Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kulturhistorisk fotoreise til Cuba 15-28 januar

Bli med på en kulturhistorisk fotoreise! Historiker Eivind Luthen leder oss gjennom et av verdens mest særpregede land, mens Torkil Færø og Tone Elin Solholm underviser i kunsten å fotografere. Velkommen til en eventyrlig og innsiktsfull opplevelse av Cuba!  
PRESSEMELDING:

Vil du oppleve verdens eneste retro-nasjon før den fanges av det 21 århundre?

Bli med til en verden du ikke trodde lenger eksisterte.
Cuba er historie og arkitektur, lukter og salsa, fattigdom og erotikk, religion og sosialisme, Fidel og Che, Jose Marti og Flickan i Havanna. Denne vidunderlige øya er det umulig å bli klok på, og ingen steder er forfallet vakrere. Cubanerne har alle livets ytterpunkter i seg på en og samme tid. Klisjeer som sigarrøykende bestemødre, amerikanske biler fra 1950-tallet og en beskjegget Castro hører med – naturligvis. Men også afrikanske guder, overtro og spiritisme – og Karibias største pilegrimsmål.

Med på turen har vi Torkil Færø og Tone Elin Solholm. De vil holde fotokurs underveis. Du trenger ingen forkunnskaper innen fotografi – dette passer for alle! I tillegg til å være fotograf er Torkil også lege og dokumentarfilmskaper. Han snakker flytende spansk og er kjent for sine NRK-filmer om pilegrimsveien til Santiago og Trondheim. Torkil har tidligere holdt fotokurs i Frankrike, Marokko og på Svalbard. Tone jobber som fotograf og grafisk designer. Hennes forkjærlighet for fotobøker har gjort at flere fotografer har valgt nettopp henne til å designe bøkene sine. Både Torkil og Tone har hatt separatutstilling og deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland. De har gitt ut egne fotobøker – og den siste «Song of Seikilos» var et samarbeidsprosjekt mellom de to.

Torkil og Tone ble bergtatt av Cuba i 1999. De gleder seg til gjensynet! De vil lære deg hvordan fotografering er middel til å være intenst tilstede og observant i øyeblikket. Kameraet er en døråpner både til stedet og innbyggerne, men også til oss selv. For vi møter oss selv i døren; hvor er vi, hva vil vi, hvem er jeg som tar slike bilder?
For å fotografere godt er du nødt til å ha et oppmerksomt nærvær og bruke sansene dine. Ved å bruke dine egne følelser, erfaringer og indre landskap kan du sette ditt personlige preg på bildene. Selv om de mer opplagte «turistbildene» helt sikkert blir tatt, skal vi motiveres til å trenge litt videre inn i fotografiets verden.

Cuba byr på sterke visuelle inntrykk! Landskapet imponerer, dagliglivet er bokstavelig talt fargerikt og de gjestfrie cubanerne har liv og rytmer som trygt kan sies å være annerledes enn våre egne. Vi reiser langsomt, lærer å se, lærer å fange øyeblikket, lager bilder som gir en god "etterreise".

Rent praktisk vil (det frivillige) fotokurset bestå av kurskvelder annenhver dag som innledes med et 45 minutters foredrag om fotografi. Etterpå gjør vi en gjennomgang av kursdeltagernes bilder. De fleste som har vært på kurs før vil være enig i at det er under gjennomgangene de har lært aller mest! Atmosfæren vil være løs og ledig – alle har noe å lære av hverandres bilder. Ta med laptop og minnepinne. Hovedfokuset med kurset er å bli bedre til å vurdere egne bilder, samt å finne frem til hver enkelt sitt personlige uttrykk.

For mere informasjon se arrangementet på Facebooksiden:

Link tittel her

Påmelding til torkil@kairosworks.no
Torkil Færø -
Torkil Færø
Torkil Færø -
Torkil Færø
Tone Elin Solholm -
Tone Elin Solholm
Tone Elin Solholm -
Tone Elin Solholm
Torkil Færø -
Torkil Færø
Tone Elin Solm -
Tone Elin Solm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu