Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Grunnleggende fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm

Vi fortsetter våre populære kurs med innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Ta kontroll på kamera og motivene, og bli en bedre fotograf.
10-12 juni; Junikurset vil ta for seg grunnleggende kunnskap om fotografering. Du vil lære å stille inn kamera på best mulig måte, avhengig av situasjonen og lyset. Gjennom teoretisk gjennomgang og praktisk fotografering vil du få tett personlig oppfølgning og hjelp til finne frem på eget kamera. Med ny kunnskap og inspirasjon vil du få bedre bilder, og større fotoglede.

Vi benytter et variert fjellområde med mange motivmuligheter til å se hvordan vi kan få kontroll på kamerainnstillinger og eksponering. Vi lærer tekniske innstillinger inne, for så å praktisere dette ute på tur. Det blir oppgaver som skal løses, og bildegjennomgang på storskjerm med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Her dannes et godt utgangspunkt for å lære og å se nye muligheter. På dette kurset finner vi mange ulike motiver på Venabygdsfjellet og i et variert kulturlandskap med lokal bebyggelse og gamle bygdetradisjoner.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi utnytter dagene godt og er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta gjerne med stativ og blits.

Fotokursene på Venabu er ment å gjøre den fotointeresserte deltager mer bevisst på både teknikk og kreativitet. Ved å forstå mulighetene som ligger i et digitalt kamera blir vi bedre fotografer. Gjennom personlig oppfølgning, samt praktiske oppgaver vil du få større glede av fotograferingen. Vi gleder oss til å se deg på på Venabu Fjellhotell.

Grunnkurs 10 -12 juni pris kr. 3.950,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Du får også med deg et kompendium som omhandler både teknikk, teori og bildekomposisjon, og gir deg mange verdifulle tips og triks i din videre fotografering.

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; http://www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no
Du finner mer informasjon om fotokurs her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder flere fotokurs i løpet av sommeren. Ta en titt på hjemmesiden for å finne det kurset som passer for deg.

Program for helgen;

Fredag etter middag (kl. 20.00 - 22.00). Vi lærer mer om eksponeringsteknikk og viktige innstillinger i kamera. Vi tar også for oss hvordan du får god kontroll på fokusering, lysmåling og hvitbalanse.

Lørdag Kl. 09.00 etter felles frokost samles vi for en gjennomgang med bildekomposisjon. Forståelse for lys med illustrasjonsbilder rundt temaet natur, landskapsfotografering, bygninger og annet gir deg inspirasjon og informasjon før dagens fotoutflukt.
Med oppgaver som skal løses drar vi ut for å praktisere det vi har lært. Vi blir mer bevisst på form, linjer og farger, samt ser hvordan landskap og bygninger i lokalt kulturmiljø kan fotograferes på en kreativ måte.
Etter lunch på hotellet (kl. 13.30 - 14.30) viser vi et utvalg av dagens bilder på storskjerm. Med personlige tilbakemeldinger som tar for seg både tekniske og kreative utfordringer vil du lære mye av egne, og av andre deltagers bilder. Det blir også en runde med etterbehandling av digitale bilder, med tips og triks som kan gi dine bilder en finpuss.

Søndag etter frokost (kl. 08.00 -09.00) ser vi på noen flere innstillinger som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Hvordan kan vi benytte kamera som et kreativt verktøy? Hva gjør vi når det er lite lys? Hvordan får vi mest mulig ut av motivet? Det blir praktisk fotografering ute og bildegjennomgang av oppgavebilder, samt oppsummering og repetisjon før vi avslutter fotokurset med felles lunch.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!


Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i-en for et lenge etterlengtet kurs!Alle fotos; fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos; fotograf Olav Erik Storm
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu