 20 ulike helgekurs i digitalfotografering. Schilvold har et stort engasjement for både fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig helg på Jeløy.

Kurshelger høsten 2010

Nivå 1 (grunnkurs)

Fredag 8. oktober – søndag 10. oktober

Fredag 5. november – søndag 7. november

Nivå 2 (viderekomne)

Fredag 24. – søndag 26. september

(Se http://www.schilvold.com/kurs_avansert.html)

Er dere en gruppe på tre eller flere personer, kan det settes opp et kurs på bestilling, med valgfritt emne (f.eks. Photoshop) – ta kontakt for å få et tilbud.

Tider: 15.00 - 20.00 fredag, 09.00 - 17.00 lørdag, 09.00 – 14.00 søndag (18 timer i alt). Forbehold om mindre endringer for tilpasse kurset til årstider og vær. En kombinasjon av praktisk fotografering i friluft og bildebehandling innendørs.

Pris: 2.779,- per deltaker. Enkel bevertning er inkludert i prisen.

Påmelding: Løpende. Kursavgiften må betales innen fristen som oppgis på fakturaen (normalt cirka én måned før kursstart), hvis ikke vil deltakeren risikere å miste plassen. Ved avbestilling inntil syv dager før kurset begynner, vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun seks personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. En bærbar PC med Adobe Photoshop CS2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris.

Møtested fredag: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

For mer informasjon, besøk http://www.schilvold.com/kurs_workshops.html

Hva noen av deltakerne sier:

"Kurset var meget bra lagt opp, med en flott blanding av teori og praksis. Det var veldig bra at praksisen fulgte rett etter teoridelen, slik at vi fikk prøvd ut ting umiddelbart. Jeg har lært utrolig mye om kamerainnstillinger, og om det å kunne se motiver ute i naturen."

Shirley Christell Løvtangen, Sarpsborg
Deltaker på kurset fra 4. til 6. juni 2010
"Tusen takk for denne helgen! Som du forhåpentligvis forsto, var jeg svært fornøyd på alle måter. Kanskje passet jeg med mitt kunnskapsnivå og erfaringer nøyaktig inn i profilen til den ideelle deltager. I hvert fall ga kurset meg mer enn foventet av konkrete tips, råd og ny forståelse. På bakgrunn av dette ga kurset meg så mye inspirasjon at jeg ikke kan vente med å få satt i gang med den nye viten. Dette skal det bli bedre og flere bilder av!

Tore Lie, Son
Deltaker på kurset fra 26. til 28. mars 2010
"Hei Edmund! Vil bare takke for flotte dager. Det var utrolig interessant og lærerikt, og ga meg inspirasjon til å løpe ut i dag tidlig - ut i morgentåken som lå tungt over skogen her."

Elisabeth Maria Sandaker, Råde
Deltaker på kurset fra 16. til 18. oktober 2009
"Takk for en strålende helg på Jeløy, med en perfekt blanding av teori og praksis! Har fått både ny kunnskap og inspirasjon."

Anne Gunn Pedersen, Søgne
Deltaker på kurset fra 2. til 4. oktober 2009
"Takk for en kjempe fin helg. Jeg har lært masse og gleder meg til å eksperimentere med alt jeg har lært. Jeg synes kurset var veldig godt lagt opp med to dager 'ute i felt' og en dag inne med redigering."

Ann-Kristin Bræck, Moss
Deltaker på kurset fra 18. til 20. september 2009
"Vil takke for en veldig lærerik, inspirerende og morsom helg i fint vær og vakre omgivelser. Kunne litt da jeg kom, men dro hjem med nye kunnskaper, ny inspirasjon og ny giv."

Stian Halvorsen, Jessheim
Deltaker på kurset fra 18. til 20. september 2009
"Tusen takk for flotte dager på vakre Jeløy. Kari og jeg var enige om at vi hadde hatt stort utbytte av dagene på ditt kurs. Nå er det opp til oss."

Reidun Hovind Haugland, Asker
Deltaker på kurset fra 28. til 30. august 2009
"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"

Dag Erik Storberget
Deltaker på kurset fra 17. til 19. april 2009
"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset fra 11. april til 13. april 2008
Takk for sist, det var så hyggelig å treffe deg igjen og ikke minst se dine vakre bilder. Jeg hadde umåtelig stor glede av å være med på det første kurset - så jeg hiver meg selvsagt på "nivå 2"- kurs.

Tina Norman, Rygge
Deltaker på kurset fra 11. april til 13. april 2008
"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset fra 23. mai til 25. mai 2008
"Jeg kom på kurset til Edmund Schilvold som en bortkommen amatørfotograf, og gikk hjem med ny motivasjon til å lære mye, mye mer. Jeg hadde på egenhånd jobbet meg til å like SLR-kameraet mitt, men begynte å stille krav som krevde mer teknikk og forståelse. Jeg fikk skyvet jeg trengte. Takk!"

Petter Andersen, Moss
Deltaker på kurset fra 26. til 28. september 2008
Hi Edmund! Thank you for the information you sent us today. I did enjoy
your course and I managed to learn a lot.

Peter Cuming, Moss
Deltaker på kurset fra 26. til 28. september 2008
"Jeg hadde store forventninger til dette kurset. Noe kunne jeg fra før, men jeg lærte mye nytt. Kurset var fint lagt opp med en god kombinasjon av læring inne og fotografering ute. Det var også en stor fordel at vi kun var fem personer slik at enhver fikk den hjelpen som var nødvendig. Kurset innfridde mine forventninger og kan varmt anbefales til andre med interesse for fotografering."

Erik Solberg, Porsgrunn
Deltaker på kurset 26. til 28. september 2008
"Kurset hadde bra innhold, og var meget lærerikt. Et perfekt nybegynnerkurs for de som vil gå litt videre innen fotografering. Man blir veldig motivert til å gå dypere inn i de forskjellige temaene etter dette kurset."

Kenneth Isaksen, Rygge
Deltaker på kurset fra 20. til 22. februar 2009
"Takk for en lærerik helg. Det var en stor inspirasjon."

Kent Engedalen, Oslo
Deltaker på kurset fra 20. til 22. februar 2009
"Takk for et nyttig kurs i helga! Kjempemessig!"

Nordvald Ruderaas, Tjøtta, Helgeland
Deltaker på kurset fra 20. til 22. februar 2009
Tusen takk for givende kurs. Jeg er jo en teoretisk anlagt person, og
kan mye av teorien, men praksis er noe ganske annet, og jeg lærte veldig
mye! Dessuten var jo Jeløy en oppdagelse for meg. Takk også for en fantastisk fin bok – både billedmessig og tekstmessig!

Geir Ellingsrud, Oslo
Deltaker på kurset fra 12. til 14. juni 2009 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu