Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i Digital Fotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm

Bli med på fotokurs på Venabygdsfjellet. Vi fortsetter våre populære kurs på 13 året med grundig innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet.
På Venabu fjellhotell har hatt vi gleden av å arrangere en rekke kurs i digital fotografering med deltakere fra hele landet siden 2002. Kursene går over en helg med grundig gjennomgang av kamerateknikk, turer ut i et fantastisk fjellområde, samt bildevisning med personlige og lærerike tilbakemeldinger.

12-14 juni; Junikurset vil ta for seg grunnleggende kunnskap om eksponering og forståelse av lyset. Ved å beherske de muligheter som ligger i et moderne digitalkamra vil du kunne ta bedre bilder. Vi vil gå igjennom valg av lukkertid og blenderåpning, samt se på hvordan hvitbalanse, fokusering og bruk av ulike filformat vil gi deg det resultatet du er på jakt etter. Gjennom teoretisk gjennomgang inne og praktisk fotografering ute vil du få tett personlig oppfølgning og hjelp til finne frem på eget kamera.

Vi benytter et variert fjellområde med mange motivmuligheter til å se på hvordan vi kan få kontroll på kamerainnstillinger og eksponering. Ved å bli bevisst på lyset og hvordan lyset former et landskap, vil du gradvis ta bede bilder. Lysets retning, kontrast og fargetemperatur er alle faktorer vi tar for oss, og som kan forbedre dine bilder. Bildekomposisjon og et bevisst valg av motiv, utsnitt, valg av brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema vi lærer om. Det blir oppgaver som skal løses ute på tur, samt bildegjennomgang på storskjerm med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Her dannes et godt utgangspunkt for å lære og se nye muligheter. På dette kurset finner vi motiver på Venabygdsfjellet og i kulturlandskap med lokal bebyggelse og gamle bygdetradisjoner.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi utnytter dagene godt og er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Vi har også noen digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet for kr 400,-. Ta gjerne med stativ og blits.

Program for helgen;

Fredag etter middag (kl. 20.00 - 22.00) vil vi se på eksponeringsteknikk og hvordan du kan kontrollere bevegelse og dybdeskarphet i motivet. Styring av lukkertid og blenderåpning er grunnleggende i all fotografering, og du vil få hjelp til å bruke disse innstillingene på en fornuftig måte . Vi går også igjennom hvordan du får god kontroll på fokusering, lysmåling og hvitbalanse.

Lørdag Kl. 09.00 etter frokost samles vi i plenum for en gjennomgang med illustrasjonsbilder rundt temaet; Landskapsfotografering , komposisjon og forståelse for lys.
Med oppgaver som skal løses drar vi ut for å praktisere det vi har lært. Vi blir mer bevisst på form, linjer og farger, samt ser hvordan landskap og lokalt kulturmiljø kan fotograferes på en kreativ og spennende måte. Etter lunch på hotellet (kl. 13.30 - 14.30) velger vi ut og viser et utvalg av dagens bilder på storskjerm. Med personlige tilbakemeldinger som tar for seg både tekniske og kreative utfordringer vil du lære både av egne, og av andre deltagers bilder.

Søndag. Etter frokost (kl. 08.00 -09.00) ser på flere innstillinger som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Hvordan kan vi få større glede av kamera ved å benytte det som et kreativt verktøy? Hva gjør vi når det er lite lys? Bruk av både naturlig og kunstig lys vil bli gjennomgått. Hvordan kan vi få et sterkt budskap i bildene? Visuell kommunikasjon! Det blir praktisk fotografering ute og bildegjennomgang, samt oppsummering og repetisjon før vi avslutter fotokurset med felles lunch.

Fotokursene på Venabu er ment å gjøre den fotointeresserte deltager mer bevisst på både teknikk og kreativitet. Ved å forstå mulighetene, - og begrensningene, blir vi bedre fotografer. Gjennom bildevisning og tilbakemeldinger, teknisk instruksjon, personlig oppfølgning ute og inne, samt praktiske oppgaver vil du få mer glede av ditt kamera. Vi gleder oss til å se deg på et fotokurs på Venabu Fjellhotell.


Venabu Fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 170,- pr person en veg.

Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike.

Grunnkurs 12 -14 juni pris kr. 3.950,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Du får også med deg et kompendium som omhandler både teknikk, teori og bildekomposisjon, og gir deg mange verdifulle tips og triks i din videre fotografering.

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no
Du finner mer informasjon om fotokurs her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder flere fotokurs hele året.
Ta en titt på hjemmesiden for å finne kurset som passer for deg;

03-05 juli; Kurs i makrofotografering
06 - 10 juli; Sommerkurset over 5 dager med mange flotte turer og ett nytt tema hver dag.
14 - 16 august; Videregående fotokurs med kreativ fotografering og redigering, råfiler og HDR.
17 - 20 september; Fototreff med workshop, fotoutflukter, bildegjennomgang og utstilling.
30 oktober - 01 november; Videregående fotokurs. Naturen i endring. Vi maler med lys!

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;


Takk for fint fotokurs.
Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Takk for et supert fotokurs! Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i-en for et lenge etterlengtet kurs!


 -
 -
Alle fotos, fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos, fotograf Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu