Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Det gyldne lysets land – fototur til Sørøstasia

Fototur til Kambodsja – Thailand – Malayisa 9.-20.juni 2014
PRESSEMELDING:

Bli med på en fototur til steder hvor begrepet «lys» får en ny mening.

Å utvikle seg som fotograf handler like mye om å sette seg selv i situasjoner der du utfordres av gode motiver som det å kjenne og mestre fotoutstyret sitt.»

Sørøstasia er kjent for sin historie, sine vakre templer og kulturer, og for varme, varierte landskap. I storbyer som Bangkok og Kuala Lumpur er hver meter et nytt gatefotomotiv. I Siem Reap danser lyset mellom hytteveggene i landsbyene og mellom trekronene i regnskogene.

På denne ti-dagersturen til Malaysia og Kambodsja får du et møte med mennesker og landskap hvor din utvikling som fotograf skjer gjennom det å ta bilder og å samtale om de – ikke teoretiske innføringer. Dette er en tur for den som elsker å fotografere, men som i like større grad elsker livet og som ser på kameraet som et verktøy til å fange det. For den som vil på en fototur hvor forholdene er godt lagt til rette på forhånd, og hvor du kan konsentrere deg om det du liker aller best – til en pris som ikke skremmer noen.

En tur med folk som kjenner stedene
Å kjenne et sted og å oppleve åpne dører er like viktig som å ha det rette navnet. På denne turen møter du mennesker som har lang erfaring i å reise i landet, som har bodd der over tid eller som kommer derfra. På denne turen vil du møte en rekke fantastiske døråpnere.

PROGRAM

9. juni
Frammøte i Kuala Lumpur. Felles introduksjon med lysene fra Petronas Towers som bakteppe.

10. juni
Shutter Therapy med Robin Wong. Robin er en av verdens mest kjente fotobloggere, spesielt kjent for gatefotografering der han bruker Olympys sine speilløse kamerasystemer. For Robin er det å vandre gatelangs terapi for sjelen, og han tar ofte med seg besøkende på terapeutiske fotovandringer i KL’s bakgater og smug.


11. juni – 13. juni
Vi flyr til Phnom Penh i Kambodsja hvor vi skal oppholde oss i tre dager. Vi møter bistandsorganisasjoner som gir oss mulighet til å møte meningsfulle prosjekter i og i nærheten av Phnom Penh, viktige minnesmerker fra tiden under Røde Khmer, og møter mennesker som har erfaringer vi knapt kan forestille oss. Vi bor på det lille, men elegante Villa Samnang i hjertet av Phnom Penh med korte avstander til markeder, promenader og tempel.

14. juni
Vi reiser videre til Siem Reap, Kambodsjas store turistmagnet og senter for det verdensberømte Angkor Wat. En gang verndesmetropol og maktsenter i Sørøstasia, i dag et minne om Kambodsjas magiske historie. Vi bor på gjestehuset Babel, drevet av Stavangerjenta Katrine Solhaug, og for et personlig og nært møte med byen og menneskene i den.

15.-18. juni
Tre fotodager i Siem Reap der forholdene bestemmer programmet. En av dagene blir satt av til fotografering med modeller i tempelområdet Angkor Wat, én dag til landsbybesøk og prosjektbesøk, og en dagstur til Phnom Kulen, senteret i fjellene nordøst for Siem Reap hvor Angkor-imperiet begynte, og den siste bastion for Røde Khmer før de overgav seg.

Morgener og ettermiddager settes av til foto, på kveldene spiser vi felles middag og avslutter kveldene med fotodiskusjoner og bildevisninger på Babel Guesthouse.

19. juni
Vi flyr til Bangkok, hvor vi skal bo på Stable Lodge, et hotell med skandinaviske røtter og et personlig sted hvor vi alltid er velkomne til å innta norske kjøttkaker og danske frokostbrød .

20. juni
Siste dag av programmet settes av til fotodag i hektiske og fargerike Bangkok. Vi blir med Magnum-fotograf og fotojournalist Jack Kurz på en tur i Bangkok der vi ser byen gjennom en fotodokumentarists øyne. Siste kveld avsluttes med en god middag før vi reiser videre hver til vårt.

For detaljert program og praktiske opplysninger

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu