Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Gatefoto i Sarajevo og Bosnia-Hercegovina

Opplev Sarajevo og Bosnia-Hercegovina sammen med den internasjonalt anerkjente krigsfotografen Morten Hvaal i april 2016.
Morten Hvaal og Scandinavian Photo Oslo arrangerer fotoworkshop i visuelt spennende omgivelser, med levende kultur, dramatisk historie og uendelig Balkansk gjestfrihet.
Dette er en workshop for deg som vil lære mer om dokumentar-, reise- og gatefotografi. Sammen med Morten Hvaal og hans lokale team går veien fra idéer og observasjon frem til ferdige fotografier utstilt hos Scandinavian Photo i Oslo. Du får individuell oppfølging under og etter workshopen, og garantert bilder og minner for livet. I 2013 skrev en av deltakerne: "If you ever get the opportunity to go on a photo workshop with Morten Hvaal: do it!"

I Sarajevo bor og arbeider vi i en by som fortsatt bærer menneskelige og materielle merker etter krigens herjinger. Morten Hvaal bodde her på jobb for Associated Press i store deler av de tre årene byen var beleiret og under konstant beskytning. Det han forteller i fotografier og ord er fra en viktig del av moderne europeisk samtidshistorie.

I Sarajevo, og Bosnia for øvrig, skal vi fotografere og oppleve intenst. Alle som lærer landet og menneskene der å kjenne blir påvirket. Vi skal leve livet på alt fra små kaféer og barer til gourmet-restauranter man må være «insider» for å finne. Og selvfølgelig blir det alltid noen overraskelser på Balkan. Kanskje får vi til et besøk på en Bosnisk korida - en fantastisk blanding av folkefest og oksekamper.

Du vil trenge kamerautstyr og en bærbar PC til redigering av fotografier underveis. Det blir daglige bildediskusjoner og visninger, med stor fvekt på individuell oppfølging. Du bør kunne grunnleggende fotografering for å få mest mulig ut av kurset. Etter workshopen stilles deltagernes beste bilder ut i lokalene til Scandinavian Photo i Oslo.

Turforberedelser tas i fellesskap via internett og du vil få invitasjon til en lukket gruppe på Facebook etter at du er påmeldt turen.
Ta med gyldig pass, reiseforsikring og bankkort. Du behøver ikke visum eller spesielle vaksiner.
Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen / Stockholm Arlanda Airport / København Lufthavn Kastrup lørdag 16. april 2016.
Mer informasjon og bilder fra tidligere workshops på http://www.facebook.com/groups/MortenHvaalWorkshops/].

Prisene inkluderer fly tur-retur Oslo/Stockholm/København, felles lokal transport og overnatting på hotell av god internasjonal standard i Sarajevo.
Kr. 14.000 NOK per person i dobbeltrom*.
Kr. 16.000 NOK per person i enkeltrom.
  • Gjelder hvis du skal reise sammen med noen.

Den lokale maten er utmerket, rimelig og variert.

Ung fotograf? Du kan få workshopen for halv pris.
Er under 25? Vi gir noen plasser til unge utvalgte fotografer til halv pris. Ta kontakt på mortenhvaalphotos@me.com

Morten Hvaal har dekket konflikter og historiske begivenheter over hele verden for internasjonale media i snart 30 år. Han holder workshops og foredrag om et bredt spekter av temaer innen fotografi, kommunikasjon og arbeid i konfliktområder.
 -
 - Sarajevo 2012
Sarajevo 2012
 - Sarajevo 1992
Sarajevo 1992

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu