Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografér deg sterk og glad!

Velkommen til en foto- og mindfulnessworkshop der skaperglede og livsmestring står i fokus. Du vil lære at mestringsteknikkene vi bruker for å ta gode bilder også lar seg overføre til dagliglivets utfordringer. Mindfulness reduserer stress, øker evnen til oppmerksom tilstedeværelse i eget liv, gir klarhet, økt selvbevissthet og forbedrer emosjonell intelligens. Resultatet av å forene fotografering og mindfullness er positive og konkrete mestringsverktøy som hjelper deg til å bli en bedre fotograf og få et rikere liv.
Med kamera som instrument for tilstedeværelse ønskes du velkommen til en foto- og mindfulnessworkshop der skaperglede og livsmestring står i fokus. Du vil lære at mestringsteknikkene vi bruker for å ta gode bilder også lar seg overføre til dagliglivets utfordringer.

Fotografering fremmer en rekke positive kvaliteter. Noen eksempler på dette er lek, tilstedeværelse, handlekraft, kreativitet og takknemlighet. I samspill med andre fotointeresserte er denne workshopen bokstavelig talt læring for livet. Å fotografere tvinger deg også til å være til stede i øyeblikket. For veien til et godt bilde innebærer at du må ta valg, og disse avgjørelsene ser du og andre umiddelbart resultatet av. Dette gjør at workshopformen er ideell til undervisning i fotografi. Disse dagene skal vi bruke kameraet til å fokusere på de nære, landlige omgivelsene – og erfare hvordan fotografering kan lære deg å komponere livet ditt bedre.

Mindfulness, også kalt oppmerksomt nærvær, er en anerkjent metode som reduserer stress, øker evnen til oppmerksom tilstedeværelse i eget liv, gir klarhet, økt selvbevissthet og forbedrer emosjonell intelligens. Workshopen forener dette med fotografering. Resultatet er positive og konkrete mestringsverktøy som hjelper deg til å bli en bedre fotograf og få et rikere liv.

«The moment in between what you once were, and who you are now becoming, is where the dance of life really takes place»
– Barbara de Angelis


“Jeg har ikke vært på workshop før. Kan dette være noe for meg, da?” tenker du kanskje.
Om du kan svare ja på flere av disse spørsmålene, er dette en workshop for deg:


– Føler du at du vil ha mer ut av livet?
– Har du lyst til å bli bedre på å ta utfordringer?
– Har du lyst til å redusere bekymringer og negative tanker?
– Ønsker du mer mot til å følge drømmene dine?
– Vil du bruke mer av tiden din på lek og morro?
– Vil du bli flinkere til å gripe mulighetene som kommer din vei?
– Har du et kamera du vil bli kjent med?


Bli med og få mot til å utforske kreativiteten du har i deg!
Du trenger ingen forkunnskaper om fotografering eller mindfulness for å ha glede av denne workshopen. Kom som du er med det utstyret du har.


DEN PRAKTISKE GJENNOMFØRINGEN AV FOTODELEN
Den første kvelden går vi i fellesskap gjennom bildene du har tatt med: 15 bilder printet i A4 størrelse. Dette er viktig fordi det sier noe om hvem du er og hva du finner interessant å rette blikket mot. Gjennomgangen er svært nyttig for Torkil når han skal veilede deg videre under workshopen, og det er også en fin måte å bli kjent med hverandre på!

Ta med bilder som representerer ditt fotografiske nivå og som du ønsker tilbakemelding på. Og til deg som får frysninger bare av tanken på å vise bildene dine til andre kan ta det helt med ro – dette er ingen konkurranse. Vi holder en uformell og trygg atmosfære hvor målet er at hver og én skal dra herfra med ny og matnyttig lærdom i bagasjen.
Vi går daglig gjennom de 15 bildene du har tatt den aktuelle dagen. Vår erfaring er at det er ekstremt nyttig å følge hverandres prosesser. Vi lærer av hverandre. I foredragene vil Torkil undervise i mestringsteknikker som gjør deg til en bedre fotograf. Disse teknikkene er også nyttige å bruke i dagliglivet.

DEN PRAKTISKE GJENNOMFØRINGEN AV MINDFULNESSDELEN
Den første dagen går vi gjennom teorien bak mindfulness – oppmerksomt nærvær. Hver dag vil ha fokus på et tema og vi vil gjøre praktiske øvelser for å oppdage og erfare hva som skjer i oss til enhver tid. Temaene vil blant annet være : Å se – persepsjon , tanker, kropp og følelser, Tillit, aksept og egenomsorg. De praktiske øvelsene vil være ulike guidede meditasjoner, kroppskanning, mindfulle bevegelser og øvelser du tar med deg ut i felten.

OM WORKSHOPHOLDERNE
Torkil Færø (f.1969) har jobbet som almenlege i 17 år som fastlege, legevaktslege og i barne- og ungdompsykiatri. Han har holdt over 30 fotokurs i 9 land og er opptatt av å bruke kameraet som instrument for å være nysgjerrig og mer tilstede i øyeblikket. Han er spesielt fokusert på at du skal finne din unike vei ved å identifisere styrker du kan bygge videre på.

Hege Bach (f. 1963) er psykiatrisk sykepleier. Hun har 20 års erfaring innen faget og leder et kommunalt psykisk helseteam. Hege jobber med ungdom og akutt psykiatri, og sammen med Espen Klaseie driver hun Øvre Sukke Gård. Hun holder kurs i mindfulness og yoga, og deltar selv på fotoworkshops. Kamera bruker hun for å formidle gårdslivet og uttrykke seg kreativt. Hege er opptatt av å bruke ulike tilnærminger for å hjelpe deg til å finne mening og mestring i livet.

VÅR EGEN KAFÈ
Vi bruker gårdskaféen Høns og Peoner som arbeidsrom. Den er holdt av kun til oss under workshopen! Her skal vi ha foredrag og bildegjennomganger. Du kan sitte her og arbeide på laptopen om du vil. Kaféen har også en terrasse – ta gjerne med saueskinnet og kaffen ut dit når sola varmer i husveggen.

EKTE MAT
Mellom foredrag, fotografering og gjennomgang av bilder vil vi nyte måltider i tråd med Hege og Espens matfilosofi: – Vi er overbevist om at det er bedre for kroppene våre å spise ren mat som ikke er tvunget til å vokse raskere enn sin egen skygge, som har hatt god tid til å ta opp næringsstoffene de har potensiale til å inneholde... Hege og Espens kraftkost er så langt det er mulig laget av lokale og økologiske råvarer.

«To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them»
– Elliott Erwitt, fotograf



DAGSPLAN (med forbehold om endringer):
Torsdag:
Ankomst kl 17
Gjennomgang av medbrakte bilder
Velkomstmiddag

Fredag:
Morgenfotografering/frokost
11: Foredrag om fotografi og helse v/Torkil
12.30: Lunsj
13.30-15: Mindfulness/oppmerksomt nærvær v/Hege
15-18: Fotografering/fritid
18: Gjennomgang av dagens bilder
20: Middag

Lørdag:
Morgenfotografering/frokost
11: Foredrag om fotografi og helse v/Torkil
12.30: Lunsj
13.30-15: Mindfulness/oppmerksomt nærvær v/Hege
15-18: Fotografering/fritid
18: Gjennomgang av dagens bilder
20: Middag

Søndag:
Morgenfotografering/frokost
Endelig gjennomgang av deltagernes bilder
Tidlig avslutningslunsj
Hjemreise ca kl 17

OFTE STILTE SPØRSMÅL
Hva slags utstyr trenger jeg?
Du trenger ikke avansert kamerautstyr. Ta med kamera selv du bare har en iPhone. Det viktigste er innholdet i bildene, ikke teknikken. Om du vil kan du selvfølgelig ta med laptop for å jobbe med mer bildene dine. Ta da også med en minnepinne slik at du får overført bildene til Torkils maskin.

Hva mener dere med “enkel overnatting”?
Denne workshopen foregår hjemme på småbruket hos Hege Bach og Espen Klaseide. De har laget i stand hjemmekoselige rom til gjester, men det er ikke egne bad til hvert rom. Det betyr at vi deler på dusjene og toalettene.

Hva slags klær skal jeg pakke?
Vanlig tøy holder. Ta med støvler eller vanntette sko som tåler å bli skitne. Selv om det er vår kan det være greit med et skjerf og en ulltrøye. Vindtett jakke, varme sokker eller innesko er også lurt.

Noe annet jeg bør tenke på?
Du kan leie kano på gården og padle i elva. En vanntett pose til kamera kan være smart. Er du hestevant? Du kan ri en tur i nærområdet. Det er fine skogsveier rett ved gården. Ta i så fall med klær som passer til dette.

«When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.»
– Ansel Adams, fotograf


PRIS: 6950,-
Inkludert i prisen er foredrag, undervisning, bildegjennomganger, personlig oppfølging, overnatting i enkeltrom (6 stk) eller dobbeltrom (2 stk) og alle måltider. Sover du i dobbeltrom koster workshopen 800 kr mindre, altså 6150 kr. Maten er så langt det er mulig laget av lokale og økologiske råvarer. Snacks og kaffe/te mellom måltidene er også inkludert.

Velkommen til en workshop der vi med kamera som verktøy skal øve på å være tilstede og gripe øyeblikket!
Hilsen Torkil Færø og Hege Bach
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu