Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Villajoyosa Spania - videregående fotokurs

Vi vil fordype oss i portrett/People og bygger et enkelt "hjemmestudio" for smart fotografering av barn. Fotografering av spansk modell på stranden eller klippene, fotografering med både naturlig lys og blits. Besøk i en «uberørt» landsby i fjellene, lunsj på vingård eller olivenlund – alternativt vandring i fjellet med panoramautsikt.

Vi vil fordype oss i portrett/People, hvor vi skal fotografere både barn og en modell. Tone B. Haugerud (årets fotograf 2016/familie) lærer bort
hvordan man kan sette opp et «hjemmestudio» for fotografering av barn med enkle hjelpemidler og naturlig lys. Vi vil ha en modell på stranden eller klippene i det fine kveldslyset, og jobbe med både naturlig lys og blits.
Videre skal vi opp i fjellene til en «uberørt» landsby og se hvordan dagliglivet leves der. Et besøk på vingård eller olivenlund med påfølgende lunsj – alternativt legger vi opp til en vandring i fjellet med panoramautsikt.

Bilderedigering med Adobe Lightroom vil også inngå i kurset, ta med din bærbare PC og vi jobber sammen om redigeringen. Nivået på redigering vil deles opp i «nybegynner» og «videregående».

Bildevisning, felles middager og sosialt samvær hører selvsagt med.

Foreløpig program:
Dag 1 – Ankomst og tid på egen hånd. Kl. 19 Infomøte, deretter felles middag langs strandpromenaden.
Dag 2 – Forelesning fotografer ditt barn som en proff, fotografering barn i «hjemmestudio» med enkle hjelpemidler og naturlig lys. Bildeutvelgelse og bilderedigering (Adobe Lightroom). Felles middag i gamlebyen.
Dag 3 – Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder. Forelesning lys og lyssetting, naturlig lys og bruk av blits. Fotografering modell i det fine kveldslyset på stranden/klippene. Felles middag, kanskje tapas?
Dag 4 – Landsbybesøk i fjellene, fotografering under veiledning. Besøk vingård/olivenlund eller fottur i fjellet med panoramautsikt. Bildeutvelgelse. Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder. Oppsummering. Felles middag.
Dag 5 – Frokost. Matmarkedet – kjøp med olivenolje, serranoskinke og manchego ost. Tid på egenhånd. Hjemreise.

Hvem passer kurset for?
Kurset passer for deg som har vært på kurs med oss i Villajoyosa tidligere, eller deg som har tilsvarende kunnskaper. Fotograferer du i jobb-sammenheng passer kurset veldig bra – her lærer du mye på få dager; både landskapsbilder, miljøbilder, portrettbilder samt lys og lyssetting med naturlig lys og blits.

Vi tar initiativ til felles middag i gamlebyen eller på strandpromenaden hver kveld. Middagene er veldig hyggelige, gjerne på langbord med prat om foto og annet i hyggelig selskap. Middagen er frivillig og ikke inkludert i kursprisen.

Villajoyosa: Kurset holdes i den vakre lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”. Byen er veldig sjarmerende med smale gater, gamleby, fin strandpromenade og en deilig lang strand. Byen har lite turister og omtales gjerne som «den siste Spanske» byen langs kysten. Vi bor på Hotell El Mercat midt i sentrum. Hotellet har enkel standard, men er norskdrevet og rent og pent. Ypperlig mulighet for også å nyte strandliv, gå/-sykkelturer, tur til fjelllandsbyer m.m. Mulighet for rimelige ekstradøgn i for- eller etterkant av kurset.


Kursledere: Fotograf Tone Haugerud og Solveig Grande. Tone og Solveig har hatt kurs i Villajoyosa siden 2013, og får veldig gode tilbakemeldinger på kursene,
Kurspris kr. 7800 inkludert kurs, overnatting i dobbeltrom og frokost. Øvrige måltider er ikke inkludert. "Early bird pris" fram til 1. august kr. 6800.
Flyforslag: Norwegian, SAS og Ryanair flyr til Alicante fra flere flyplasser i Norge. NB: Veldig rimelige flypriser nå så tidlig!

Mer info: tone.haugerud@online.no tlf. +47 970 64131 eller solveig.grande@gmail.com tlf. +47 934 03073
Grandefoto -
"Kardemommebyen" Villajoyosa
Grandefoto
Grandefoto - Fotografering på strandpromenaden
Fotografering på strandpromenaden
Grandefoto
Grandefoto - Fotografering i gamlebyen
Fotografering i gamlebyen
Grandefoto

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu