World Press Photo åpen for innsending

Jakter årets beste pressebilder for 57. gang.
Profesjonelle fotografer har frem til 15. januar på seg til å delta i det som av mange regnes som verdens fremste konkurranse for pressefotografi.

World Press Photo arrangeres i år for 57.gang og er åpen for profesjonelle fotografer fra hele verden. Årets konkurranse skal kåre de beste bildene i ni kategorier, innen temaer som nyheter, sport og natur. Det kåres en vinner, samt en andre og en tredjeplass i hver kategori. Kategorivinnerne får en pengepremie på €1500, mens hovedprisen er på €10 000.

I år som i fjor skal juryen ledes av Gary Knight og juryeres av en rekke kjente fotografer og bilderedaktører.

Konkurransen er åpen frem til 15. januar 2014, men registrering må skje innen 9. januar for at man skal kunne delta. Mer info på worldpressphoto.org/2014-photo-contest

Samtidig skal også årets beste multimedia-produksjoner kåres i tre kategorier, Long Feature, Short Feature og Interactive Documentary. Les mer om dette her

2013-utgaven av World Press Photo skapte oppstyr da spekulasjoner rundt hvorvidt svenske Paul Hansens vinnerbilde var manipulert begynte å rase. Tidligere i år ble det annonsert at neste utgave av konkurransen ville inneholde endringer i reglene for å unngå flere slike situasjoner.

- Det har vært mye diskusjon og spekulasjon angående de tillatte nivåene av etterbehandling av bildefilene i konkurransen. Vi har evaluert konkurransereglene og endret prosedyrene for å undersøke filene under juryeringen, uttaler Michiel Munneke, direktør for konkurransen, i en pressemelding.
Faksimile worldpressphoto.org -
Faksimile worldpressphoto.org

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu