Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Historiske fototeknikker med Johanne Seines Svendsen og Jill Enfield

Vi inviterer til alternativ uke på SAGA hvor Jill Enfield og Johanne Seines Svendsen skal sam-underviser i våt plate collodion (langsomt fotografi) og albumen printing.
PRESSEMELDING:

Velkommen til en unik uke med en av verdens ledende alternativ prosess fotografer, og norges mest ettertraktede våt plate collodion fotograf.

Jill og Johanne vil ta oss med tilbake i tiden og lærer oss historiske prosesser som ambrotypes (glassnegativer) og tintypes ved å bruke våt plate teknikker fra 1860-tallet.

Prosessen starter i mørkerom ved å helle fotosensitiv kjemi på klargjort glassplate (ev. tinnplate) som så settes rett i kamerahuset, som erstatning for film. Kameraet tas ut av mørkerommet og vi har da ca. 10 minutter på å ta et bildet, før platen må fremkalles. Negativet vil så bli printed på papir ved hjelp av albumen teknikken, som var den dominerende metoden for fremkalling av positiv bilder på slutten av 1800 tallet. Workshopen dekker hele prosessen og alt som medgår for å mestre disse unike teknikkene.

Workshopen foregår på NORDphotography's workshop senter SAGA beliggende i Nord-trøndelag, ca 1 time nord for Trondheim Lufthavn Vœrnes.

Les full workshop beskrivelse her: Wet Plate Collodion Albumen Printing

Bli kjent med Johanne Seines Svendsen på: johannesvendsen.com

Bli kjent med Jill Enfield på: jillendfield.com

Påmelding gjøres via linken over til full workshop beskrivelse eller direkte til
post@nordphotography.com eller post@sagainderoy.com
Johanne Seines Svendsen -
Johanne Seines Svendsen
Jill Enfield -
Jill Enfield

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu