Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Spesialkurs i Lys og Landskap

2 dagers intensivkurs i landskapsfotografering. Lær mer om teknikker og tanker innen som har gitt Øyvind Martinsen internasjonal anerkjennelse.
(2 Dager) Dette kurset er for deg som vil lære mer om landskapsfotografering og lys!
Maks. 6 deltagere.
Tid: 14-15 mars

Du vil lære om lys, landskapsanalyse, om å se fotografisk, sonesystemet for farger, hvordan håndtere ekstreme kontrastforhold, samt hvordan lyset maler seg på sensoren. Vi arbeider i de forskjellige lyskvalitetene på ettermiddag, kveld, og morgen.Kurset er intenst og foregår både inne og ute over to dager.

Ta med kamerautstyr, stativ, egen laptop med ditt foretrukne bildebehandlingsprogram, skrivesaker, uteklær, et åpent sinn, mat og drikke. Vi serverer kaffe, te, brus, og litt snacks under inneøktene. Vær forberedt på lange lærerike dager.

Dag 1: Vi starter kl. 09.00. Undervisningen foregår inne halve dagen før vi drar ut og praktiserer på ettermiddagen og kvelden helt til det blir mørkt.

Dag 2: Vi møtes før soloppgang og arbeider ute i det tidlige morgenlyset. Etter morgenøkten drar vi inn igjen for redigering av arbeidene fra kvelds- og morgenøkten. Avslutning kl.17.00.

Pris: NOK 2.500.-

PS! Vi alltid gjennomfører kursene enten det er 1 eller 6 deltagere.
Hva sier kursdeltagere om dette kurset:

" I slutten av mai var jeg på kurset "lys og landskap" hos Øyvind M. Det første som møtte meg var en aldeles utrolig holdning til kursdeltakeren (e), jeg kom som eneste på meldte, og lurte på om det likevel BLE kurs...
" Jeg har som prinsipp å ALDRI avlyse et kurs pga for FÅ deltakere!!!!!" FOR en innstilling!!!!!
Og videre ble det et helt utrolig lærerikt kurs, både teknisk info og turen ut kl 03.00..... hvor alt ble satt ut i praksis.
Jeg har fått en ny dimensjon i min hobby som fotograf----- det er virkelig et kvantesprang å ha lært om graderte gråfilter!!
Jeg har meldt på min mann og meg til kurs på Dovre, jeg har fått en venninne til å begynne å planlegge vintertur med nattfotografering, og selv skal jeg videre på kurs med 'Naturen som kunst', straks det kommer på timeplanen.."
Og Øyvind selv m/ kone er den ultimate kursleder, tålmodig, kunnskapsrik og VELDIG serviceminded !
Best hilsner
Rønnaug, NesoddtangenI flere år har jeg hatt gleden av å delta på de fleste kurs ved Senter for Naturfotografi.
Jeg startet med nokså blanke ark og en god del spenning. Men dette har vært en aha-opplevelse for meg!

Øyvind og Zizza har en en unik og morsom måte å undervise på. De har en egen evne til å få oss til å se motivene på en ny måte, fange lyset, skyggene, bevegelsene. De får oss til å fokusere på hva det er vi vil fortelle med vårt bilde eller bildeserie og prøver å få oss til å lage et mest mulig perfekt bilde i kamera uten for mye redigering.

Kombinasjonen av teori i svært hyggelige lokaler og mye fotografering ute, ikke bare i nærområdene, men også i Romsdalen og på Dovre, gjør at du etter hvert kurs føler du har kommet et godt steg lenger og vil melde deg på nye kurs. Vi får konstruktiv og positiv kritikk av vårt arbeid, vi jobber intensivt og lenge og latteren og humoren sitter løst. Vi har det simpelthen gøy.

Jeg anbefaler på det varmeste kurs hos Zizza og Øyvind.

Hilsen Tina Norman, Larkollen
Etter å ha deltatt på flere av M-Arts kurser, har jeg generelt hatt stort utbytte av Øyvinds evne til å formidle og forenkle fotofagets/kunstens kompleksitet. Mitt inntrykk er at han klarer å se og veilede alle - uansett hvilket nivå den enkelte måtte være på. Personlig liker jeg hans nedtoning av utstyrets betydning for det gode bildet. Isteden understreker han øyets og blikkets betydning for å skape kvaliteteten i bildet (valg/avgrensing av motiv, lyssetting m.v.) Dette var temaer som sto helt sentralt i det første kurset jeg deltok på (Lys og Landskap). Dette kurset, og forsåvidt alle kursene jeg har deltat på, har en fin balanse mellom teori (inne-undervisning) og praktisk prøving ute.

Ellers vil jeg berømme Zizza og Øyvinds evne til å få deltagerne til å trives og inspirere hverandre,

Helge Støwer, Moss
Må få takke Øyvind og Zizza for mange lærerike og inspirerende kurs.

Jeg går på de kurs jeg har anledning til. Det gjør ingeting om en har tatt samme kurs før.

Det er alltid nye ting å lære, og vi har det veldig hyggelig sammen. Kursene er aldri helt like selv om temaene er det samme.

Har oppdaget hvor mye planlegging og tålmodighet som skal til for å ta et bra bilde. Men viktigst er at jeg har lært meg å "se" på en ny måte. Så nå gleder jeg meg enda mer over naturen og lyset.

Den inspirasjon og entusiasme som blir formidlet er unik og må oppleves.

Beste hilsner fra Aud Stendal, Ski


Øyvind Martinsen - Frostroser på innsjøen Vansjø
Frostroser på innsjøen Vansjø
Øyvind Martinsen
Frostroser på innsjøen Vansjø. Bildet ga Øyvind prisen Highlight i den internasjonale fotokonkurransen Glanzlichter.
Øyvind Martinsen - Vinterlandskap i Østfold
Vinterlandskap i Østfold
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - M-Art Senter for Naturfotografi
M-Art Senter for Naturfotografi
Øyvind Martinsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu