Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Øyet som ser" - fotokurs i Andalucia

Dette kurset er for deg som trenger litt inspirasjon og hjelp til å utvikle deg videre.
PRESSEMELDING:

Få mer glede av fotohobbyen ved å finne ut hva du egentlig vil med bildene, og hvordan gjøre dem mer personlige. Selv om kameraet er et teknisk verktøy som du må kunne litt om for å eksponere og fokusere et bilde korrekt, er det tross alt sjelen og stemningen i bildet som fanger oss. Hva ser du og hva gir det deg? Hvordan formidle det du ser. Et bilde trenger ikke være 100 % korrekt for å fange oppmerksomheten og gjøre inntrykk på den som betrakter det. Du kan godt la deg imponere over et korrekt eksponert og sylskarpt bilde, men hvis ikke "sjelen" er der blir du fort lei av det.

På kurset vil vi at du skal prøve å finne DIN greie og DITT uttrykk. Hva er dine interesser ved siden av foto? Skriver du? Samler du på gamle ting? Er du hobbygartner? Dette kan bli et fotoprosjekt for deg. Det er mange som har problemer med å finne ut hva man skal fotografere og hvorfor. Man tar bilder av alt som er, og vet ikke helt hvordan man skal bruke bildene.
Jeg vil hjelpe deg å finne et prosjekt med motiver eller temaer som gir deg noe utover tilfredsstillelse ved å ha tatt et riktig eksponert og fokusert bilde. Da kan du fokusere hovedsakelig på dette temaet, og gå litt mer i dybden.  I tillegg må du selvfølgelig lære å bruke teknikken riktig, slik at du kan oppnå det du ønsker. Der står ofte kursdeltakerne på forskjellige stadier, men med en liten gruppe som vår, kan jeg også gi individuell veiledning.

Det vil i løpet av kurset bli gitt varierte oppgaver, og deltakerne leverer inn sine bilder til konstruktive bildekommentarer .
Ved kursets slutt lager vi en liten utstilling med de beste bildene. Kursholder vil også gi en enkel innføring av etterbehandling av bilder i photoshop, og vise hva slags muligheter som ligger der.

Det blir ca. 4 timer undervisning pr.dag, enten i casitaen eller på location. 
Det blir en liten gruppe på 5-8 deltakere, og det er store muligheter for å tilpasse temaområdene til hver enkelts ønsker.

Hvem passer kurset for:
Kurset egner seg for fotointeresserte som ønsker å fordype seg i fotografiets mange muligheter og utvikle sitt bildesyn. Det passer for alle, uansett hva slags utstyr man måtte ha. Og det blir mye moro og gode vennskap knyttet gjennom en uke under Spanias sol (eller noen ganger regn).

Location:
Mijas Pueblo er en sjarmerende hvit landsby, 25 minutter fra Malaga Airport, beliggende i fjellene bak Fuengirola. Her er smale gater, esler og masse sjarm. Utsikt over middelhavet mot Afrika.
Kursstedet er en sjarmerende casita (lite hus), som ligger i en flott hage med basseng 12 minutters gange fra landsbyen. Casitaen er kurssted og oppholdsrom, som er tilgjengelig hele uken, og hvor man kan slappe av og jobbe når man måtte ønske det. Her kan man lage seg en kopp te, diskutere bilder med hverandre og ta seg en dukkert i bassenget mellom undervisningsøktene..

Reise og innlosjering:
Flybillett og innlosjering er ikke inkludert i kursprisen, og må bestilles av den enkelte. Både Sas, Norwegian og Ryan Air har rimelige billetter til Malaga. NB! Selve kurset starter 25.April og avsluttes 30.April. Så dagen før og etter kurset er beregnet til reisedager.
Mijas har mange små koselige pensjonater, samt ett stort hotell, og du velger selv hvor du vil bo. Men landsbyen er liten og alt er veldig nært. Vi kan være behjelpelig med å tipse om steder. Og om kveldene møtes vi alle til middag på en av Mijas mange små, koselige restauranter.

Kursprisen er 6900,-
og inkluderer lunsj  på kursstedet og en utflukt.
Kr. 1000,- betales ved påmelding, og resten 4 uker før kursstart.
Maks 5-8 deltakere.
NB! PÅMELDINGSFRIST 1.AUGUST.
Dersom vi ikke har fått nok deltakere innen denne dato, vil kurset bli avlyst. Det betyr at du ikke bør bestille billett før du får en bekreftelse på at kurset blir noe av.

Første og siste dag er reisedager, så selve kurset varer i
6 dager. Ca 4 timer kurs + lunsj hver dag.

Kursholder Nina Reistad har over 30 års erfaring som fotograf.
Først som  i musikkpressen og senere som reklamefotograf, dyrefotograf og kunstfotograf. Hun har arrangert adskillige kurs i fotografering og photoshop på Nesodden, Trevi i Italia og Mijas Pueblo i Andalucia, Spania.

Påmelding til Nina Reistad,
nina@nrfoto.no
tel.+47 924 50 874

NB! PÅMELDINGSFRIST 1.AUGUST 2014.

Mer informasjon på:
www.nrfoto.no
www.petography.no
Nina Reistad -
Nina Reistad
Nina Reistad -
Nina Reistad
Nina Reistad -
Nina Reistad
Nina Reistad -
Nina Reistad
Nina Reistad -
Nina Reistad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu