Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Vesterålen og midnattsol

Bli med på fototur og fotokurs til Vesterålen og midnattssol 16.-20. juni. Velkommen til ørnens rike

Opplev det fantastiske landskapet, havørn, midnattssol, fuglefjell, lokal mat, felles turer og muligheter for egne fotturer. Man blir rask på utløser når ørnen fyller hele søkeren, og det er kjent at området regnes for å ha en av Norges tetteste populasjon av havørn.

Vi holder oss i området Eidet, Hovden og Nykvåg i Bø kommune med storhavet som nabo og et variert dyre- og fugleliv. Først og fremst er det mange slags sjøfugl som måker, lundefugl, teist, ender, skarv, lomvi, hegrer, ugler, fiskeørn og havørn. Man blir rask på utløser når ørnen fyller hele søkeren, og det er kjent at området regnes for å ha en av Norges tetteste populasjon av havørn. Det vil vi se på våre turer. På land lever det mink, hare, oter, rev og elg. Hver deltager disponerer et kamuflasjetelt som gir frihet til å velge motiver og sted i området.
Vi vil bruke mye tid i Nykvåg, et lite fiskevær som ligger på vestsiden av Langøya. Nykvåg er blant annet kjent for fuglefjellet som ligger like ved bebyggelsen på stedet, og øya Fuglenyken. Fuglefjellet er vernet som en del av Nykvåg/Nykan Naturreservat.

Det blir også en dag til Hovden som er et fiskevær nært de rike fiskefeltene utenfor Vesterålen. Også her er det fuglefjell og store forekomster av sjøfuglarter. Jordsmonnet i Hovden er dominert av kritthvit sand som mange steder gir flotte sandstrender og motiver. Bare det og være tilstedet i dette landskapet ved havet med midnattssol og fjell er en opplevelse. Fotografer som ikke har mye erfaring får hjelp, og de som kan jobbe på egenhånd kan gjøre det.

Antakelig vil de fleste deltakere reise til Vesterålen med fly til Evenes Harstad/Narvik, og flybussen til Sortland og videre til Eidesjøen rett ved Eidet sjøcamp hvor vi bor, www.177nordland.no rute 18-841 Sortland-Asterset. Man kan også fly med Widerøe til Stokmarknes. Pris og tilbud varierer mye. Med bil er det ca 150 mil fra Oslo.

Det er kun plass til 10 stk, og dette blir en opplevelse for alle som blir med.

Vi skal bo hos Eidet sjøcamp, og overnatting skjer i dobbeltrom og rorbuer helt nede ved havkanten.
Prisen pr pers er kr 6400,00 som dekker alt fra ankomst torsdag til og med frokost mandag. Da har vi også inkludert en båttur kun for oss til fuglefjell ute i havet.

Vi sender gjerne mer detaljert informasjon. Ta kontakt. Send oss en e-mail for påmelding.

Mer informasjon om oss og våre fotokurs finner du på vår nettside http://www.naturfotografen.com/

 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu