Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs! Ferie! la France!

For deg som vil "komme i gang på ordentlig" Kurs for nybegynnere eller erfaren men usikker. Teknikken blir gjennomgått på et lekent vis. Vi tar for oss råfiler / realisering av idé / lysforståelse / og alt det grunnleggende man egentlig ikke har på plass.
Etter 10års erfaring som timelærer i foto på KHIO, Kunsthøgskolen I Oslo, drar jeg omsider i gang mitt eget photokurs i la France, Bourgogne. "Un Workshop Photo" som man sier på Frrransk.

Konseptet er fotokurs for nybegynnere eller andre famlende. Photoshop (Lightroom) kombinert med blender – lukker – lys – fotoidé – gjennomføring – komposisjon – sort/hvit-konvertering.

Av erfaring vet jeg at skoen ikke trykker der man tror. Å få grep på lys/kontrast/ISO/lukker/hvitbalanse/skygge osv, og ikke minst å få grep på råfilkonverteren er ofte det som skal til for å løfte et motiv mot et proft uttrykk.

Kurset tar mål av seg til å avmystifisere det tekniske på et lekent og enkelt vis, så man bedre kan realisere ønskede motiv og heller fordype seg i arbeidsform.

Undervisning, frokost og losji skjer hos “Chez Julie”, en fransk gård fra "gamle dager", i den lille vakre sjarmerende landsbyen Argenteuil-sur-Armençon.

Ankomst onsdag 2. juli på kvelden, utkastelse mandag morgen den 7. Altså fire effektive kursdager med mulighet for Paris før/etter kurset. Begrenset til ca 10-12 deltagere. Pris inkl frokost 5000,- med norsk kvittering. Avslag for de som kan dele rom. Lunsj/middag deler vi over felleskasse, evt restaurant. Det er større fokus på felles hygge enn luksus. Mantra'et er at dette skal passe "low budget". Men vil man på fiin restaurant hver kveld så er det også mulig.
Sommer, råfiler, oster, bading, foto, vin, sykkelturer og samvær.

Du bør ha med deg: Kamera - instruksjonsbok – lader – minnebrikkeleser - mac / laptop – stativ er en fordel – testversjon av Adobe Photoshop (evt. Lightroom), den får man gratis ca en mnd.

Om stedet:
Jordbruksområde to timer syd for Paris. Perfekt sykkelterreng (vi har sykler). Kornåkre, skog og berømte vinområder som Chablis og Epineuil. Gården består av flere hus med forskjellig karakter; gjesterommene har individuell personlighet. Bygget ca. middelalderen, men mye er pusset opp i 1864 og igjen i nyere tid. Moderne bad. Store uterom med fine muligheter til å fotofikle uten å hefte andre. "Klasserommet" blir fortrinnsvis ute, under tak. Blir det for varmt kan vi svale oss i bassenget.

Om meg:
Reklamefotograf med studio på Vålerenga. Jeg har overlevd et romslig dusin assistenter (som i dag bor & jobber i New York, Barcelona, Stockholm og rundt om i Norge)
Kurset vil også trekke veksler på kollega Evy Andersen, kursets "assistent". Evy har 20år+ erfaring fra mote / interiør / presse / magasiner

For å melde deg på, eller undersøk litt mer: Yann 92011066 yanna@powertech.no

Soyez les bienvenus!
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu