Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Sommerkurs i digital fotografering på Venabu Fjellhotell; 4-8 juli.

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med nytt tema hver dag. Det blir fotoutflukter til spennende lokaliteter, personlig oppfølgning, og mye nytt å lære.
Sommerkurset er beregnet på alle som ønsker å utnytte flere av kameraets mange muligheter. Vi går igjennom teknikk og fototeori, bildekomposisjon og bruk av utstyr. Med oppgaver som skal løses ute på tur, får du personlig oppfølgning og hjelp i praktisk bruk av menyer og innstillinger.

Som kursdeltager får du øvelse i å se motiver og lærer å ta bilder på en kreativ og bevisst måte. Bilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerik tilbakemelding. Dette er en glimrende måte å lære av både egne og andres oppgave-løsninger. Deltakerne vil bl. a. lære å bruke blenderåpning, lukkertid og ISO for å få kontroll på eksponering. Med god kontroll på kamera, kan vi konsentrere oss mer om motivet.

Kurset er basert på å gi deltagerne god kjennskap til eget kamera, komposisjon, og forståelse for lys. Dagene blir en blanding av teori og praktisk fotografering, hvor vi lærer å bli mer oppmerksom på hva som skal til for å få bedre bilder. Vi vil også bruke noen ettermiddager til undervisning, bilderedigering og praktisk fotografering.

Sommerkurset 4-8 juli er temabasert med ett nytt hovedtema hver dag. Vi får god tid i løpet av uken til å fordype oss i ulike motiv både på høyfjellet og i dalen. Dagene starter inne med gjennomgang av dagens tema før vi drar ut. Alle får hjelp og god tid til å bli bedre kjent med kamera, finpusse teori og teknikk, samt praktisere ny lærdom rundt hotellet.

Vi reiser ut til setermiljø med fokus på bl.a. makro, nærbilder og kulturlandskap. Rømmegrøt og dyr på seteren er et naturlig høydepunkt på denne dagen. Her venter mange spennende motiver.

Fotografering av bygninger og gammelt bygdemiljø tar oss til en av områdets flotte kirker, Ringebu stavkirke, eller Sollia kirke fra barokktiden. Det blir også en dag til fottur i fjellet med landskaps- og panoramamotiver som vår utfordring. Vi koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver.
Siste dagen er det portrett-fotografering som står på programmet og vi ser på hvordan du kan få gode bilder ved hjelp av riktig teknikk og utstyr. Det blir praktisk fotografering, med tips og triks som kan gi deg bedre portretter av venner og familie.

Vi lærer også etterbehandling med Photoshop Elements, og ser hvordan du kan få mer ut av dine bilder. Vi vil bl. a. se på bruk av råfiler. Det blir bildevisning med personlige tilbakemeldinger hver dag. Felles måltider og god tid til samvær både inne og ute, gjør at ukeskurset alltid blir ekstra hyggelig og sosialt. Vi tilpasser ettermiddagsprogrammet etter deltagernes ønsker.

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Et sitteunderlag kan være greit å ha, og en vindtett jakke med hette.

Ukeskurs; kr. 6.150,- inkludert opphold og alle måltider fra mandag lunch til og med lunsj fredag.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; http://www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs her;
http://storm-photo.webnode.no/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Program for uken:
Mandag 4. juli Dagens Tema; Bli bedre kjent med kamera, kontroll på eksponering, fokusering, hvitbalanse og valg av filformat.
Kl. 15.00 – 18.00 Teori og teknikk. Få kontroll på menyer og viktige innstillinger. Hvordan kan du utnytte utstyret best mulig?
Kl. 19.00 - 20.00 Koldtbord/ Middag
Kl. 20.30 Vi praktiserer nye tekniske utfordringer. Fotografering ved hotellet

Tirsdag 5. juli Nærbilder og Makro fotografering - Location bestemmes
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 – 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema. Ut på tur
Kl. 13.00 Lunsj i det fri
Kl. 15.00 – 18.30 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder med personlige tilbakemeldinger
Kl. 19.00 - 20.00 Koldtbord/ Middag
Kl 20.30 – 22.00 Photoshop Elements – Organisering og redigering av digitale bilder

Onsdag 6. juli Lokal miljø - Bygninger - kirke. Sollia, Bretningen, Øverdalen.
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 - 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema. Ut på tur
Lunsj på seteren
Kl. 15.00 – 18.30 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 19.00 - 20.30 Norsk matbord - En gastronomisk opplevelse!

Torsdag 7. juli Landskaps fotografering/ Fjelltur i området ved Muen
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 - 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema og turmål
Lunsj ute - Kaffe på bålet
Kl. 15.00 - 18.00 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 19.00 - 20.00 Koldtbord/ Middag
Kl. 20.30 - 22.00 Photoshop Elements - Litt mer redigering av digitale bilder

Fredag 8. juli Dagens Tema, Portrett fotografering
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 - 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema. Fotografering ute
Kl. 12.00 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 13.30 Kursavslutning - Evaluering
Kl. 14.00 – 15.00 Vi avslutter fotokurset med felles lunsj.

PS; Programmet kan bli endret, avhengig av værforhold eller praktiske justeringer.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs!


 - Alle fotos; fotograf Olav Erik Storm
Alle fotos; fotograf Olav Erik Storm
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu