Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i flerkamera video-produksjon for web

Resultat av ”Flerkamera-produksjon” ser vi på TV hver dag. Dagsnytt 18, talkshow og Melodi Grand Prix er alle flerkameraproduksjoner. Nå kan dette også gjøres enkelt med iOS-telefoner og iOS-nettbrett.
PRESSEMELDING:

En flerkamera-produksjon gjennomføres ved at mange kameraer er operative samtidig og leverer bilder via et konsoll hvor vekslingen mellom kameraene bestemmes. Regi, klipping i opptak/strømming gjøres altså i sanntid - mens ting skjer, ikke i ettertid slik vi er vant til.

Produksjonsmetoden egner seg for demonstrasjon av produkter, instruksjoner og opplæring, pressekonferanser, intervjuer, teaterforestillinger, konserter, musikkvideoer og lignende.

Tidligere har det vært kostbart og ressurskrevende. Kun de store produksjonsselskapene og kringkasting har hatt mulighet til slik produksjon.

Med iPhone/iPad/Pod og appen Vizzywig installert er flerkameraproduksjon blitt rimelig og tilgjengelig for alle. Foreløpig med kvalitet god nok for publisering på internett.

Oppsettet er enkelt, trådløst og mobilt. Å komme i gang krever ikke inngående tekniske kunnskaper.

På kurset går vi gjennom utstyret og programvare, rigging, litt om lys og litt om lyd. Og ikke minst - praktiske øvelser. Har du en iPhone og iPad er du faktisk allerede godt i gang. Programvaren, appen som trengs koster 30 dollar på iTunes.

Kurset passer for fotografer, journalister, kommunikasjonsrådgivere, kulturarbeidere, musikere, lærere og andre som ønsker å publisere ”happenings” fra ulike vinkler i lyd og bilde på Internett.


Kursleder: Atle Ilsaas, tlf. 970 36 252

Sted: Elverum Kunstgalleri, St. Olavsgt. 10, Elverum

Dato/klokkeslett: 5.5.2014/0930-1500

Kursavgift: kr 3 300

Varighet: 1 dag

Kun 4 plasser

Påmelding kan gjøres her.
eller via e-post til ailsaas(at)online.no
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu