Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Helgekurs i digitalfotografering på Hurumlandet – et land for seg ...

Vil du lære å utnytte ditt kamera til det ytterste? Har du sans for ”de store øyeblikkene”, når lyset i landskapet får alt til å stemme – men problemer med å fange dem med elektronikken? Eller trenger du ganske enkelt noen nye ideer?
Vi kan hjelpe deg – i hvert fall et stykke på vei. Enten det er kamerabehandling eller bildebehandling, komposisjon eller rett og slett inspirasjon som er din største akilleshæl, så tør vi love at du vil returnere hjem med færre ”skavanker” enn da du dro.

Forhåpentligvis vil du også ha fargerike minner om hyggelig samvær med andre fotointeresserte over en tre dager lang helg – for vi krever at du setter av en langhelg til oss, slik at vi rekker å gjøre mer enn å hilse på deg, og et tak på seks ivrige deltakere sikrer både individuell oppmerksomhet og muligheten for nye bekjentskaper. Ja, det var maks seks deltakere!

Så kom til Hurumlandet, og lær mer om foto mens du utforsker noen av Østlandets mest naturskjønne områder! Hurumlandet er, som du vil oppdage (hvis ikke du alt vet det, da …), virkelig et land for seg. På denne store, men relativt lite kjente halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden, som noen har kalt et Norge i miniatyr, finnes både en av Oslo-regionens mest imponerende kystlinjer, dype urskoger og mystiske innsjøer, og topper med utsyn som vil få deg til å lure på om du befinner deg i et fly.

Og det finnes ikke noe skjønnere tettsted i Norge enn lille, båtlivfylte og solnedgangsbeundrende Holmsbu (med sine tre historiske utesteder og to gallerier), nær Hurumlandets sørvestre hjørne, og ikke noe skjønnere fjordlandskap enn Drammensfjorden sett fra søndre Hurum, med dens lange rekke av høye og forunderlige åser, dens rolige og ofte speilblanke vann og dens stadig skiftende og aldri kjedelige lys. Her har fotografen orkesterplass til solnedgangen og den blå timen året rundt.

Billedkunstneren Oluf Wold-Thorne, en av ”Holmsbu-kunstnerne”, kalte sitt maleri fra Drammensfjorden sør for overnevnte tettsted ”Innseilingen til de lykkelige øyer”. ”Hvor rett han hadde,” vil du tenke, når du har tilbrakt et døgn eller to på Hurum – og ikke minst når du har bevilget deg en liten drink eller tre på Café Juno. Så ta sjansen – sett av en langhelg til foto på Hurum, du vil ikke angre!

Din kjentmann og kursleder gjennom denne ovale helgen er Edmund Schilvold, en 35 år gammel fotograf, skribent og forfatter som blant annet har gitt ut to anerkjente gavebøker med egne bilder. Etter studier ved IT-Akademiet i Oslo og College of Fine Arts i Sydney, Australia, startet han i 2003 sin egen virksomhet med base i Moss og på Jeløy. I 2006 ga han ut sin første bok, og siden våren 2008 har han arrangert mer enn 30 ulike helgekurs på Jeløy og i Valdres, Vågå, Stavanger og Ålesund – samt en ukelang fotosafari i Sligo, Irland. Adobe Photoshop har vært hans trofaste følgesvenn siden han begynte med bilderedigering og webdesign tilbake i 1999. I perioden 2004–2008 jobbet han dessuten som frilanser for en av avisene i Moss, og fra 2007 til 2011 drev han et eget studio for ”fine art printing”. Hurumlandet begynte han å utforske i 2008, og i 2012 oppdaget han for alvor lyset ved Drammensfjorden. Schilvold har et stort engasjement for fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig helg på Hurum-halvøya!

Kurshelger på Hurum i 2015

Fredag 12. – søndag 14. juni 2015
Fredag 19. – søndag 21. juni 2015

Fredag 10. – søndag 12. juli 2015
Fredag 17. – søndag 19. juli 2015

Er dere en gruppe på tre eller flere personer, kan det settes opp et kurs på bestilling, med valgfritt emne (f.eks. Photoshop) – ta kontakt for å få et tilbud.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Vi gir deg imidlertid gjerne råd hvis du skulle ønske det. I Holmsbu-området finnes alt fra primitiv, men billig hytteovernatting til luksuriøse hotellrom. Vi anbefaler Holmsbu Bad og Fjordhotell. På sommeren må du imidlertid bestille i god tid i forveien på grunn av de mange turistene og feriegjestene.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. En bærbar PC med Adobe Photoshop CS4 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris.

Møtested fredag: I eller ved Holmsbu, avtales nærmere.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

Web: http://www.schilvold.com/bildegalleri/bildegalleri.html

Hva noen av deltakerne sier (gjelder tilsvarende kurs avholdt på Jeløy og andre steder):

"Tusen takk for oppsummeringen og ikke minst –tusen takk for en flott helg. Du er en fantastisk pedagog som maler også verbale bilder med stor grundighet og tålmodighet. Det gjør det lett å forstå – både teori og praksis. Kombinasjonen av praktisk fotografering, teori og bildebehandling var helt ypperlig."
Karen Hannasvik, Biri

"Tusen takk for en flott og lærerik helg – det praktiske og teoretiske var midt i blinken for en som trengte litt mer grunnleggende kunnskap om fotograferingens irrganger."
Terje Måkestad, Oslo

"Har lært utrolig mye på disse tre dagene, og gleder meg til å fortsette med fotografering og etterbehandling i Photoshop. Synes også det var kjekt at vi var en liten gruppe, sånn at alle fikk individuell veiledning."
Bjørg Unndis Dale, Oslo

"Takk for et flott kurs! En intensiv helg med en fin kombinasjon av mye fotografering ute i naturen og nyttig teori for å øke forståelse. Veldig bra veiledning underveis. Har lært veldig mye som jeg nå skal ta med meg videre. Photoshop-sesjonen var glimrende."
Ola Smith, Hosle

"Tusen takk for et lærerikt kurs. Jeg fikk ny inspirasjon til å fotografere mer, og til å bruke bildebehandlingsprogrammet mer systematisk. Dette var morsomt. Du er god til å forklare, og ditt brennende engasjement for fotografering var lett å se. Så, tusen takk for tre flotte dager!"
Anne Sofie Røimål, Oslo

"Kurset var meget bra lagt opp, med en flott blanding av teori og praksis. Det var veldig bra at praksisen fulgte rett etter teoridelen, slik at vi fikk prøvd ut ting umiddelbart. Jeg har lært utrolig mye om kamerainnstillinger, og om det å kunne se motiver ute i naturen."
Shirley Christell Løvtangen, Sarpsborg

"Tusen takk for denne helgen! Som du forhåpentligvis forsto, var jeg svært fornøyd på alle måter. Kanskje passet jeg med mitt kunnskapsnivå og erfaringer nøyaktig inn i profilen til den ideelle deltager. I hvert fall ga kurset meg mer enn foventet av konkrete tips, råd og ny forståelse. På bakgrunn av dette ga kurset meg så mye inspirasjon at jeg ikke kan vente med å få satt i gang med den nye viten. Dette skal det bli bedre og flere bilder av!"
Tore Lie, Son

"Takk for oppdatert informasjon. Vil ta med at jeg fikk stort utbytte av kurset i mars i år. Bruker det vi lærte på kurset hyppig!"
Andreas Sinding-Larsen, Oslo
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu