Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop i Kameraløst fotografi

Ordet fotografi betyr lystegning, og det er mulig å lage fotografiske bilder bare ved hjelp av lys og kjemi, helt uten bruk av kamera. Bildene blir helt anderledes enn fotografier slik vi er vant til å se dem, samtidig som de lages utifra teknikkene man bruker i det tradisjonelle analoge fotomørkerommet.Vi vil eksperimentere med lystegning, fotogram og kjemisk maleri. Kurset foregår på Hole Artcenter ved Tyrifjorden, 40min utenfor Oslo.
Kurset gir innføring i grunnleggende eksperimentelle teknikker for kameraløst fotografi og viser hvordan man med enkel bruk av materialene kan lage sine egne kjemiske malerier.

Vi vil gå igjennom hvordan man lager luminogram, chemigram og fotogram, og hvordan man kan styre prosessene og blande teknikkene for å oppnå de effektene man ønsker. I tillegg vil vi se på eksempler av hvordan andre fotografer arbeider kameraløst for å bli inspirert til å utvikle eget uttrykk.

Du behøver ikke ha med noe kamerautstyr, og du trenger ikke kjennskap til mørkeromsarbeid på forhånd.
Forbruksmaterialer er inkludert og alle vil få muligheten til å lage bilder de kan ta med seg etter endt kurs.

Stig Marlon Weston har arbeidet som fotograf og fotokunstner i 20 år. Han driver fotostudio og galleri i Oslo og har hatt flere kurs og workshop for barn og voksne i alle aldre. Weston jobber fortsatt med analogt fotografisk mørkerom og har utviklet sin egen teknikk og bildestil over mange år. Han har vært representert med sine mørkeromsarbeider på både Høstutstillingen og Østlandsutstillingen.

weston.no
holeartcenter.com
Stig Marlon Weston - selvportrett
selvportrett
Stig Marlon Weston
Dobbelteksponert fotogram
Stig Marlon Weston - Hell
Hell
Stig Marlon Weston
Kombinasjonskopiert fotogram
Stig Marlon Weston - Holt #25
Holt #25
Stig Marlon Weston
Utendørs positivt fotogram

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Stig W.
17.mars, skal det visst stå på datoen for kurset
1.3.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu