Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop med Pål Hermansen på Turtagrø

Enten du er nybegynner eller ganske erfaren inviteres du til tre intense dager med konsentrasjon om den kreative bildeprosessen. Vi møtes i spektakulære omgivelser, men lar oss likevel ikke blende av det overflatiske vakre. Natur eller mennesker, du arbeider med det du liker best.
PRESSEMELDING:

Vi arrangerer i år igjen den populære fotoworkshopen på unike Turtagrø hotell, denne gangen legges kurset til den fineste og friskeste sommertiden i fjellet.
Kurset passer for alle, - trenger du hjelp med det tekniske, får du det. Vil du ha kreative, viderekomne utfordringer får du det også.

Å fotografere handler om å se, om å observere, om å sortere inntrykk. I dag er fotografi en teknisk sett enkel affære. Det fins en rekke enkle fotokurs som lærer deg å håndtere utstyret og få teknisk bra bilder. Men hvis du ønsker å ta bilder som ikke bare er av interesse for deg selv og dine nærmeste, så er det en minst like vanskelig oppgave som tidligere. Det er en selvutviklingsprosess som krever at du går dypere i deg selv og blir bevisst på å observere og tolke verden omkring deg. Dette griper vi fatt i på dette kurset.
Vi møtes i et av de mest spektakulære landskapsområdene i Norge. Det kan være ramme for flotte bilder, men samtidig ligger postkortklisjeene og lurer bak hver sving. Vi vil ikke la oss blende av alt det vakre, men i stor grad arbeide målrettet og idébasert.
Kurset passer for både nybegynnere og mer erfarne fotografer. Du må ha med eget kamera og PC/Mac med enkel bildebehandlingsprogramvare, Ta gjerne også med stativ. Plukk dessuten ut 20 av dine beste bilder. De danner et viktig grunnlag for bildediskusjoner, for å vurdere deltakernes inngangsnivå og framgangen under kurset.
Kurset starter med praktisk kamerabruk og bildeteori. Videre gis en innføring i dagens fotografiske virkelighet og noe av dens teoretiske bakgrunn – samtidig som det knyttes tråder bakover i tiden. De forskjellige fotografiske sjangrene blir berørt; landskapsfotografi, dokumentarfotografi og naturfotografi , samt klassisk modernistisk og mer postmoderne kunstfotografi. Kamerainnstillinger, bildeteori Det blir gitt oppgaver som skal løses i løpet av kurset. Ønsket er å skape en sterkere kreativ og etisk bevissthet blant deltakerne - og samtidig så kimen til en livslang prosess med egen utvikling.
Vi tilbringer mye av dagene ute, mens kveldene brukes til teori og bildediskusjoner. Vi søker å være i det praktfulle fjelllandskapet i det fineste lyset. Deltakerne kan i stor grad være med å påvirke innholdet, etter interesser, erfaringsnivå og aktuelle problemstillinger i den daglige fotograferingen. Erfaring fra tidligere kurs viser at de fleste deltakerne får en forbløffende framgang i løpet av noen intensive dager hvor alt dreier seg om bilder.

Kurset koster kr. 3500,-, i tillegg kommer oppholdet på hotellet. Prisene her er veldig fleksible, fra kr. 350,- (i eget telt!) til ca. kr. 5000,- med topp standard. Mer informasjon finner du på www.palhermansen.com
Pål Hermansen - Lysspill i Jostedalen
Lysspill i Jostedalen
Pål Hermansen
Pål Hermansen - Sognefjell
Sognefjell
Pål Hermansen
Pål Hermansen - Mennesker i natur
Mennesker i natur
Pål Hermansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu