Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Makrofotografering på Venabu Fjellhotell 1-3 juli med fotograf Olav Erik Storm.

Få kontroll på teknikken og lær hvordan små motiver kan bli til store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden.
Fotokurset 1-3 juli. Små motiver står i fokus når vi treffes første helgen i juli for å bli bedre til å fotografere nærbilder, detaljer og makromotiver. Kurset gir deg innføring i eksponering og kamerastyring, i tillegg til forståelse for motivvalg, komposisjon og hva som skaper spennende bilder. Hovedtema denne helgen blir makrofotografering og det kan være greit å ha et makro-objektiv. Om du ikke har dette så kan mellomringer eller et forstørrelses-filter (close-up filter) gi deg en rimelig start på makrofotograferingen. Se nettsiden; http://www.storm-photo.net for mer informasjon om valg av utstyr til makrofotografen. Kontakt meg om du har spørsmål om kurset eller utstyr.

Kurset er beregnet på alle som ønsker å få bedre kontroll på fotografering av små detaljer, blomster, planter og insekter vi vanligvis ikke legger merke til før vi setter oss ned. Vi går igjennom fototeori, bildekomposisjon og valg av utstyr, samt lærer tips og triks for å få mest ut av motivene. Hvordan kan vi få god skarphet i hele motivet og en rolig bakgrunn? Hvordan kan vi utnytte lyset på en kreativ måte ? Hvordan kan vi bruke stativ, blits, dagslys, reflektor etc. Vi tar for oss ulike måter å arbeide med makromotiver. Her får du mange tips som kan finpusse din teknikk, og gi deg originale bilder.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre makrobilder.

Kurset er basert på å gi deltagerne god kjennskap til eget kamera, komposisjon, samt forståelse for å utnytte lyset. Med en blanding av teori og praktisk fotografering lærer vi å bli mer oppmerksom på hva som skal til for å få bedre bilder. Du vil lære fordelene du får når du selv kontrollerer blenderåpning, lukkertid og ISO. Få full kontroll på dybdeskarphet, bevegelse og fokus. Her blir det gode muligheter til å praktisere det tekniske vi har lært med personlig oppfølging både ute og inne.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Til makrokurset er det greit å ha med et sitteunderlag. Har du et kamerastativ, og en blits så ta det med!

Makrokurs 1-3 juli pris kr. 4.200,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Du får også med deg et kompendium som omhandler både teknikk, teori og bildekomposisjon, og gir deg mange verdifulle tips og triks i din videre fotografering.

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster.
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; http://www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner også mer informasjon om fotokurs og utstyr her;
http://www.storm-photo.net/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder mange fotokurs. Ta en titt på hjemmesiden for å finne det kurset som passer for deg.

Program for helgen;

Fredag etter middag (kl. 20.00 - 22.00). Vi ser på eksponeringsteknikk og hvordan du kan kontrollere viktige innstillinger i kamera når du har et makromotiv som skal fremheves. Styring av blenderåpning, lukkertid og ISO er grunnleggende i all fotografering, og du vil få hjelp til å bruke disse innstillingene på en fornuftig måte . God kontroll på kamera, eksponering, fokus og lys vil gi deg bedre bilder.

Lørdag Kl. 09.00 etter felles frokost samles vi i plenum for en gjennomgang med bildekomposisjon, og eksempler på ulike måter å fotografere nærbilder og makromotiver på. Kreativitet og bevisst komposisjon bidrar til å gi deg bedre bilder. Med oppgaver som skal løses drar vi ut for å praktisere det vi har lært. Vi blir bevisst på form, linjer og farger, samt ser hvordan motiv og bakgrunn kan gjengis på en kreativ og spennende måte. Etter lunch på hotellet (kl. 13.30 - 14.30) viser vi et utvalg av dagens oppgavebilder på storskjerm. Med personlige tilbakemeldinger som tar for seg både tekniske og kreative utfordringer vil du lære mye av både egne, og av andre deltagers bilder. Etter middag vil vi bl. a. se på grunnleggende redigering og konvertering av råfiler.

Søndag etter frokost (kl. 08.00 -09.00) ser på flere innstillinger som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Hvordan kan vi få mest mulig ut av motivene? Hvordan kan du ta bilder som skiller seg ut fra det vi vanligvis ser av makrobilder? Kreativitet med små motiver kan gi deg store opplevelser! Det blir praktisk fotografering ute, demonstrasjoner av teknikk og bildegjennomgang av oppgavebilder, samt oppsummering før vi avslutter fotokurset med felles lunch.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!


Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs!


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu