Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Gatedokumentar i Marrakech – Marokkos juvel

Marrrakech er et drømmested for en reisende fotograf. Det fortettede bylivet er en eksplosjon av farger, former og livsutfoldelse. I medinaen lever fortsatt mange upåvirket av moderniteten, og det fremmedartede er allestedsnærværende. Med kameraet som instrument skal vi gjennom en uke jobbe med å fange byens karakter.
Velkommen til fotografenes drømmeby! Marrrakech har i mange år vært, og er fortsatt, et drømmested for en reisende fotograf. Det fortettede bylivet er en eksplosjon av farger, former og livsutfoldelse. I medinaen lever fortsatt mange upåvirket av moderniteten, og det fremmedartede er allestedsnærværende. Med kameraet som instrument skal vi gjennom en uke jobbe med å fange byens karakter.

Mer enn å ta postkortfine bilder, skal vi utfordre oss selv til å bruke våre personligheter, erfaringer og erindringer til å skape egenartede fotografier. Det er i møte med det fremmede, sett gjennom vårt personlige perspektiv, at interessante bilder skapes. Dermed blir møtet med et av de mest fremmedartede stedene i verden også et møte med seg selv.

ARBEIDSFORMEN
Undervisningen vil foregå i en riad inne i den gamle medinaen. Vi vil i plenum gå igjennom dagens bilder for å finne fram til hver enkelt deltagers uttrykk. Hele prosessen dreier seg om å gjøre inntrykk om til uttrykk, filtrert gjennom oss. Vi vil fokusere på å gjenkjenne egne styrker og svakheter, og ikke minst bli bedre på å bedømme egne bilder. Og vi skal sette ord på refleksjoner rundt fotografi. Her vil vi lære både av egne og andres prosesser. Det blir foredrag om fotografi midt på dagen og gjennomgang av dagens bilder om kvelden. Det blir også en tur med overnatting til Essaouira som var Thorbjørn Egners inspirasjonskilde for Kardemommeby. Byen ligger ved Atlanterhavet og vil oppleves som et kjærkomment pusterom fra det hektiske mylderet i Marrakech.

«A visit to Marrakech was a great shock to me. This city taught me color.»
– Yves Saint Laurent


Kurslederne Torkil Færø og Thor Arne Hauer kjenner Marokko godt. Fotograf og fritenker Thor Arne Hauer har vekslet mellom å bo i Marokko og Norge i over 30 år. Han snakker flytende arabisk og har tilrettelagt for kurs i over 15 år. Fotograf og lege Torkil Færø har holdt syv fotokurs i Marokko, både i ørkenen, i Atlas-fjellene og ute ved havet. Denne gangen er det juvelen selv, Marrakech, som er målet for workshopen.

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper i fotografi for å være med på kurset. Det holder at du har et kamera og en laptop for å jobbe med bildene. Det viktigste er at du har en interesse for fotografi.

« In 1931, without any preconceived notion of what I should find there, I paid a visit to Morocco. Two months, I thought, would suffice for seeing the place. And so they would have if what I saw had not awakened a wish to see more, a wish which seemed to grow even as it was being satisfied. At first it expressed itself as a desire to wander over the surface of the land … After the War I returned to Morocco and bought a home there. This time I became aware of the fact that it was not the landscape I wanted to know, but the people. »
– Paul Bowles

PRIS: Selve kurset koster 8000,-
Dette inkluder ikke flyreisen og overnattingene som totalt vil ligge på rundt 6000 nok. Vi holder av rom til alle deltagerne både i Marrakech og Essaouira. Enkeltrom vil bli noe dyrere enn om en deler.

LURER DU PÅ NOE?
Har du spørsmål angående det fotografiske sender du en epost til Torkil: torkil@kairosworks.no
Om du lurer på noe angående reisen eller overnatting kontakter du Thor Arne: tor.badr@online.no

GENERELLE BETINGELSER
Ved avbestilling tidligere enn 8 uker før arrangementets startdato tilbakebetales beløpet (bortsett fra depositumet).
Det gis ingen refusjon ved avbestilling etter dette. Husk reiseforsikring.

NÅ ER DET DIN TUR!
Torkil pleier å si at kameraet er en magisk maskin som lærer deg å oppdage, gripe og ta vare på øyeblikket. I Marrakech venter øyeblikk vi ikke ser i Norge. Og de venter på å bli tolket visuelt av akkurat DEG! Velkommen!

Hilsen Torkil og Thor Arne

«The true mystery of the world is the visible, not the invisible.»
– Oscar Wilde

PÅMELDING
Denne workshopen har kun 12 plasser.
Etter at din påmelding er registrert hos oss vil du få beskjed når turen har nok deltagere og flybilletter kan bestilles.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu