Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Tanker blir bilder

Da vi lanserte den første workshopen i kontemplativ fotografering på Øvre Sukke Gård fyltes den ikke bare opp på rektordtid. Den ble også en en braksuksess! Nå setter vi den opp igjen, og DU kan være med.
Kameraet kan brukes til å berike livet på mange måter. Ved å fotografere kontemplativt vil du oppdage og utforske den ytre verden og ditt indre landskap samtidig. Mest interessante blir bildene når du klarer å kombinere de to! Vi skal fokusere på å bruke kameraet som et middel til å være mer tilstede og bevisst i øyeblikket. Slik vil du se deg selv og omgivelsene med nye øyne.

Øvre Sukke gård og nærområdet er som skapt for en slik tilnærming. I landlige omgivelser bor vi på gården sammen med 21 høner, 5 moskus-ender, 2 islandshester, 2 haner, og 2 katter. Hege Bach og Espen Klaseide driver Øvre Sukke gård og brenner for økologisk mat og nærhet til naturen. De lever lidenskapelig etter sitt motto: – Det handler om å være mer til stede i livet, øke livsgleden, redusere stress og fremme god helse.
Hege var også med på selve workshopen, og her er hennes respons på mail til oss etterpå:

«Døren inn til det indre rommet åpnet seg. Jeg er full av kraft og energi. TAKK.»
– Hege Bach, sykepleier


HVA ÈR EGENTLIG KONTEMPLATIV FOTOGRAFERING?
Kontemplativ fotografering handler om å være 100 prosent til stede her og nå. Du vet ­– den følelsen når du, kameraet og det du velger å rette kameraet mot blir étt. Det finnes ikke et fasitsvar eller en spikret definisjon, men sammen skal vi diskutere hva det kan bety ­– og hvordan du kan jobbe for å få det til.

På Øvre Sukke gård må du bruke såkalte «vanlige omgivelser» og omforme dem til bilder. Dine særegne bilder. Det er en annen type utfordring enn når du befinner deg på spektakulære destinasjoner hvor alt er nytt, ukjent og fengslende. For når det spektakulære er fraværende, hva griper du som fotograf tak i da?

På og rundt gården finner du ro, levd liv, kultur og naturens gang. Det er kort vei fra de frittgående hønene til nyklekkede egg på frokostbordet. Vi er nysgjerrige: Hvilken erfaring, måte å se på, tilnærming og personlighet har du som du vil bringe inn i bildene? Vi kribler etter å se!

Workshopens arbeidsform gjør at du tilegner deg flust av kunnskap og erfaring på kort tid. For nybegynnere vil bildegjennomgangene og introduksjonen til kjente fotografers arbeid slå dørene på vidt gap inn til fotografiets univers. Erfarne fotografer som allerede er bevandret i dette universet kan finne nøkler og låse opp nye rom. Fyll på kreativitetskontoen og inspirasjonskildene dine!

«Noen møter og opplevelser setter jeg større pris på enn andre.
En flott og dedikert gjeng med vilje til å skape gode opplevelser.
Profesjonelt og dyktig gjennomført!»
– Trond Andersen, fotograf, skribent og coach


VÅR EGEN KAFÈ
Vi bruker gårdskaféen Høns og Peoner som arbeidsrom. Den er holdt av kun til oss under workshopen! Her skal vi ha foredrag og bildegjennomganger. Du kan sitte her og arbeide på laptopen sammen de andre. Kaféen har også en terrasse – ta gjerne med saueskinnet og kaffen ut dit når vårsola varmer i husveggen.

EKTE MAT
Mellom foredrag, fotografering og gjennomgang av bilder vil vi nyte måltider i tråd med Hege og Espens matfilosofi: – Vi er overbevist om at det er bedre for kroppene våre å spise ren mat som ikke er tvunget til å vokse raskere enn sin egen skygge, som har hatt god tid til å ta opp næringsstoffene de har potensiale til å inneholde... Hege og Espens kraftkost er så langt det er mulig laget av lokale og økologiske råvarer. Selv er vi ikke i tvil om at skikkelig mat, tilstedeværelse og fotografering i godt selskap vil gjøre oppholdet på Øvre Sukke gård til et høydepunkt denne våren!

DAGSPLAN:
Torsdag 28. mai:
Ankomst kl. 17
Gjennomgang av medbragte bilder
Velkomstmiddag

Fredag 29. mai:
Fotografering
Diskusjon og foredrag om kontemplativ fotografi
Gjennomgang av dagens bilder

Lørdag 30. mai:
Fotografering
Foredrag om kontemplativ fotografi
Gjennomgang av dagens bilder

Søndag 31. mai:
Fotografering
Endelig gjennomgang av bilder
Tidlig avslutningsmiddag
Hjemreise kl. 17

«Selv en workshop på 3 dager er utfordrende og lærerik,
når den er godt og generøst planlagt og gjennomført.»
– Anne Lytomt Hagen


Under første bildegjennomgang går vi i fellesskap gjennom bildene du har tatt med; 20 bilder printet i A4. Dette er viktig for at vi skal bli kjent med hvem du er, hvor du er fotografisk, og for å finne de fotografiske styrkene dine. Det er også en fin måte å bli kjent med hverandre på! Gjennomgangen er nyttig for å veilede deg videre under workshopen. Ta med bilder du mener representerer ditt nivå, og som du er interessert i tilbakemelding på.

OFTE STILTE SPØRSMÅL
Hva slags utstyr trenger jeg?
Du trenger ikke avansert kamerautstyr, men vi anbefaler at du tar med et kamera du kjenner og som du kan stille tid og blender på selv. Du må kunne overføre bildene du tar til din medbrakte laptop. Ta også med en minnepinne, nysgjerrighet og ditt åpne sinn. Et stativ er ikke dumt om du vil jobbe med lite lys og lange lukkertider.

Jeg har ikke vært på workshop før. Passer dette for meg?
Ja. Noe av det fine med workshops er blandingen av deltakere. Til oss kommer hele spekteret av fotografer, alt fra ivrige amatører til profesjonelle fotografer. Du blir møtt på det nivået du befinner deg på, og du lærer enormt mye av å se på dem som har kommet lengre.

Jeg er en dreven fotograf. Passer dette for meg?
Ja. Kanskje har du stivnet i et spor og møtt den kreative veggen. Eller du søker nye innspill og inspirasjon. Trenger du en pause fra kommersiell fotografering og vil utvikle et personlig prosjekt? Vi kaster ball med deg og stiller spørsmålene som bringer deg videre.

Hva mener dere med «enkel overnatting»?
Denne workshopen foregår hjemme på gården hos Hege Bach og Espen Klaseide. De har laget i stand hjemmekoselige rom til gjester, men det er ikke egne bad til hvert rom. Det betyr at vi deler på dusjene og toalettene.

Hva slags klær skal jeg pakke?
Vanlig tøy holder. Ta med støvler eller vanntette sko som tåler å bli skitne. Selv om det er vår kan det være greit med et skjerf og en ulltrøye. Vindtett jakke, varme sokker eller innesko er også lurt.

Noe annet jeg bør tenke på?
Du kan leie kano på gården og padle i elva. En vanntett pose til kamera kan være smart.
Er du hestevant? Du kan ri en tur i nærområdet. Det er fine skogsveier rett ved gården. Ta i så fall med klær som passer til dette.

«Jeg var litt usikker på hva jeg kunne få til på en gård , og i et begrenset område. Synes at det var veldig nyttig å se hva en kunne se på et «vanlig» sted, ikke minst synes jeg det var veldig lærerikt å se hvor forskjellig alle deltagerene så omgivelsene og hva de valgte å ta bilde av.»
– Magne Geir Bøe


PRIS: 6800,-

Inkludert i den hyggelige prisen er foredrag, bildegjennomganger, personlig oppfølging, enkel overnatting i dobbeltrom og alle måltider. Tre enkeltrom er tilgjengelig mot et tillegg på 750 kr. Hege og Espens nydelige mat er så langt det er mulig laget av lokale og økologiske råvarer. Snacks og kaffe/te mellom måltidene er også inkludert.

BONUS
Du får også den nye boken vår Fotografér! En workshopbok for deg som vil bli en mye bedre fotograf og leve rikere gjennom å fotografere inkludert i prisen. Boken henvender seg både til fotografen og det unike mennesket du er. Fotografér! er en arbeidsbok som inneholder 14 praktiske og mentale øvelser som gir deg kunnskap og evne til å ta de bildene du ønsker.

Tanker blir bilder – velkommen til gards!
Hilsen Tone Solholm og Torkil Færø, Kairos Workshops


NÅ ER DET DIN TUR!
Når du fletter dine særegne evner, erfaring og personlighet sammen med det du ser rundt deg på gården tror vi resultatet vil åpne en ny dør i det fotografiske arbeidet ditt. Det er nemlig bildene bare du kan skape. Bakket opp av konstruktive bildegjennomganger og personlig oppfølging er denne workshopen vitamininnsprøytningen du trenger for å gjøre tanker til bilder.
Som Arno Minkkinen sier: «What happens inside your mind, can happen inside a camera.»

NB: Kun 11 plasser
PÅMELDING: http://kairosworkshops.com/fotoworkshop-i-vestfold-ovre-sukke-gard/
 -
Hege Bach, tidligere deltaker og vertskap på Øvre Sukke gård -
Hege Bach, tidligere deltaker og vertskap på Øvre Sukke gård
Kai Hansen, tidligere deltaker -
Kai Hansen, tidligere deltaker

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu