Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

2 DAGERS FOTOKURS PÅ JÆREN (STAVANGER)

Kurset for deg som vil utvikle fotoblikket på en leken og kreativ måte. Vi tar også for oss det tekniske du bør kunne for å beherske ditt speilreflekskamera.
KURSDAG 1 ( kl. 10 – 17 )

Denne dagen skal vi ha fokus på grunnleggende fotoferdigheter, så godt som uavhengig av tekniske innstillinger. Det vil handle om hva som gjør at et bilde blir bra. Vi kommer til å fokusere på temaer som lys, avstand til motivet, makro, perspektiv, komposisjon med mer. Utgangspunktet er rett og slett å få mest mulig ut av det motivet du har foran deg på en kreativ måte. Kunnskapene du lærer kan du anvende uavhengig av hvilke type bilder du liker å ta, om det er portretter, natur, kultur, detaljer eller aktiviteter. Det vil bli en blanding av teori og praksis hele dagen. Det vi lærer i teorien, vil vi bruke god tid til å trene på i praksis. Vi skal ut og leke oss i omgivelsene og ha det gøy med kamera. Denne dagen kan du delta uavhengig av type kamera, du kan til og med bruke mobiltelefon om du ønsker.

Å ha disse kunnskapene fra første kursdag i bånn er en forutsetning for å delta på dag to. Den er for de med systemkamera som ønsker å lære mer om det tekniske. Grunnen til at første del er obligatorisk, er at det ikke hjelper å være god på det tekniske om man ikke har kunnskaper om lys, komposisjon med mer. Det er viktig å ha kontroll på de grunnleggende prinsippene før man går videre på det tekniske.

KURSDAG 2 ( kl. 10 – 17 )

For de som har speilrefleks, speilløst kamera eller et avansert kompaktkamera og ønsker å lære mer teknisk, er dette fokuset på kursdag 2. Her vil vi gå gjennom de mest grunnleggende og viktigste innstillingene du bør ha kontroll på. Etter denne dagen har du fått bedre kontroll på begreper som lysmåling, fokus, blender, lukker, ISO og hvitbalanse. Også denne dagen vil bli en god blanding av teori og praksis. Når vi er ute og tar bilder vil vi ha mye fokus på å jobbe med å skape dynamikk i bildene ved å eksperimentere med dybdeskarpheten. Vi skal også utforske bevegelsesuskarphet.

DU KAN GLEDE DEG TIL SPENNENDE, LÆRERIKE, KREATIVE OG LEKFULLE DAGER MED KAMERA, PÅ KURSET OG ETTER KURSET.
Ida Kristin Vollum -
Ida Kristin Vollum
På fotokurs hos Vestfoto
Ida Kristin Vollum - Obrestad fyr
Obrestad fyr
Ida Kristin Vollum
Kursstedet
Ida Kristin Vollum - Fotolys på Jæren
Fotolys på Jæren
Ida Kristin Vollum
Det typiske jærske landskapet med skiftende fotolys

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu