Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs for nybegynnere med Øyvind Martinsen

Mange nybegynnere sliter med innstilinger og hva de skal bruke på forskjellige motiver. Dette kurset vil gi deg en kunnskap om de viktige basisinnstillingene på ditt digitale speilreflekskamera slik at du kan bli i stand til å arbeide mer kreativt med forskjellige motivtyper.
FOTOKURS FOR NYBEGYNNERE
Dato: 13-14 juni, 2015.
Lørdag fra 09.00 til 18.00
Søndag fra 09.00 til 17.00
Instruktør: Øyvind Martinsen
Maks 8 deltagere
Pris: 2.500 kr
Sted: Helifoto’s lokaler på Dillingtoppen 21 på Bredsand i Rygge kommune, Østfold.
Påmelding til: tours@panamaphotoexplorations.com

Kurset blir en kombinasjon av undervisning inne og praktisk fotografering ute. Kurset er et konsept som jeg har utviklet for nybegynnere over en årrekke, og vil gi deg en kickstart som fotograf. Målet er at du etter kurset skal få mer glede av fotograferingen uten at tekniske innstillinger står i veien for ditt kreative arbeide. Dagene blir inspirerende og lærerike!

En kort oversikt over innhold:

Lær basisinnstillinger på kameraet.
Hvordan bruke forskjellige innstillinger på forskjellige motiver som portrett, sport/action/lek, dyr/fugler, landskap og små detaljer i naturen.
Bildeforedrag til inspirasjon og læring, hvor jeg forteller om viktige innstillinger, utstyr, og om bakgrunnen for hvert bilde.
Introduksjon til Adobe Lightroom bilderedigeringsprogram (kjøpes hos www.adobe.com)
Nyttig utstyr og hjelpemidler
Fotografering ute på de beste lokasjonene i Rygge kommune.

Vi begynner klokken 09.00 på lørdag, kom gjerne litt før.
Jeg serverer kaffe, te, brus og snacks under inneøktene. Ta med egen matpakke for lunch.

Ta med det du har av kamerautstyr, og stativ og snorutløser er alltid en fordel. Ta også med egen laptop med ditt foretrukne bildebehandlingsprogram. (Jeg anbefaler Adobe Lightroom, som jeg vil gi en introduksjon til)

Ta også med skrivesaker, et åpent sinn, og uteklær!

Har du spørsmål eller vil melde deg på send mail til tours@panamaphotoexplorations.com

Under vil du finne noe grunner til å komme på mine kurs.

Jeg vil gjøre mitt for at du skal lære mest mulig på disse to intensive dagene. Håper vi sees!

Fotohilsen
Øyvind Martinsen


Noen grunner til å komme på våre workshops

Lang erfaring
Over 30 års erfaring, og over 10 år med foto undervisning på alle nivåer.

Små grupper
Vi tror små grupper er bedre enn store grupper. Derfor er det maks 8 deltagere på våre kurs. Det er bedre for læreprosessen, alle vil få gode fotomuligheter, og vi får tid til å hjelpe alle kursdeltagerne i en-til-en situasjoner og i gruppe.

Lokal kunnskap og fantastiske lokasjoner
Vi har brukt flere år på å utforske de områdene vi holder workshops i. Den kunnskapen er viktig for å spare tid og for å kunne ta deg direkte til de beste lokasjonene. De beste bildene fra disse stedene, tatt over en årrekke, vil også bli brukt for å inspirere deg og til å lære deg hvordan bildene ble tatt.

Fleksibilitet
Vi har maksimum 8 deltagere på våre workshops, og det gjør oss i stand til å være fleksible og justere undervisningen etter den enkeltes behov. Vi er der for å hjelpe og inspirere!


Les hva tidligere kursdeltagere sier om dette kurset:


"Etter å ha funnet Øyvind Martinsen og erfart hans formidling av fotoglede , har jeg strukket min egen følelse for foto til nye høyder …
Ingen jålefaktorer (!) hva utstyr angår , men tålmodig veiledning i komposisjon og teknikk ut fra hver enkelt sitt utstyr.
Ydmyk for naturens storhet og et genuint ønske om å invitere oss inn i friluftslivets gleder , kombinert med fotografiets mysterier, gjør Øyvind enhver workshop til et lite eventyr. Og at hans kone Zizza ofte deltar, bidrar absolutt til å gjøre kurset om mulig ENDA bedre !
Øyvinds rolige måte å være på , hans tilsynelatende uendelige kunnskap om teknikk og komposisjon og evne til å løfte hver enkelt opp og frem , gjør at jeg absolutt vil anbefale hans workshops. Selv har jeg deltatt på flere kurs , og vil absolutt bli med igjen når muligheten byr seg."

Hilsen

Rønnaug Frithjofsdatter Roald

«Etter å ha deltatt på flere av Øyvind’s kurser, har jeg generelt hatt stort utbytte av Øyvinds evne til å formidle og forenkle fotofagets/kunstens kompleksitet. Mitt inntrykk er at han klarer å se og veilede alle – uansett hvilket nivå den enkelte måtte være på. Personlig liker jeg hans nedtoning av utstyrets betydning for det gode bildet. Isteden understreke han øyets og blikkets betydning for å skape kvaliteten i bildet( valg/avgrensing av motiv lyssetting, m.v). Dette var temaer som sto helt sentralt i det første kurset jeg deltok på («Lys og landskap»). Dette kurset, og for så vidt alle kursene jeg har deltatt på, har en fin balanse mellom teori(inne-undervisning) og praktisk prøving ute.
Ellers vil jeg berømme Zizza og Øyvinds evne til å få deltakerne til å trives og inspirere hverandre.»

Helge Støwer

"Tusen takk for et meget vellykket nybegynnerkurs. Dere formidler teknisk tørt stoff på en lettfattelig og grei måte. Tall og begreper får plutselig en mening. Det er utrolig hva jeg sitter igjen med etter en helg i Øyvind's ånd - jeg har lært masse. At dere i tillegg både inspirerer og utfordrer kreativiteten min, gir meg stor glede i videre fotografering. Jeg kommer helt sikkert til å delta på flere kurs... når studiene blir lagt på hylla og økonomien tillater det. :-)"

//Anne Margrete

"Jeg går på de kurs jeg har anledning til.
Det gjør ingen ting om en har tatt "samme" kurs før.
Det er alltid nye ting å lære, og vi har det veldig hyggelig sammen.
Kursene er aldri helt like selv om temaet er det samme.
Har oppdaget hvor mye planlegging og tålmodighet som skal til for å ta et bra bilde.
Men viktigst er at jeg har lært å "se" på en ny måte.
Så nå gleder jeg meg enda mer over naturen og lyset.

Den inspirasjon og entusiasme som blir formidlet
er unik og må oppleves."

Beste hilsener fra Aud Stendal, Ski

"Vil bli fotograf! Så hvordan blir man det uten å sette seg på skolebenken igjen…. Bøker så klart massevis.
Sånn pø om pø dukket behovet opp for en ”mentor”, hvordan finne den rette? Søken på nettet begynte. Der fant jeg et bilde, flere bilder som jeg likte. Dette måtte læres.
Turen gikk til Moss og Øyvind Martinsen. Moss sitt svar på ”Monsen” J.
Har vært på flere av kursene som holdes av Øyvind og Zizza. Hvor jeg startet opp med det mest enkle og elementære. De er flinke til å forklare og hjelpe, svare på spørsmål, oppmuntre til kreativ tenking og egenutvikling ved å lære fra seg teknikker. Intensive teoretiske økter kombinert med praktisk fotografering som gir en bra helhet. Fokus holdes på å ta gode bilder, og ikke manipulering i etterkant. Kursene som holdes av Øyvind anbefales for nybegynnere og de som har kommet seg videre og trenger ideer og på fyll.
For å se noe av det jeg har lært hos dem se min hjemmeside www.B-PhotoArt.no "

Bippe Havik

Øyvind Martinsen - Fotokurs for nybegynnere
Fotokurs for nybegynnere
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Fotokurs for nybegynnere
Fotokurs for nybegynnere
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Fotokurs for nybegynnere
Fotokurs for nybegynnere
Øyvind Martinsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu