Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i Digital Fotografering Venabu Fjellhotell

Bli med fotograf Olav Erik Storm på fotokurs på Venabygdsfjellet. Vi fortsetter våre populære fotokurs med teknisk innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Opplev fantastisk natur i et skifte mellom to årstider.
På Venabu fjellhotell har hatt vi gleden av å arrangere en rekke kurs i digital fotografering med deltagere fra hele landet siden 2002. Kursene går over en helg med grundig gjennomgang av kamerateknikk, menyvalg og innstillinger, turer ut i et fantastisk fjellområde, bildevisning med personlige, lærerike tilbakemeldinger, samt tips og triks i Photoshop Elements.

Siste helgen i oktober benytter vi muligheten til å se hvordan fjellet endrer seg og nye og spennende motiver dukker opp. Overgangen mellom høst og vinter gir naturen et røffere preg og kan gi mange spennende og dramatiske bilder. Kurset er særlig beregnet på de som ønsker å utnytte kameraet på en bevisst måte, og få mer ut av motivene. Vi gjennomgår kamerainnstillinger og får kontroll på eksponering, filformat, fokusering, hvitbalanse og bildekomposisjon. Vi vil fokusere på bruk av råformat, og arbeidsflyten fra opptak til etterbehandling i rå-konverteren. Gjennom oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp i praktisk bruk av kamera.

Vi vil denne helgen også se på portrettfotografering og bruk av blits. Hva skal til for å få det beste ut av den personen du ønsker å portrettere? Hvordan kan vi kontrollere blitsen, alene og sammen med dagslyset? Utnyttelse, - og forståelse for lys og lyskilder vil være sentrale temaer denne helgen. Når natten senker seg drar vi ut for å male med lys og bruke andre kreative teknikker.

Som kursdeltager lærer du viktige grep som gir deg kontroll på lukkertid, blenderåpning og ISO. Med eksempelbilder, demonstrasjoner inne og praktiske øvelser ute, vil fotograferingen bli mer effektiv og gi deg bedre bilder. Oppgavebilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerike tilbakemeldinger. Deltakerne vil bli fortrolige med eget kamera og de mulighetene som et moderne digitalkamera byr på. Vi baserer oss på at deltagere har erfaring med innlastning og gjennomgang av bilder på egen PC. Har du kamerastativ og blits, - så ta det med!

Vi legger stor vekt på høy sosial trivselsfaktor og hygger oss både ute og inne med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell. Denne helgen blir det også viltaften på Venabu med mye spennende mat og drikke! Bare dette måltidet er verdt turen til fjells!

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det 10 - 12 deltagere på et kurs slik at alle kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Husk at vi er oppe i 1000 meter over havet, så det kan være greit å ha med både lue og hansker i fotobagen når vi nærmer oss november og en ny vinter. Vi har noen digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet for kr 400,-.

Venabu Fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 170,- pr person en veg.
Venabu Fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Kurs 30 oktober - 1 november 2015 pris kr. 4.200,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Dette blir det siste fotokurset på Venabu i år, så benytt anledningen til å henge deg på.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete


Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://storm-photo.net


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i-en for et lenge etterlengtet kurs!

 -
 -
Alle fotos; Fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos; Fotograf Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu