Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

The 90 second portrait

Intens heldagsworkshop med Bjørn Opsahl i Tromsø 16. februar 2013. Den første i sitt slag.
PRESSEMELDING:

I en stadig turbulent og foranderlig medieverden, ser vi at konvensjonelle magasiner dør. Fotografene tilpasser seg rollen som regissører og lager filmer til mote-nettsider og «levende» billboards. Men midt oppi dette ustabile markedet, er det en fotografisk sjanger som overlever og blomstrer: portrett-fotografiet.

Vi skal gå inn i en av de vanskeligste sub-sjangerne: «celebrity portraiture», eller det på norsk noe kleinere «kjendisportrettet».
Intens heldagsworkshop med Bjørn Opsahl i Tromsø 16. februar 2013. Den første i sitt slag.

Det var en tid da man kunne ringe på døra hos selv de største kjendisene i Hollywood, og be om en «sitting». Fra da til nå har denne øvelsen gått gjennom stadige forandringer, og det som kjennetegner realitetene i dag er at man må gå kanossagang mellom alle såkalte handlers. Det være seg managere, plateselskap, presse-managere osv.

Når man så eventuelt får en avtale, dreier det seg ofte om svært få minutter på artistens premisser. Med mindre man blir booket av artisten selv.

Bjørn Opsahl jobber for tiden på et 4-årig prosjekt backstage hos talkshowet Skavlan, og kan fortelle at portrettene ofte blir til på mindre enn to minutter. Tony Bennett, Kevin Costner, Lionel Riche, Justin Bieber. Alle på rundt 90 sekunder.

Det betyr at jobben kan ta flere dager i forberedelser, spesielt om man helst vil slippe å manipulere bildene i etterkant.

Gjennom kurset får du innblikk i hvordan denne prosessen går til, med teori og praksis. Av en fotograf som tilbringer under 10 minutter bak kamera på å portrettere opp til 6 kulturpersonligheter på en kveld.

Opsahl vil vise upubliserte portretter av alt fra Taylor Swift til Lionel Richie, og historiene bak vil garantert inspirere.
Dere skal få bryne dere på 90-sekunders portretter, med premiering av best gjennomførte prosjekt.
Du vil få innføring i lys og location, research, pre-produksjon, regi og edit.

Informasjon og påmelding
Bjørn Opsahl - Dave Grohl
Dave Grohl
Bjørn Opsahl
Bjørn Opsahl - Anton Corbijn
Anton Corbijn
Bjørn Opsahl

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Svein Erik J.
Dette blir bra!
3.2.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu