Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoferie i Lofoten

Kurset holdes i det sjarmerende fiskeværet Henningsvær i Lofoten, med et eldorado av fotomotiver for fotografer. Lyset er helt spesielt på denne tiden med midnattssol og mye skiftende fotolys.
Vi har gleden av å invitere til spennende fotokurs i vakre Henningsvær i Lofoten. Hvilket sted kan vel passe bedre til å utvikle seg som fotograf enn nettopp her? Dette blir dager hvor du får mulighet til å kombinere fotoopplæring med fritid hvor du kan nyte de vakre omgivelsene. Du får også oppleve midnattsola, noe som er spennende i forhold til fotografering.

Kurset passer for både nybegynnere og viderekomne. Vi deler deltakerne inn i forhold til disse to kategoriene og kjører forskjellig opplegg for gruppene. De som er nybegynnere gjennomfører et opplegg som tilsvarer grunnkurset vårt, men over flere dager.

Alle deltar sammen på oppstarten på mandagen, ellers vil undervisningen være delt for gruppene. De som er viderekomne kan velge hvilke tema fra grunnkurset de ønsker å repetere. For de som betrakter seg som viderekomne men ikke har deltatt på Vestfotos kurs tidligere, er det ønskelig at de er med på den første delen av grunnkurset som har fokus på det kreative.

De som er viderekomne har færre undervisningstimer enn de som tar grunnkurs. De viderekomne vil i hovedsak blir utfordret gjennom kreative oppgaver hvor vi vil være tilgjengelig for individuell veilendning på fotoøktene. Med utgangspunkt i oppgavene vil vi ha bildegjennomgang hvor det er fokus på å gi innspill som styrker den enkelte i sin utvikling som fotograf.

Torsdagen (kan endres med utgangspunkt i været) vil være felles utfluktsdag for begge grupper.

Første del av grunnkurset for nybegynnerne har fokus på kreative prinsipper innenfor foto, mens den andre delen av den teoretiske opplæringen har fokus på tekniske innstillinger.

Det vil bli rikelig med tid på egenhånd hvor du kan nyte feriefølelsen og være turist med kamera.

Det legges også opp til turer man frivillig kan melde seg på (mot ekstra betaling) som fisketurer, havørnsafari eller lignende. Dette vil de påmeldte få mer informasjon om når vi har fått oversikt over antall deltakere, og hvilke turer som da vil være tilgjengelig. Det er også tilgang til å leie kajakk og båt.

SAGT OM VÅRT KURS I HENNINGSVÆR:

«Min beste anbefaling til Tove og Ida, gode å flinke fotografer/instruktører. Har hatt noen fantastiske dager i Lofoten. Lært masse, nye måter og tenke på. Ikke minst det å «leke», være i den følelsen og kjenne at det kreative blomstrer. Tusen takk til dere begge. Gleder meg til å bruke alt jeg har lært.»
Wenche Kittelsen

«Jeg har nå deltatt på flere kurs hos Vestfoto. Grunnkurs og Blåtimekurs på Obrestad Fyr og nå nylig Fotokurs i nydelige Lofoten. Dette har gitt meg både bedre forståelse for det tekniske og det kreative. Tove har en egen evne til å gjøre det tekniske forståelig. Det at det legges inn praktiske øvelser etter hver ny teknikk gjorde det mye lettere forståelig. At Ida sprer sitt gode humør og kreativitet, og å observere hvordan hun finner nye innfallsvinkler, er en enorm inspirasjon for meg som deltaker.»
Anne Beth Fredheim

Nedenfor utdypes innholdet på grunnkurset:

KURSDAG 1 & 2

Disse dagene skal vi ha fokus på grunnleggende fotoferdigheter, så godt som uavhengig av tekniske innstillinger. Det vil handle om hva som gjør at et bilde blir bra. Vi kommer til å fokusere på temaer som lys, avstand til motivet, perspektiv, komposisjon med mer. Utgangspunktet er rett og slett å få mest mulig ut av det motivet du har foran deg på en kreativ måte og skape de gode fotofortellingene. Kunnskapene du lærer kan du anvende uavhengig av hvilke type bilder du liker å ta, om det er portretter, natur, kultur, detaljer eller aktiviteter. Det vil bli en blanding av teori og praksis. Det vi lærer i teorien, vil vi bruke god tid til å trene på i praksis. Vi skal ut og leke oss i omgivelsene og ha det gøy med kamera.

KURSDAG 3 & 5

Her vil vi begynne gjennomgangen av de mest grunnleggende og viktigste innstillingene du bør kunne. Etter disse dagene har du fått bedre kontroll på begreper som lysmåling, fokus, blender, lukker, ISO og hvitbalanse. Også disse dagene vil det bli en god blanding av teori og praksis og du vil få god tid til å bli trygg på de ulike innstillingene ved hjelp av oppgaver og veiledning. Når vi er ute og tar bilder vil vi ha mye fokus på å jobbe med å skape dynamikk i bildene ved å eksperimentere med dybdeskarpheten. Vi skal også utforske bevegelsesuskarphet. Begge disse dagene vil du få rikelig med tid på egenhånd. Gjennomgang av bilder dere har tatt til oppgaver blir en del av programmet. De som er viderekomne får egne oppgaver å jobbe med og oppfølging i forhold til disse.

KURSDAG 4

Felles utflukt med den viderekomne gruppa.

FERIE

Det er viktig for oss at dere skal ha tid til å utforske og nyte omgivelsene på egenhånd, vi legger derfor opp til et program som ikke er veldig tett, slik at du også kan få den gode feriefølelsen. I tillegg til utflukten torsdagen satser vi også på en kveld med grilling og midnattsol i havgapet.

Mer info og påmelding: http://vestfoto.no/kurs/lofoten-juni-2016/
Ida Kristin Vollum - Havna i Henningsvær
Havna i Henningsvær
Ida Kristin Vollum
Henningsvær er et av de meste besøkte stedene i Lofoten. Henningsvær er selve symbolet på Lofotfisket.
Ida Kristin Vollum - Hov på Gimsøya
Hov på Gimsøya
Ida Kristin Vollum
Det vil bli anledning til midnattssolfotografering på Hov på Gimsøya.
Ida Kristin Vollum - Fisk på tradisjonell hjell
Fisk på tradisjonell hjell
Ida Kristin Vollum
Tørrfisk er usaltet fisk som er naturlig tørket av sol og vind på hjell, et typisk nordnorsk motiv.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu