Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Noen få ledige plasser på årets siste fotokurs på Jeløy

Bli med på et tredagers intensivkurs for nye brukere av digitalt speilreflekskamera på Jeløy – Oslofjordens perle.
Er du en nybegynner med ambisjoner? Har du nylig anskaffet et digitalt speilreflekskamera? Ønsker du å bli bedre kjent med mulighetene det gir? Synes du det er vanskelig å fange motivene du ser med øyet med kameraet? Føler du deg en smule forvirret og frustrert av de utallige tekniske betegnelsene, og de mange sterke meningene, som omgir temaer som digital fotografering og bildebehandling? Ønsker du å få et klargjørende overblikk over det hele?

Eller har du rett og slett lyst til å treffe noen likesinnede? Få litt ny inspirasjon? Utforske et nytt område med en lokalkjent som veiviser?

Hvis svaret på ett eller flere av disse spørsmålene er ja – da er det ikke umulig at du bør vurdere å melde deg på et helgekurs i digitalfotografering på Jeløy – øya som helt siden 1800-tallet har vært kjent som ”Oslofjordens perle”.

Kursleder er Edmund Schilvold (f. 1979), som i skrivende stund har arrangert mer enn 20 ovale fotohelger på Jeløy. Han har også arrangert en fire dager lang workshop i Vågå, og en ukelang fotosafari i Irland.

I mossedistriktet er Schilvold kjent som forfatteren og designeren av praktboken ”For alltid Jeløy”, som kom ut i 2006, og til nå er solgt i nærmere 3.500 eksemplarer. I 2007 fikk han kommunens kulturstipend, og senere samme år hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss. I 2008 publiserte han en illustrert dikt- og novellesamling, ”På lengselens gåtefulle vei” og i skrivende stund arbeider han med et nytt lokalt praktbokprosjekt. Hans base er et atelier i den historie bydelen Møllebyen.

Hva du får som deltaker på Jeløy-kurset:

• Små grupper – garantert aldri mer enn seks deltakere. Dette gir rom for individuell tilpasning – besvaring av spørsmål fra hver enkelt deltaker, tilbakemeldinger på nesten alle fotoene som tas, m.m. I tillegg skaper det en rolig, personlig og trygg atmosfære. Kursleder er aldri langt unna, og har tid til hver enkelt – du blir ikke kun et nummer i mengden.

• Overblikk over hele den fotografiske prosessen, fra identifisering av motivet og optimalisering av kamerainnstillingene til bilderedigering og printing.

• Kjennskap til en profesjonell arbeidsflyt. Når helgen er omme, vil du kjenne de viktigste trinnene i en workflow som sikrer deg mot unødige tap av bildekvalitet og muliggjør et sluttresultat av høyeste kvalitet.

• Sammenheng og helhet – undervisningen er ikke splittet opp over flere uker, den er lagt til én enkelt langhelg, noe som gir utmerkede muligheter for konsentrasjon og fordypning.

• Pedagogisk gjennomgang av temaer som valg av utstyr, komposisjon og utsnitt, eksponering, fokusering, filformater, fargerom, skjermkalibrering og konfigurering av Photoshop.

• Undervisning ved en fotograf som to ganger har fulgt prosessen knyttet til publisering av en praktbok, og som selv har stått for både skrivingen og fotograferingen, klargjøringen av bildene for trykk, layoutdesignet og trykkerioppfølgingen.

• Naturopplevelser og kulturhistorisk sus – kursets utedeler finner sted i den rike kystnaturen og de landskjente herregårdslandskapene på Jeløy, og innedelene arrangeres i et rustikt lokale som befinner seg like ved den vakre 1800-tallsparken til lystgården Alby, som blant annet huser det kjente samtidskunst-galleriet F15.

• Fornuftig pris – du betaler mindre enn 160 kr. per undervisningstime. Totalprisen for kurset, som består av 18 timer, er kr. 2.779,-

Gjenværende kurshelger i 2010 (flere kommer neste år)

Nivå 1 (grunnkurset beskrevet over)

Fredag 26. november – søndag 28. november


Er dere en gruppe på tre eller flere personer, kan det settes opp et kurs på bestilling, med valgfritt emne (f.eks. Photoshop) – ta kontakt for å få et tilbud.

For nivå 2-kurs, se http://www.schilvold.com/kurs_avansert.html

Tider: 15.00–20.00 fredag, 09.00–17.00 lørdag, 09.00–14.00 søndag (18 timer i alt). Forbehold om mindre endringer for å tilpasse kurset til årstiden. En kombinasjon av praktisk fotografering i friluft og bildebehandling innendørs.

Pris: 2.779,- per deltaker. Enkel bevertning og utskrift av bilde i inntil 40 x 60 cm er inkludert i prisen.

Påmelding: Løpende. Kursavgiften må betales innen fristen som oppgis på fakturaen (normalt cirka én måned før kursstart), hvis ikke vil deltakeren risikere å miste plassen. Ved avbestilling inntil syv dager før kurset begynner, vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun seks personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. En bærbar PC med Adobe Photoshop CS3 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris.

Møtested: Parkeringen på Alby gård (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

For mer informasjon, se www.schilvold.com

Hva noen av deltakerne sier (om nivå 1):

"Kurset var meget bra lagt opp, med en flott blanding av teori og praksis. Det var veldig bra at praksisen fulgte rett etter teoridelen, slik at vi fikk prøvd ut ting umiddelbart. Jeg har lært utrolig mye om kamerainnstillinger, og om det å kunne se motiver ute i naturen."

Shirley Christell Løvtangen, Sarpsborg
Deltaker på kurset fra 4. til 6. juni 2010
"Tusen takk for denne helgen! Som du forhåpentligvis forsto, var jeg svært fornøyd på alle måter. Kanskje passet jeg med mitt kunnskapsnivå og erfaringer nøyaktig inn i profilen til den ideelle deltager. I hvert fall ga kurset meg mer enn foventet av konkrete tips, råd og ny forståelse. På bakgrunn av dette ga kurset meg så mye inspirasjon at jeg ikke kan vente med å få satt i gang med den nye viten. Dette skal det bli bedre og flere bilder av!

Tore Lie, Son
Deltaker på kurset fra 26. til 28. mars 2010
"Hei Edmund! Vil bare takke for flotte dager. Det var utrolig interessant og lærerikt, og ga meg inspirasjon til å løpe ut i dag tidlig - ut i morgentåken som lå tungt over skogen her."

Elisabeth Maria Sandaker, Råde
Deltaker på kurset fra 16. til 18. oktober 2009
"Takk for en kjempe fin helg. Jeg har lært masse, og gleder meg til å eksperimentere med alt jeg har lært. Jeg synes kurset var veldig godt lagt opp, med to dager 'ute i felt' og en dag inne med redigering."

Ann-Kristin Bræck, Moss
Deltaker på kurset fra 18. til 20. september 2009
"Vil takke for en veldig lærerik, inspirerende og morsom helg i fint vær og vakre omgivelser. Kunne litt da jeg kom, men dro hjem med nye kunnskaper, ny inspirasjon og ny giv."

Stian Halvorsen, Jessheim
Deltaker på kurset fra 18. til 20. september 2009
"Tusen takk for flotte dager på vakre Jeløy. Kari og jeg var enige om at vi hadde hatt stort utbytte av dagene på ditt kurs. Nå er det opp til oss."

Reidun Hovind Haugland, Asker
Deltaker på kurset fra 28. til 30. august 2009
"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"

Dag Erik Storberget, Oslo
Deltaker på kurset fra 17. til 19. april 2009
"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset fra 11. april til 13. april 2008
Takk for sist, det var så hyggelig å treffe deg igjen og ikke minst se dine vakre bilder. Jeg hadde umåtelig stor glede av å være med på det første kurset - så jeg hiver meg selvsagt på "nivå 2"- kurs.

Tina Norman, Rygge
Deltaker på kurset fra 11. april til 13. april 2008
"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset fra 23. mai til 25. mai 2008
"Jeg kom på kurset til Edmund Schilvold som en bortkommen amatørfotograf, og gikk hjem med ny motivasjon til å lære mye, mye mer. Jeg hadde på egenhånd jobbet meg til å like SLR-kameraet mitt, men begynte å stille krav som krevde mer teknikk og forståelse. Jeg fikk skyvet jeg trengte. Takk!"

Petter Andersen, Moss
Deltaker på kurset fra 26. til 28. september 2008
Hi Edmund! Thank you for the information you sent us today. I did enjoy
your course and I managed to learn a lot.

Peter Cuming, Moss
Deltaker på kurset fra 26. til 28. september 2008
"Jeg hadde store forventninger til dette kurset. Noe kunne jeg fra før, men jeg lærte mye nytt. Kurset var fint lagt opp med en god kombinasjon av læring inne og fotografering ute. Det var også en stor fordel at vi kun var fem personer slik at enhver fikk den hjelpen som var nødvendig. Kurset innfridde mine forventninger og kan varmt anbefales til andre med interesse for fotografering."

Erik Solberg, Porsgrunn
Deltaker på kurset fra 26. til 28. september 2008
"Kurset hadde bra innhold, og var meget lærerikt. Et perfekt nybegynnerkurs for de som vil gå litt videre innen fotografering. Man blir veldig motivert til å gå dypere inn i de forskjellige temaene etter dette kurset."

Kenneth Isaksen, Rygge
Deltaker på kurset fra 20. til 22. februar 2009
"Takk for en lærerik helg. Det var en stor inspirasjon."

Kent Engedalen, Oslo
Deltaker på kurset fra 20. til 22. februar 2009
"Takk for et nyttig kurs i helga! Kjempemessig!"

Nordvald Ruderaas, Tjøtta, Helgeland
Deltaker på kurset fra 20. til 22. februar 2009
Tusen takk for givende kurs. Jeg er jo en teoretisk anlagt person, og
kan mye av teorien, men praksis er noe ganske annet, og jeg lærte veldig
mye! Dessuten var jo Jeløy en oppdagelse for meg. Takk også for en fantastisk fin bok – både billedmessig og tekstmessig!

Geir Ellingsrud, Oslo
Deltaker på kurset fra 12. til 14. juni 2009
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu