Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fototreff på Venabu Fjellhotell. Torsdag 15 - søndag 18 september. "Lys over Landskap"

Fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm inviterer deg til en praktisk foto-workshop over 4 dager. Bli med på en fotografisk langhelg i et fargerikt høstlandskap på Venabygdsfjellet.
Fototreffene på Venabu Fjellhotell har siden starten i 2008 blitt en årlig mønstring for fotoentusiaster fra hele landet. Med foredrag og bildevisninger, utflukter i et vakkert fjellandskap, samt fotoutstilling med flotte premier. I år som i fjor starter vi opp torsdag etter middag, og får god tid både ute og inne til å formidle informasjon og inspirasjon. Hovedfokus blir å gi våre deltagere tett personlig oppfølgning og praktiske råd på veien mot det å kunne bli en bedre fotograf.

Fototreffet blir en aktiv langhelg hvor vi kommer til å utnytte tiden med både teori, praktiske demonstrasjoner og oppgaver som skal løses ute i fjellet. Bildevisning med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger vil gi deg nyttig kunnskap. Vårt ønske med Fototreffet er å gjøre hver enkelt mer bevisst på hvordan den fotografiske prosessen fra opptak til ferdig print, kan gi deg bedre bilder og bedre kontroll på sluttresultatet. Hva bør du tenke på før, under og etter opptak.

Vi vil ta for oss flere viktige temaer innen fotografering. Kamerainnstillinger, menyvalg og utnyttelse av ulik optikk. Eksponering, bildekomposisjon, forståelse for lys, programvare, etterbehandling, printing og mye mer.

Våre 3 kursledere har alle lang fartstid, kompetanse og erfaring innen fotofaget. De vil denne helgen legge til side sitt eget kamera for å kunne gi alle deltagere tett oppfølgning. Du får en personlig trener med deg, som vil hente ut ditt kreative og tekniske potensial.

Fotograf Jørn Areklett Omre har vært med på Fototreffet mange ganger og kjenner området rundt Rondane godt gjennom flere års arbeide med egne prosjekter. Han har mer enn 30 års erfaring som naturfotograf, har gitt ut flere bøker og vært presentert i de fleste norske og nordiske fototidsskrifter. Jørn har også holdt en rekke separatutstillinger. Han er offisiell Canon fotograf og medlem av foreningen Norske Naturfotografer (NN).

Fotograf Erik Damsgaard var med å starte Fototreffet og har vært en viktig bidragsyter på alle våre Fototreff. Han har allsidig fotograferfaring fra eget fotostudio, og gjennom sitt daglige arbeid hos Scandinavian Photo. Erik har solid fagkunnskap innen digitalt fotoutstyr og arbeidsflyt, og et spesielt talent for printing og klargjøring av bilder. Eriks gode humør og glimt i øyet er en viktig del av Fototreffene på Venabu.

Fotograf Olav Erik Storm, har vært fast kursleder på Venabu gjennom 14 år, og vil guide deg gjennom en innholdsrik workshop. Olav har lang bakgrunn som reklamefotograf fra både USA og Norge, samt som engasjert fotolærer, foredrags- og kursholder rundt om i Norge.

Alle våre aktive kursledere vil gi deg personlig oppfølgning, med hjelp og råd i løpet av fire spennende høstdager. Med god kontroll på det tekniske og kreative uttrykket, får du bedre styring på prosessen frem til det bildet som skal printes, monteres og henges på vegg. Arbeidet med å bygge opp en fotoutstilling fra start til slutt er den røde tråd som løper gjennom våre Fototreff.

Dette blir en workshop med utflukter, oppgaver som skal løses, demonstrasjoner og visning av utstyr. Det blir også god tid til hyggelige måltider ute og inne. Bildegjennomgang med konstruktive personlige kommentarer, visning av teknikker og arbeidsflyt, samt tips og triks for å få en best mulig print.

Venabu Fjellhotell blir vår base for helgen og med god mat og fantastiske turmuligheter vil vi få god variasjon i motiver og fotografiske utfordringer. Helgen avsluttes med fotoutstilling og premiering!
Ønsker du faglig påfyll, inspirasjon, fotoglede og sosialt samvær med likesinnede på et tradisjonsrikt familiedrevet hotell, så legg turen til Venabus Fototreff.
Du velger selv om du vil være med fra torsdag eller fredag. Venabu Fjellhotell har 56 rom, og ligger sør for Rondane ved veg 27, Nasjonal Riksveg Rondane, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 190,- pr person en veg.

Fototreffet 2016, Torsdag 15 - søndag 18 september.
Kursavgift, opphold full pensjon på dobbeltrom. Fra middag torsdag - lunch søndag Kr. 6.400,-
Kursavgift, opphold full pensjon på dobbeltrom. Fra middag fredag - lunch søndag Kr. 5.800,-
Tillegg for enkeltrom kr. 500,-

For å gi alle best mulig oppfølgning, har vi et begrenset antall deltagere. Meld deg på i dag!
Depositum på kr.1000, - betales for å reservere plass.
Fototreff konto; 1207.85.63530.


Informasjon og bestilling pr. e-post: olav@stormphoto.no

Vi forutsetter at alle deltagere har med egen datamaskin med oppdatert programvare for organisering og bildebehandling, og er fortrolige med innlasting og utvelgelse av bilder. Vi er ute og fotograferer i all slags vær, så ta med regntøy, sitteunderlag og turutstyr for årstiden. Ta med kamerastativ og blits om du har.

For informasjon om oppholdet kontakt;
Venabu fjellhotell, Rondevegen 860, 2632-Venabygd. Tlf 6129 3200.
Se også nettsiden; www.venabu.no
For informasjon om Fototreffet kontakt oss på; www.storm-photo.net

Vi gleder oss til å se deg på fjellet i september!

Med fotografisk hilsen fra

Jørn. Erik og Olav & vertskapet på Venabu Fjellhotell

Program for FOTOTREFFET 15-18 september 2016 på Venabu Fjellhotell
Torsdag 15. september

Kl. 20.00 - Velkommen til fjells. Oppstart av Fototreffet 2016.
• Presentasjon av helgens program og aktiviteter
• Presentasjon av Venabu og kursledere
• Presentasjon av Fototreffets deltagere
• Forventninger til Treffet
• Bli en bedre fotograf
• Bildevisning
• Peisen er tent i dagligstuen - sosialisering

Fredag 16. september
Kl. 09.00 - Start etter felles frokost
• Presentasjon av dagens oppgaver
• Vi ser litt på teknikk
Kl. 10.30 - Ut på fototur - Informasjon om dagens location.
Kl. 14.00 - 15.00 Felles Lunch på Venabu
• Innlasting, organisering og bildebehandling av dagens bilder
• Personlig hjelp og oppfølgning av 3 kursledere - PT-timer
• Utvelgelse av visningsbilder. Mål og størrelse vil bli gitt

Kl. 18.30 - 20.00 - Felles Middag
• Deltagerbilder fra dagens fotografering vises på storskjerm med tilbakemeldinger
• Inspirasjons foredrag med bildevisning
• Sosialisering ute og inne

Lørdag 17. september
Kl. 09.00 - Start etter felles frokost
• Presentasjon av dagens oppgaver
• Komposisjonslære
Kl. 10.30 - Ut på fototur - Informasjon om dagens location
Kl. 14.00 - 15.00 - Lunch i det fri- Vi griller og koser oss ute

Kl. 16.00 - Retur Venabu og innlastning av dagens bilder
• Innlasting og organisering, redigering og utvelgelse av 1 stk. utstillingsbilde
• Deltagere velger også ut 1-3 andre visningsbilder fra helgen
• Printing av utstillingsbilder
• Montering av utstillingsbilder
• Vi henger opp våre blinkskudd på veggen i galleriet
• Mulighet for PT - oppfølgning og privattimer
• Fast og flytende nattmat og høy trivselsfaktor ut i de små nattetimer....!

Søndag 18. september
Kl. 09.00 - Start etter felles frokost
Kl. 09.00 - 09.30 - Avstemning av konkurransebilder
• Stemmesedler til avstemming
• Deltagere velger de 3 bildene de liker best

Kl. 09.30 - 11.00 - Bildegjennomgang og tilbakemelding på konkurransebilder i galleriet
Kl. 11.00 - 13.00 - Fotografisk Fremtid
• Back To The Future - Vi ser inn i den fotografiske krystallkulen
4K-Foto - presentasjon og praktisk visning av ny og spennende teknikk

Kl. 13.00 - Premiering, oppsummering og avslutning av årets Fototreff
Kl. 14.00 - Felles lunch

Velkommen til vårt 10-års jubileum ved Fototreffet i 2017
Hilsen Jørn, Erik & Olav


Noen tilbakemeldinger fra tidligere Fototreff;

Det er ganske så rart å tenke tilbake til første treffet, som jo også var kjempebra, men for en utvikling! Årets var bare helt konge Hvis dere bare visste hvor mye dere lærer bort i løpet av den korte tiden Dere kursledere renner over av ideer, kunnskap og entusiasme For meg er den helga her den største inspirasjonsinnsprøytningen jeg får. Jeg kommer hjem, hvert år, med ideer til nye motiver og ideer til hvordan jeg kan forbedre endel "gamle motiver". Og har fått fornyet lyst til å plukke opp kamera Tusen tusen takk for nok en fantastisk helg på Venabu

Takk, for fire inspirerende fotodager på fjellet! Dette var en vitamininsprøytning av de sjeldne. Jeg anbefaler dine årlige fototreff på Venabu på det varmeste til alle fotoentusiaster!

Tusen takk for tidenes fototreff på Venabu! Fantastisk plass og flotte kursledere, dette måtte bare bli supert. Masse lærdom har jeg tatt med meg, og nå gleder jeg meg til å trene på dette frem til neste høst. Da kommer jeg jo på treff igjen.

Jeg har hatt noen fantastiske dager på Venabu Flotte mennesker, mange gode læremestere, inspirasjon til 1000, nydelig mat, opplevelser som er lagret i minnet og en enda større lyst til å fortsette å bruke kamera videre Jeg er heldig og veldig glad for at Fototreffet gir meg så mye.

 -
 -
Alle fotos; fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos; fotograf Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu