Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Grunnkurs i Digital fotografering

Grunnkurs i Digital fotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm
PRESSEMELDING:
Bli med på vårt populære vinterkurs i digital fotografering på Venabygdsfjellet, 11-13 januar. Lær å få bedre kontroll over kamerainnstillinger, bli fortrolig med valg av lukkertid, blenderåpning, brennvidde og filformat. Lær å bruke kamera som et kreativt verktøy og ta enda bedre bilder. Dette er den perfekte julepresang til deg selv, eller noen du vil glede!

Andre helgen i januar avholdes vårt populære grunnleggende fotokurs med teknisk innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i høyfjellet. Det blir også bildegjennomgang med personlig tilbakemelding, - samt hyggelig sosialt samvær på et koselig familiedrevet hotell. Vi vil se på en del organisering og behandling av digitale bilder i Photoshop Elements.
Grunnkurset er basert på å gi deltagerne bedre kontroll og kjennskap til eget kamera, bildekomposisjon og forståelse for lys. Dette er en perfekt mulighet for den som ønsker å ta fotograferingen fra tilfeldige innstillinger, til mer selvstendig styring og kontroll.
Vinterfotografering byr på mange utfordringer med å finne korrekt eksponering og fokus i et hvitt landskap, samt valg av riktig hvitbalanse. Januarlyset er helt spesielt og unike motiver venter på deg!
Gleden ved å ta bilder er det viktigste på Venabus kurs i digital fotografering. På kursene lærer du å ta enda bedre bilder ved å utnytte mulighetene som den digitale teknologien gir. Vi bruker dagene godt og på weekend-kursene benyttes også kveldene til undervisning.
Med oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du mulighet for direkte personlig oppfølgning og hjelp i praktisk bruk av innstillinger. Det legges vekt på valg av motiv og at deltakerne er bevisste i komposisjonen av bildene. Bilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerik tilbakemelding. Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Fantastisk skiterreng og mange turmuligheter i nærområdet, gjør vinterkursene våre meget populære. På alle våre kurs er det høy trivselsfaktor!

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta med egne ski – eller lei utstyr på hotellet. Vi har også noen digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet for kr 400,-. Ta også gjerne med stativ og blits om du har.

Venabu fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 170,- pr person en veg.

Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Vi har holdt fotokurs på Venabu i over 10 år. Det første kurset i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Grunnkurs 11-13. januar, pris 3.900,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon, bilder fra tidligere kurs, samt full oversikt over
alle fotokurs i 2013 på nettsiden; www.venabu.no
Der finner du også link til artikkel om vinterkurset fra ZINE travel magasinet!


Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Lars V. Tvete

E-post: olav@stormphoto.no og lars@venabu.no


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Vennlig hilsen & Kind regards,

Tusen takk for en hyggelig helg vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop. ”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i´en for et lenge etterlengtet kurs!

Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu