Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Vinterfotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm, 22 -24 januar.

Bli med på vårt populære vinterkurs i digital fotografering på Venabygdsfjellet. Opplev det magiske blå lyset i januar. Dette fotokurset er den perfekte julegaven til deg selv, eller noen du vil glede!
I januar avholdes igjen vårt populære fotokurs med teknisk innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i høyfjellet. Vi går gjennom viktige kamerainnstillinger og hvordan man får god kontroll på eksponering, fokusering, lysmåling og hvitbalanse. På kurset vil du lære å bruke lukkertid, blenderåpning og ISO, for å selv å kontrollere eksponeringen, og se hvordan dette kan forbedre din fotografering. Det er viktig at alle blir fortrolig med eget kamera og de grunnleggende innstillinger som gjør deg til en bedre fotograf. Med teoretisk gjennomgang av kamera inne, og praktiske oppgaver som skal løses på tur ute i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp.

Som fotograf er lyset vårt viktigste hjelpemiddel og vi bruker tid på å forstå hvordan vi kan utnytte lyset på best mulig måte. Lysets retning, kontrast og fargetemperatur er alle faktorer som vi tar for oss, og som kan forbedre dine bilder. Bildekomposisjon og bevisst valg av motiv, utsnitt, valg av brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema som vi lærer om. Med bildegjennomgang på storskjerm og konstruktive tilbakemeldinger vil du lære av både egne og andres oppgaveløsninger.

Vinterfotografering byr på mange utfordringer med å finne korrekt eksponering og fokusering i et hvitt landskap. Vi vil jakte på både små og store motiver, fra vidstrakte fjellvidder til naturens egne små skulpturer i frost og iskrystaller. Januarlyset er helt spesielt og unike motiver i fjellheimen venter på deg! Bli med og opplev hvordan det spennende blå vinterlyset kan gi deg flotte bilder. Fantastisk skiterreng og mange turmuligheter i storslagen natur, gjør vinterkursene våre meget populære.

Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med varme klær og utstyr for årstiden. Ta med egne ski, eller lei på hotellet. En vindtett jakke med hette, varm lue og hansker som du kan bruke til å justere kamera uten å ta av + litt store polvotter til å ha over er smart å ha. En romslig sekk med plass til ekstra genser, matpakke, solbriller og et sitteunderlag kan også være greit å ha med på fototuren. Ta også gjerne med stativ om du har.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera bør ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder.

På alle kurs er det høy sosial trivselsfaktor og vi hygger oss både ute og inne med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell. Fotoglede er et viktig stikkord på våre kurs i digital fotografering på Venabu.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi har også noen digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet for kr 400,-.

Venabu fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 170,- pr person en veg.
Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Vi har holdt fotokurs på Venabu i 13 år. Det første kurset i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Grunnkurs 22 - 24. januar, pris 3.950,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon, bilder fra tidligere kurs, samt full oversikt over
alle fotokurs i 2016 på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no


Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://www.storm-photo.net/


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.3200
Vi holder kurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å se de andre kursene!


Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i´en for et lenge etterlengtet kurs! -
 -
Alle foto; fotograf Olav Erik Storm -
Alle foto; fotograf Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu