Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop og Safari i Sør-Afrika

For fjerde året på rad, kan vi pressentere en helt unik og spesielt tilpasset fotoworkshop og safari i Sør-Afrika..!
PRESSEMELDING:

Hovedmålet med å arrangere disse turene, er å kunne tilby eventyrlystne mennesker et spennene alternativ som skiller seg ut fra "mainstream-turismen". Turen vil passe like godt uansett om du er mest opptatt av fotografering eller det å oppleve med alle sansene. Det er også viktig for oss at man reiser hjem med ny kunnskap, være seg innen fotografering, dyreliv, planter, kultur eller generelt om det å leve ute i bushen. For å sikre at alt skal ligger til rette for en best mulig opplevelse, har vi bare valgt ut lodger som ikke er større enn at vi kan booke dem eksklusivt. Det positive med dette er at vi får lodgene helt for oss selv, ulempen er at det ikke vil være plass til fler enn 10 deltagere.

Årets workshop vil bli en rendyrket bush-opplevelse.

Som tidligere vil vi starte opplevelsene ved Baobab Ridge. Denne luksuriøse lodgen ute i Klaserie Private Nature Reserve er det perfekte utgangspunkt for å en myk start på vår villmarksopplevelse. Etter å ha brukt noen dager på å venne oss til bushen, blitt litt kjent med de andre deltagerene og lært litt om fotografering generelt og fotografering i Sør-Afrika spesielt, tar vi skrittet fullt ut, og flytter ut i telt.

Neste lokasjon blir ganske unik. Bateleur Bush Camp er ikke en permanent lodge med hytter og hus, men er en mobil camp som settes opp etter behov. Vi vil her benytte oss av meget erfarne Sør-Afrikanske instruktører og guider. For uten walking safari og game drives, vil denne delen av workshopen by på muligheten for å lære seg litt "tips, tricks and survival" i forhold til det å være ute i bushen.

Etter denne relativt friske campingopplevelsen, fortjener vi litt mer "siviliserte" omgivelser, vi flytter derfor til Blyde River Wilderness lodge. Selv om vi tar det helt med ro den første dagen, skal vi ikke bare slappe av. Vi skal få med oss en heldagsworkshop ved Khamai Reptil Center, holdt av en legende i reptil-verdenen, Donald Strydom. Og, vi skal få oppleve bushen fra den åpne cockpiten i et Bantam fly.

Siste del av årets workshop vil foregå ved Umkumbe Safari Lodge, i et område sør i Greater Kruger National Park kalt Sabi Sands. Sabi Sands er kjent for å være et av de aller beste områdene for Big Five i hele Sør-Afrika, og det er spesielt sansynlig å treffe på de store kattene her.

Workshopen arrangeres av Backroads Africa, ved Ingrid Geertsema og Eirik Gustavsen.
Ingrid, som oprinnelig er fra Nederland, forelsket seg hodestups i den Sør-Afrikanske villmarken etter en ferietur i 2000. Etter noen år som turguide rundt om i det sørlige Afrika, bosatte hun seg ute i bushen nær byen Hoedspruit i Sør-Afrika. Siden 2003 har hun jobbet med å tilrettelegge turer i den sørlige Afrika for mennesker som foretrekker "Back roades" fremfor "Mainstream". Eirik har jevnlig reist i Afrika siden 2002, og da spesielt til Sør-Afrika. Også her var det en ferietur i 2002 som startet det hele. Eirik har utdannelse innen teknologi og padagogikk, og har både utviklet og undervist i mediefag siden 2007.

Detaljert program kan du lese her
Workshopen på Facebook

Temaene vi vil være innom i løpet av workshopen vil være:

Generell kamerateknikk
Bildekomposisjon
Naturfoto (med tips og råd relatert til Sør-Afrika spesielt)
Dyreadferd
Hvordan forholde seg til ville dyr i bil og til fots
Fotografering av krypdyr
Fotografering fra luften

Pris: ca 18.000,- (Flybillett kommer i tillegg, ca NKr 5.500,-)
Turen vil faktureres i Sør-Afrikanske Rand (R33.000,-), og prisen vil derfor være noe avhengig av valutasvingninger
Denne prisen inkluderer absolutt alt (bortsett fra alkoholholdig drikke).
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Martin H.
Er det flere plasser igjen?
23.5.2014
Eirik G.
Kun 3 plasser igjen!

---
www.photosafari.no
info@photosafari.no
25.3.2014
Martin H.
Åh, dette ser ut som en utrolig bra tur! Slike flotte bilder vil jeg også ta! Her må man vel kanskje være kjapp i svingene med å bestemme seg.
13.3.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu