Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i Makrofotografering. Venabu Fjellhotell

Bli med fotograf Olav Erik Storm på et fotokurs på Venabygdsfjellet. Vi fortsetter våre populære kurs med kameraforståelse, praktisk fotografering og personlig oppfølgning ute og inne.
Kurset er beregnet på deg som ønsker å bli mer kjent med hvilke muligheter som ligger innen makrofotograferingens fantastiske verden. Ved å gå tett på motivet åpnes mange nye muligheter til å få større glede av ditt digitale kamera. Du vil lære viktig kamerateknikk som gjør dine bilder til blinkskudd! Ved å kunne få full kontroll på både eksponering, dybdeskarphet og fokusering, vil du se at dine bilder blir bedre og du kan fotografere mer effektivt og kreativt.

Vi går igjennom grunnleggende teknikk og fototeori, bildekomposisjon og valg av utstyr, samt lærer tips og triks for å få mest ut av motivene. Med oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du direkte personlig oppfølgning og hjelp i praktisk bruk av menyer og innstillinger.
Mange fotoentusiaster kjenner ikke det potensial som ligger i et moderne digitalkamera, og bruker ofte tilfeldige innstillinger. Som kursdeltager får du erfaring med å kontrollere kamera, se motiver og å lære ta bilder på en bevisst måte. Bilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerik tilbakemelding. Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Du bør ha et kamerastativ og et objektiv med makromuligheter. Har du ikke makro-objektiv kan et sett med mellomringer, eller close-up filter være en god og rimelig introduksjon til makroverdenen.

Fotokursene på Venabu er basert på å gi deltagerne bedre kjennskap til eget kamera, komposisjon, samt forståelse og utnyttelse av lyset. Kunnskap om lys og hvordan det kan brukes på best mulig måte er med på å gi deg mer kontroll på fotograferingen. Du vil lære om de fordeler du får når du selv kan kontrollere både blenderåpning og lukkertid. Få full kontroll på dybdeskarphet og bevegelse i motivet. Her blir det gode muligheter til å praktisere det vi har lært med tett personlig oppfølging.

Helgekurset 3 - 5 juli. Makro motiver står i fokus når vi treffes første helgen i juli for å bli bedre til å fotografere nærbilder i et fantastisk fjell-landskap. Kurset gir deg god innføring i kamerastyring, forståelse for motivvalg, utsnitt, perspektiv og komposisjon, samt hva som skaper spennende bilder. Gjennom bildevisning med konstruktive tilbakemeldinger får du verdifull kunnskap til videre fotografering. Se nettsiden; www.storm-photo.net for mer informasjon om valg av utstyr til makrofotografen.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Vi har også noen digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet for kr 400,-. Ta gjerne med stativ og blits.

Program for helgen;

Fredag etter middag (kl. 20.00 - 22.00) vil vi se på eksponeringsteknikk og hvordan du kan kontrollere bevegelse og dybdeskarphet i motivet. Styring av lukkertid og blenderåpning er grunnleggende i all fotografering, og du vil få hjelp til å bruke disse innstillingene på en fornuftig måte . Vi går også igjennom hvordan du får god kontroll på fokusering, lysmåling og hvitbalanse.

Lørdag Kl. 09.00 samles vi i plenum for en gjennomgang med illustrasjonsbilder rundt temaet; Hvordan bli en god makrofotograf!
Med oppgaver som skal løses drar vi ut for å praktisere det vi har lært. Vi blir mer bevisst på form og komposisjon, samt ser hvordan detaljer, blomster, insekter etc. kan fotograferes på en spennende måte. Bruk av både naturlig lys og blits vil bli gjennomgått. Etter lunch på hotellet (kl. 13.30 - 14.30) velger vi ut og viser et utvalg av dagens bilder på storskjerm. Med personlige tilbakemeldinger som tar for seg både tekniske og kreative utfordringer vil du lære både av egne, og av andre deltagers bilder.

Søndag. Etter frokost (kl. 08.00 -09.00) ser vi på flere innstillinger som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Hvordan kan vi få større glede av kamera ved å benytte det som et kreativt verktøy? Hva gjør vi når det er lite lys? Hvordan kan vi få mer skarphet og smell i bildene? Det blir praktisk fotografering ute, bildegjennomgang, samt oppsummering og repetisjon før vi avslutter fotokurset med felles lunch.

Fotokursene på Venabu er ment å gjøre den fotointeresserte deltager mer bevisst på både teknikk og kreativitet. Ved å forstå mulighetene, - og begrensningene, blir vi bedre fotografer. Gjennom bildevisning og tilbakemeldinger, teknisk instruksjon, personlig oppfølgning ute og inne, samt praktiske oppgaver vil du få mer utbytte av ditt kamera. Vi gleder oss til å se deg på et fotokurs på Venabu Fjellhotell.

Venabu Fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 170,- pr person en veg.
Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Grunnkurs 3-5 juli pris kr. 3.950,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Du får også med deg et kompendium som omhandler både teknikk, teori og bildekomposisjon, og gir deg mange verdifulle tips og triks i din videre fotografering.

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete


Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no

Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder fotokurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å finne det kurset som passer for deg;

03 - 05 juli; Kurs i makrofotografering
06 - 10 juli; Sommerkurset over 5 dager med mange flotte turer og ett nytt tema hver dag.
14 - 16 august; Videregående fotokurs med kreativ fotografering og redigering, råfiler og HDR.
17 - 20 september; Fototreff med workshop, fotoutflukter, bildegjennomgang og utstilling.
30 oktober - 01 november; Videregående fotokurs. Naturen i endring. Vi maler med lys!

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs!

 -
 -
Alle fotos, fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos, fotograf Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu