Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoreise til Cuba

Hva er det med Cuba? Er det menneskene, rytmen, smilene? Eller er det sigarene, historien og språket? Eller Che Guevara?
Cuba er kanskje verdens mest kjente land. Et land hvor spansk storhetstid falmer hen, der livet har en annen rytme og menneskene lever et fargerikt liv mot strømmen.

På denne turen vil du få mulighet til å oppdage Cuba fra et fotojournalistisk ståsted. Etter flere år med analog fotografering og diverse soomobjektiver, forelsket Bjørn Moholdt, redaktør i 'Reiser og ferie' seg i Cuba, med sin nyinnkjøpte Leica M9 og 50 mm fastobjektiv, f 1.4.

Hvilket kamera DU ønsker å benytte, avgjør du selv, og om du anser deg selv som en lidenskapelig amatørfotograf eller profesjonell - denne turen vil bli uforglemmelig uansett ståsted. Bli med til Havana, Trididad og Topes de Collantes på vår unike fotoreise!

Om reisen
Turen er lagt opp for deg som liker å feste reiseinntrykk til bilder, men som så alt for ofte har kommet hjem fra en ferie med en såkalt umotivert bildeserie. På denne reisen vil Bjørn Moholdt lose deg igjennom ferien sett fra en fotojournalistisk vinkling. Du vil lære å se detaljer i mylderet av inntrykk og lære å fortelle en historie fra din reise. Du vil konsentrere deg om komposisjon og fokusere på kvalitet fremfor kvantitet.

Vi starter turen med et tre dagers opphold i gamlebyen av Havana. Spanjolene som hersket her i kolonitiden, har satt sine tydelige spor. Barokkstil og nyklassisistiske bygninger, blandingsarkitektur og art deco preger den gamle delen av Havana.

Vi tar oss god tid til å la inntrykkene synke. Det yrer av fargerike mennesker og glade rytmer. Bjørn Moholdt og vår lokale guide vil vise oss Havana på sitt beste. Vi vil oppleve sterke kontraster og ta deg med til både det gamle og nye Havana. Du vil nyte din første Bucanero på en gatecafé eller spasere langs den berømte strandpromenaden Malecon.
I Havana finner du den berømte San Cristobal-katedralen med sin åpne plass og yrende folkeliv. Vi besøker revolusjonsplassen og diktator Batistas tidligere palass. I Havana finner du også markedene med instrumenter, klær, skinn og souvenirer (en morsom og fargerik opplevelse).

Ferden fortsetter så til Trinidad hvor vi tilbringer de neste tre dagene. Trinidad på Cuba er en av de eldste byene i Karibien. Arkitekturen er typisk for de tidlige invandrere og gatene er langt fra rette. Den eldste delen av gamlebyen i Trinidad er fredet. Vi besøker Canchánchara Bar, Los Ingenios Valley og Manaca Iznaga Tower.
Vi tilbringer også en dag ved stranda Cayo Blanco. Du vil få en herlig opplevelse ved en av verdens flotteste strender.

Turen avsluttes med naturopphold ved Caburni-stiene. Vi reiser også innom Guayanara og Senderos Centinelas del Río Melodioso før vi avslutter med en tur igjennom Santa Clara og mausoleet til Che Guevara. Siste natten tilbringer vi igjen i Havana før vi tar fatt på hjemreisen.

Om Bjørn Moholdt
Bjørn Moholdt er redaktør i reisemagasinet 'Reiser & ferie' og er en av Norges mest bereiste fotojournalister. Han har også skrevet en rekke bøker og holder kurs i skrivning av reiseskildringer. Moholdt har skrevet en rekke reisereportasjer fra Cuba.

Praktisk informasjon
Vi flyr med Air France fra Oslo Gardermoen søndag 1.april kl 06.35 med ankomst Paris Charles de Gaulle kl 09.00. Avreise fra Paris er kl 13.45 med ankomst Havana kl 17.40.
Retur torsdag 12.april fra Havana med Air France k 20.20, ankomst i Paris kl 11.15 og videre til Oslo kl 15.55 med ankomst 18.20 fredag 13.april.

Turen arrangeres av Inspiratour.
Du kan lese mer om programmet og melde deg på her:
http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=469

Dersom du har spørsmål knyttet til turen, kontakt Inspiratour på telefon 4000 1982 eller post@inspiratour.com
Bjørn Moholdt -
Bjørn Moholdt

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu