Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Stavanger - Street photography med Marcel Leliënhof

Street photography handler om noe ekte og usminket, bildet gjenspeiler virkeligheten, eller en liten del av den, om du vil. På dette kurset vil du lære hvordan du fanger øyeblikket. Marcel Leliënhof vil vise deg hvordan.
Street photography er en type dokumentarfotografi som handler om å fange øyeblikket i det offentlige rom. Hva skjer på gata, i nabolaget, på togstasjonen, hos frisøren, i demonstrasjonstoget, i politikken eller i kulturlivet....? Det finnes uendelig med muligheter. Street photography handler om noe ekte og usminket, bildet gjenspeiler virkeligheten, eller en liten del av den, om du vil. På dette kurset vil du lære hvordan du fanger øyeblikket. Marcel Leliënhof vil vise deg hvordan.

Om kurset
Fomålet med kurset er å ta deg ett skritt videre innen street photography, uavhengig av om du har kompakt- eller speilreflekskamera, enten du er lidenskapelig amatørfotograf eller på grensen til profesjonell, dette kurset vil du være med på om du synes street photography er spennende. Kurset skal gi deg inspirasjon og et løft i forhold til der du er i dag.

Kurset er lagt opp med fokus på praktiske øvelser etter en kort teoretisk introduksjon. Vi lærer å mestre formidling av uttryk og stemning og å være der det skjer når det skjer. Du vil lære hvordan man forteller en historie med bilder. Kurset er lagt opp for en gruppe, der introduksjon, teori og gjennomgang av bildene vil foregå i plenum, mens praksis vil skje utendørs i mindre grupper på maks 6 personer. Hver gruppe vil bli tildelt en spesifikk oppgave innen street photography. Marcel Leliënhof vil bruke tid på å veilede både hver enkelt deltaker og hver gruppe for å optimere utfallet av bildene. Det er plass til 24 deltakere på dette kurset.

Om inspiratøren
Marcel Leliënhof en en av Norges ledende fotografer. I Marcels bilder finnes en perfekt blanding av røffhet og eleganse, rock’n roll og virkelighet. Noe av hans styrke ligger i observasjon og håndtering av de mennesker han omgås. Han har et godt øye for gode lokasjoner og brytende farger.

Program
Lørdag 22.oktober
Fokus denne dagen er selve fotograferingen utendørs. Marcel rettleder i forkant og underveis.

09.00 morgensamling - kort teoretisk gjennomgang - Marcel viser bilder og forteller hvordan han jobber
Fra teori til praksis - runde I med utendørs fotografering, inndeling i grupper hvor hver gruppe får et tema
Vi samles til lunsj
Felles tilbakemeldingsrunde og utveksling av erfaringer før vi går i gang med runde II utendørs
Oppsummering, bildekritikk og avslutning ca. kl 17.00

Søndag 23.oktober
Fokus denne dagen er redigering, utvalg og visning.

10.00 morgensamling - Introduksjon om visning og redigering. Kort om lightroom
Redigering av de beste bildene - utvalg av fire bilder.
Serievisning - hver enkelt gjennomgår sine utvalgte bilder og Marcel kommenterer
Oppsummering og avslutning ca. kl 17.00

Kurset gir deg også et godt grunnlag for å kunne delta på Inspiratours fotoworkshops under fotofestivaler verden over med anerkjente fotografer!

Praktisk informasjon
Workshopen arrangeres av Inspiratour og prisen er 4.290,- eks. måltider i løpet av dagene. For mer informasjon og påmelding, gå til http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=436
Kursstedet er Gaffel&Karaffel, Øvre Holmegate 20, 4006 Stavanger.

Velkommen til inspirerende fotodager!
Marcel Leliënhof -
Marcel Leliënhof

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu